לפני כשנה החליטו בעירייה לגשת לקול קורא של משרד המדע להקמת מרכז פיזיקה עירוני. מנהלות התיכונים עודכנו בקצרה והיוזמה ירדה מהפרק לאחר שהעירייה לא זכתה בקול הקורא.
אולם, לפני חמישה חודשים, העירייה קיבלה תרומה כספית מקרן שוורץ וייסמן להקמת מרכז פיזיקה. רעיון מרכז הפיזיקה לא נכלל בתוכנית השנתית של אגף החינוך, לא נערך שום דיון ציבורי בנדון, חברי המועצה לא שמעו על היוזמה, הנושא לא הוצג בישיבות הנהלת העיר או ישיבות המועצה. כמובן שלא נערך דיון האם זו ההשקעה הנכונה כלכלית להשקיע במרכז שכזה. בגיבוי מוחלט של מחזיק תיק החינוך, הלו הוא ראש העירייה בן חיים, הוחלט לצאת לפרויקט יומרני מאוד, הקמת מרכז פיזיקה עירוני בשכונת עין הים בתיכון נבון.
על אף התנגדות בתי הספר התיכוניים, התקבלה הוראה שכלל תלמידי הפיזיקה בעיר יעברו ללמוד במרכז החדש ואי לכך יש לסגור מידית את מגמות הפיזיקה המוצלחות הטובות הקיימות בעיר. ההחלטה התקיימה ללא עבודת מטה מסודרת, ללא רתימה של הילדים, ההורים, צוותי החינוך והנהלות בתי הספר.
העירייה גם בנתה על תקציב של כ -80 מיליון שקלים שיתקבלו מקרן תמיכות מיוחדת, לטובת הפרויקט. כמובן שהכסף לא אושר ולא התקבל, אך בעירייה התעקשו לסגור את כל מגמות הפיזיקה בעיר.
הקמת המרכז נודעה להורים במקרה בסוף חודש מאי, העירייה ואגף החינוך סרבו לכל שיח עם ההורים. המהלך גרם להתמרמרות רבה בקרב מאות תלמידים, אשר בחרו ללמוד במגמת פיזיקה כפי שהוצגה להם בבתי הספר, לאחר תהליך חינוכי של בחירה מיטבית לטובת הילדים, ומתוך היכרות עם צוות המורים המעולה והמנוסה שקיים בתיכונים.
בעקבות המשבר הגדול הוריהם של התלמידים חתמו על עצומה שהועברה לראש העירייה ובה הם דרשו לבטל את ההחלטה ואיימו שלא לשלוח את התלמידים למרכז החדש וביקשו לפתוח אותו בהדרגה ובאחריות כמו בערים אחרות ולא לסגור את המגמות הקיימות בשלב הראשון, עד אשר הקמתו והצלחות של המרכז תוכח.
המסמך, שנמצא בידי מערכת אתר החדשות פלאשנט, נחתם על ידי יותר מ-100 הורים והובא לידיעת ראש העיר.
בפועל, גם האיום לא עזר, המגמות נסגרו והפרויקט יצא לדרך ברשלנות, בהעדר תכנון פדגוגי, בהעדר התקציב שלא התקבל.
בסיומו של תהליך, מנהל אגף החינוך שלומי דהן פורש ומשאיר אדמה חרוכה, כאשר מגמות הפיזיקה הוותיקות והמוצלחות נסגרו, לטובת מרכז ניסיוני.
בעירייה מיהרו לייחצן את הפרישה של דהן כקפיצת מדרגה עבור דהן במשרד החינוך.
אז פנינו למשרד החינוך ,שם לא ידעו לענות לאיזה תפקיד הוקפץ דהן, אולי בגלל שחששו מחשיפת מכרז תפור?
|