כדי ללמוד מקרוב אחר התופעה, הגענו אל הילה מועלם מחדרה, אשפית המטבח התימני וידועה כמומחית בהכנת מאכלים תימניים בעבודת יד על פי המסורת ובטעמים בלתי נשכחים. הילה בת 39, נשואה ואם לשלושה, עובדת עם בצקים עם המון אהבה שאותה היא מצליחה להטמיע בתוך הטעמים המופלאים של המאפים שלה. למרות האפשרויות הקיימות בחנויות, אי אפשר להתחרות בטעמם של המאפים הביתיים החמים והטעימים מעשה ידיה של הילה. מתוך כל המטעמים שאותם היא מכינה בקפדנות ובמומחיות המיוחדת שלה היא פתחה בפנינו עולם מופלא של טעמים.
"את האהבה שיש בי אני מכניסה לתוך המטעמים שאני מכינה תוך הקפדה על ניפוי הקמח, שמירה על הגיינה וניקיון ועד להפרשת חלה כדין.
אני אישה מאמינה ושומרת שבת ומקפידה על הפרדת כלים". אומרת הילה ומציינת כי ההתמחות שלה היא בהכנת ג'חנונים, קובנות, קובניות אישיות, מלוואחים, פיתות, חלות לשבת, סחוג, סמנה אסלית אורגינלית. והכל אותנטי בעבודת יד.
"כרגע אני מנהלת את העסק שלי מהבית", היא מספרת, "השאיפה שלי היא לגדול ולצמוח ושעוד אנשים יטעמו את מה שאני מכינה בקפידה ובהמון אהבה. אבל כמובן אני רוצה גם לשמור על האותנטיות הקיימת. אני משלבת בתוך ביתי וגידול ילדיי את העבודה ולפעמים הדבר לא קל, אבל הסיפוק שיש לי מהעבודה שבחרתי קשה לתאר במילים. כשהקונים מגיעים אלי ומברכים את ידיי תוך שהם מתענגים מהמטעמים שלי זה שווה את כל העבודה הקשה. זה פשוט ממלא אותי באנרגיות מטורפות וככה אני ממלא את המצברים כל פעם מחדש."
|