מועצת העיר אישרה בישיבתה האחרונה - הרחבה משמעותית של מערך הביטחון העירוני באמצעות הקמת יחידת אופנוענים חדשה שתהווה מכפלת כוח ליחידת השיטור העירוני, ובנוסף - הרחבה משמעותית של פריסת מערך המצלמות העירוניות לצד תגבור וחיזוק המוקד המבצעי.
החלטה זו התקבלה על מנת לתת מענה טוב יותר בנושא הביטחון האישי של כל אחת ואחד מן התושבים, לאור העובדה כי העיר נתניה גדלה והתפתחה משמעותית בעשור האחרון תוך הוספת שכונות חדשות, מרכזי מסחר, בילוי, פארקים, מוסדות חינוך ועוד.
המהלך יתוקצב דרך עדכון באגרת השמירה בעלות של בין 6 ל- 10 שקלים (ביחס לגודל הדירה).
אז מהי בכלל אגרת שמירה?
אגרת השמירה היא תשלום עירוני דו-חודשי שמממן שירותי ביטחון ברחבי העיר. לא מדובר באגרה שהיא ייחודית לנתניה אלא באגרה הנהוגה בערים רבות ברחבי הארץ. כספי אגרת השמירה הם "כספים צבועים" אשר משמשים אך ורק לצורכי שיפור הביטחון האישי של התושבים באמצעי אבטחה ספציפיים שהוגדרו מראש, והכספים הם בפיקוח משרד הפנים.
כאמור המענים שיינתנו לתושבים הם: תגבור משמעותי של פעילות כוחות הסיור העירוני באמצעות יחידת השיטור העירונית המורכבת מניידות שיטור ובהן שוטר ופקח שיטור, כאשר יחידת השיטור פועלת עם המשטרה, פיקוח עירוני ויחידת אבטחת מוסדות חינוך.
איוש מוקד המצלמות 24 שעות ביממה והפיכתן של מאות מצלמות האבטחה הפרושות ברחבי העיר למערך ביטחוני משמעותי שפועל בזמן אמת, ובנוסף הרחבה משמעותית של פריסתן.
סיוע למשטרת ישראל בפעולותיה לשמירת שלום הציבור והסדר הציבורי, לרבות אבטחת אירועים המוניים. מניעת פגיעה ברכוש בתחום הרשות, שמירה ואבטחה ניידת ברשות ובמתקני הרשות לצורך מניעת פעילות חבלנית עוינת. מערך השיטור פועל 24/7 ו-365 ימים בשנה.
עוד נמסר כי השיטור העירוני הפך למרכיב ביטחוני משמעותי וחשוב בעיר, כאשר מדי יום מתקיימים מבצעי אכיפה יזומים, סיוע למשטרה באיתור שב״חים, מניעת ונדליזם ברחבי העיר, סיוע למשטרה באבטחת אירועים המוניים, סיוע למשטרה בחסימות צירים, סיוע למשטרה בטיפול אירועים שוטפים המדווחים למוקד 100 ועוד.
לאחרונה פורסמו מבצעי אכיפת כלים ממונעים, תפיסת מפיצי סמים, תפיסת שב״חים בעיר, טיפול באירועי הקמות רעש ונדליזם ועוד ועוד. כל אלה הושגו באמצעות יחידת השיטור העירוני.
כמו כן המוקד מסייע רבות בהפעלה מהירה והכוונה בזמן אמת של כוחות משטרה, כיבוי, הצלה וסיור עירוני בשלל אירועים כמו שריפות, תאונות דרכים, אירועי פשיעה ועוד.
בעירייה מציינים כי האחריות למיגור אירועי פשיעה ואירועים פליליים היא של משטרת ישראל, והעירייה אינה מתיימרת להבטיח מיגור מוחלט של תופעות פשיעה בשל גביית אגרת שמירה, אך חשוב להבין כי הטיפול באירועים והיכולת של המשטרה למנוע את מרביתם, כולל מעצרים רבים, מתבצעת הודות למצלמות האבטחה ולסיוע יחידת השיטור.
|