פלאשנט בריאות - לא על המלח לבדו
בריאות
לא על המלח לבדו

חן קורקוס
יום שני, 19 באוקטובר 2015, 15:19
חושבים שמלח מזיק לבריאות? חשבו שוב. מלח טבעי לא רק שאינו פוגע בגוף, אלא אף הכרחי לתפקודו התקין. אתם מוזמנים לקרוא מה גדעון יצחק אומר על זה.

גדעון יצחק במרפאה. (צילום: h.k תקשורת)

"לא על הלחם לבדו יחיה האדם" כך אומרים. מנגד אני אומר, "רק על המלח יתקיים האדם." לחם הוא מלשון מלח וייתכן מאוד שיש לכך קשר להמלחה בזמן ברכת "המוציא לחם מן הארץ". אפשר היה לומר "המוציא מלח מן הארץ". אכן, ים המלח נמצא בארצנו הקטנטונת, במקום הכי שקוע ונמוך בעולם. מוציאים הרבה מלח משם.

לחם בריא, גם מלח בריא ושניהם ביחד טעימים. אז מה הבעיה? רובנו חושבים שמלח אינו מספיק בריא. יש בזה משהו נכון, תלוי באיזה מלח מדובר. אחרי הכול, המלח הוא היסוד המהותי והחשוב ביותר לתפקוד גופנו. המלחים הם יותר בסיס לייצור האנרגיה בגוף מאשר קלוריות שאנו צורכים.
המסוגלות של גוף האדם לשרוד ללא מלחים היא אפסית, אפילו לשנייה אחת, והתוצאה היא מוות מידי. הגוף יכול לשרוד ארבעים ימים ללא מזון או ארבעה ימים ללא מים, ואף ניתן לשרוד עד ארבע דקות ללא חמצן ועוד להינצל ממוות, אך ללא מלח, בתוך שנייה אתם מחוסלים.

לא למלח השולחני.
עם כן, משהו פה נוגד את מה שאנו שומעים לרוב, שהמלח מזיק. רובנו נוטים למזון דל בנתרן ולתזונה דלת מלחים. ננסה לעשות סדר. מה שבטוח זה, שהמלח השולחני הנפוץ אינו המלח הרצוי לשימוש. המלח בגופנו מהווה מרכיב קריטי לתפקוד הגוף. הקבוצה העיקרית של המלחים כוללת נתרן, אשלגן, סידן, מגנזיום, ומינרלים שנקראים אלקטרוליטים. אלו הם בעצם יצרני האנרגיה בגוף. הגוף עובד על אנרגיה חשמלית ולא על קלוריות.

ריכוזיהם של המלחים בתא ומחוצה לו יוצרים את המטען האנרגטי שמפעיל את הגוף. בדיוק כמו מצבר חשמלי. למלח תפקיד נוסף - לווסת את רמת הנוזלים בגוף. הוא מהווה מרכיב חשוב בספיגת המזון במערכת העיכול. הנתרן מנטרל את החומצות המטבוליות, שהן מזיקות ומכילות רעלנים רבים, וביכולתו לסלק אותן מהדם. המלח שומר מפני הרס רקמות הגוף. בתעשייה המלח משמש בעיקר לשימור המזון. המלחים גם מווסתים את טמפרטורות הגוף ואחראים על תהליכי ההזעה. אם יורדת רמת המלחים בדמו של אדם, הוא יפסיק להזיע וגופו יתחמם. הפעילות ההורמונלית מווסתת על ידי המלחים, כך גם רמות הסוכר, פעילות קצב הלב ולחץ הדם, איכות השינה ופעילות מנגנון השינה. המינרלים מחזקים את העצמות והם מהווים כשליש ממשקל העצם. מלח יכול למנוע דלקות מפרקים.

המלח השולחני ושאר המלחים המעובדים אינם מספיק טובים ואינם מספקים את הצרכים הממשיים של הגוף ואף מזיקים לו. רבים מהיצרנים בעולם נאלצים לחמם את המלח לחום גבוה מאוד שמשנה את הרכבם הכימי של המלחים בתהליך העיבוד. כדי שיהיה נוח לשימוש, מוסיפים לרוב למלח לא פחות ולא יותר מאשר אלומיניום, הרעיל ביותר למערכת העצבים. כדי שיישאר יבש ולא יהיה לח, מוסיפים למלח יוד, שמזיק לבלוטת המגן בגוף. כאשר אנו צורכים מלח טבעי, אין שום בעיה - הוא מתמוסס לחלוטין ואין עיכוב בהתפרקותו.

