על-פי סיכום של עיריית חדרה עם קבינט הדיור ייבנו 6,000 יחידות דיור, וכן מתחמי מסחר ותעסוקה, על קרקעות השבה דרומית מזרחית לשכונת בית אליעזר
בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן לפיתוח עירוני, תומכת העירייה בקידום מיזם לבניית 6,000 יחידות דיור בשכונת בית אליעזר, כפי שסוכם מול קבינט הדיור. ראש העיר גנדלמן נפגש עם יו"ר מטה הדיור אביגדור יצחקי, בהשתתפות צוותים מקצועיים וכן נציגי הוועדה המחוזית ורשות מקרקעי ישראל, במטרה לקדם תוכניות פיתוח עירוניות בעלות השלכה על בינוי וגידול במספר יחידות הדיור בעיר.
בפגישות הוצגו תוכניות המתאר של העיר, כולל פיתוח תשתיות דיור, תעשייה ותעסוקה, וכן הוצגה מצוקת הבינוי בעיר לאור העובדה שרוב שטחה של חדרה הוא קרקעות פרטיות. במסגרת זו נדונה בפגישה אפשרות הפיתוח של קרקעות השבה הנמצאות דרומית-מזרחית לשכונת בית אליעזר, שייעודן שונה על-ידי המינהל מחקלאות למגורים, והקמת כ-6,000 יחידות דיור נוספות וכן שטחי מסחר ותעסוקה שיתנו מענה לתושבים הרבים.
מקדמים מיזם לבניית 6,000 יחידות דיור צילום: באדיבות עיריית חדרה
סוכם כי העירייה תעבוד בשיתוף רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) לפיתוח השטח, ובמקביל יקדם יצחקי את הנושא בותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור), שמטרתה אישור תוכניות נרחבות למגורים במסגרת שיטת מחיר למשתכן ובלוח זמנים הדוק כדי לצמצם את משבר הדיור בישראל.
מהנדס העיר אינג' נועם גרייף מבהיר כי, "העירייה תומכת בקידום המיזם במסגרת הותמ"ל, תוך העצמת שטחי התעסוקה והמסחר המוצעים והבטחת פיתוחם בקורלציה לקצב פיתוח המגורים". ראש העיר גנדלמן תומך בקידום המיזם תוך שימת דגש על מתן מענה תחבורתי הולם, כולל כבישי גישה, יציאה נוספת לכביש 6, יציאה נוספת לכביש 65, וכן מענה תחבורתי מתקדם (רכבת קלה) מבית אליעזר ועד חוף הים.
קבינט הדיור תומך במיזם הבנייה האמור, וצפוי לסייע בקידומו באמצעות חבילת סיוע המיועדת להתאמת התשתיות העירוניות לתוספת של אלפי יחידות דיור חדשות. קידום המיזם יאפשר לעיריית חדרה להמשיך את תנופת הפיתוח והבינוי גם למזרח העיר. עד כה קודמו תוכניות פיתוח ובינוי לכיוון מערב העיר וחוף הים, וכעת עם הפשרת הקרקע ניתן יהיה לקדם את הפיתוח גם במזרח העיר.
ראש העירייה צביקה גנדלמן: "המיזם יסייע לצעירי העיר לרכוש דירה ראשונה. בעוד הפרויקטים בקרבת החוף מיועדים בעיקר לאנשים בעלי יכולת ומשפרי דיור, הרי שהפרויקט בבית אליעזר ירחיב את היצע הדיור בעיר ויקל על צעירים מחדרה חסרי דירה לקנות דירה ראשונה בתנאים מועדפים".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.