בחנו את המלח שלכם.
ניתן לבדוק בפשטות רבה איזה מלח יש לנו וכמה הוא טוב עבורנו ואכן טבעי: הוסיפו כפית מלח לכוס מים. המתינו 4-2 שעות. אם חלף הזמן והמלח לא התמוסס, זה אומר שיש לכם מלח מעובד וככה הוא גם יישאר בגוף, בלי להתמוסס מעצמו. אם יש לכם מלח טבעי, הוא יתמוסס לחלוטין.
הגוף מכיל בממוצע כ-500 גרם מלח. אנו מאבדים מלח בשתן ובהזעה ולכן רצוי לצרוך כ-10 גרם מלח ביום. האוכל שאנו צורכים מספק חלק מתצרוכת זו ובעיקר אם אנו צורכים ירקות, שקדים, גרעינים ואגוזים. בכל זאת רצוי להשלים את הכמות עם עוד מלח טבעי באוכל, 4-3 גרם ביום.

המלח הטבעי והגבישי שאינו מעובד נמצא בכל חנות טבע והוא מכיל מגוון רחב יותר של מינרלים. כשמתרגלים לטעם המלח רוצים פחות מתוק וסוכר. המלח הטבעי מאזן את הגוף ואף מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה, שרובם מקבלים תרופות משתנות שפוגעות במלחים ובאיזון שלהם. לדוגמה, הנתרן עולה אז האשלגן יורד ולהפך.

רצוי לשתות מים מליחים - כליטר מים עם כף גדולה של מלח טבעי במהלך הבוקר. זה מנקה את המעיים והקיבה מרעלים מטבוליים שכל הלילה הופרשו לגוף. אתם תחושו כמובן בשינוי אנרגטי כמו החלפת הבטרייה לחדשה.

זכרו שמלח הוא הבסיס לחיים ואף לחיי הדגים שבים. הביטוי "מלח הארץ" מתאר אדם אחד או קבוצת אנשים בעלי שורשים ערכיים ואיכותיים באישיותם, ובפרט כאלו שתרמו במעשיהם וחייהם לחברה ולבניית דרך וארץ. על שביל המלח נלך.


הכותב הינו מומחה בתחום בעל וותק של שנים רבות בתחום הרפואה האלטרנטיבית ונותן שרותים גם במרפאה האלטרנטיבית של רפואה משלימה במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה .
רפלקסולוגיה פלוס, גדעון יצחק – שירותי בריאות, אבחון, טיפול וייעוץ לכל המשפחה.
ליצירת קשר ותגובות: נייד: 0544774144, gidone@bezeqint.net , פייסבוק – גדעון יצחק
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
יום השואה במרכז הרפואי הלל יפה יום השואה במרכז הרפואי הלל יפה
המרכז הרפואי הלל יפה ציין את י...
פלאשנט בריאות | 9/5/2024
חניון חדש נפתח במרכז הרפואי הלל יפה חניון חדש נפתח במרכז הרפואי הלל יפה
בשעה טובה נפתח במרכז הרפואי חנ...
פלאשנט בריאות | 2/4/2024
"פוסט 7 באוקטובר"
המרכז הרפואי "הלל יפה" מארח את...
פלאשנט בריאות | 21/3/2024
"אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות"
ד"ר ולריה סמניסטי, מנהלת המכון...
פלאשנט בריאות | 29/2/2024
הגיע בעקבות שלפוחיות בעור ואובחן עם סרטן מתקדם הגיע בעקבות שלפוחיות בעור ואובחן עם סרטן מתקדם
אלון לוי מחדרה, הגיע למרכז הרפ...
פלאשנט בריאות | 22/2/2024
חדשנות בבריאות חדשנות בבריאות
ד"ר יאיר קציר, רופא בכיר במלר"...
פלאשנט בריאות | 23/1/2024
כיצד משתחררים מחרדות סטרס ופוסט טראומה? כיצד משתחררים מחרדות סטרס ופוסט טראומה?
אסף נבון מטפל NLP Master & EM...
פלאשנט בריאות | 19/1/2024
ביקור נשיאותי ביקור נשיאותי
סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, מי...
פלאשנט בריאות | 7/1/2024
בת בכורה ותקווה לשנה מוצלחת בת בכורה ותקווה לשנה מוצלחת
שאנל שוקר, בת 27 מחריש ילדה א...
פלאשנט בריאות | 4/1/2024
באוויר בים וביבשה באוויר בים וביבשה
מגן דוד אדום מסכם את שנת 2023 ...
פלאשנט בריאות | 2/1/2024

כל הכתבות הקודמות