פלאשנט ספורט -  ''אני שלם עם הדרך שלי ולא הייתי משנה כלום''  
ספורט
 "אני שלם עם הדרך שלי ולא הייתי משנה כלום"  

פלאשנט ספורט
יום שני, 17 במרץ 2025, 15:41
טוהר בוטבול שתלה את חליפות הג'ודו בראיון פרישה


תם עידן בג'ודו הישראלי. לפני חודש ימים החליט הג'ודוקא, טוהר בוטבול לפרוש ולתלות את החליפה. בוטבול, 31, גדל בחדרה ובמשך השנים עבר למועדון קדימה צורן, שם החל לשתף פעולה עם המאמן אורן סמדג'ה, כאשר השיא בין השניים הגיע במדליה אולימפית קבוצתית.

כעת החליטו בוטבול וסמדג'ה כי שיתוף הפעולה בין השניים יימשך, כאשר בוטבול יהיה חלק מצוות האימון של נבחרת ישראל. רגע לפני היציאה לטורניר של הנבחרת אז בוטבול התראין בראיון מיוחד ל"חדשות חדרה".

-איך הגיעה ההחלטה לפרוש מג'ודו?

"ההחלטה לפרוש הייתה לא פשוטה זה תהליך ארוך של השלמה והבנה שזהו. אחרי אולימפיאדת פריז רציתי לעלות קטגוריה ל-81 ק"ג אבל אחרי כמה חודשים הבנתי שאני צריך לסיים, בעקבות פציעות בגב כבר לא אוכל להמשיך ואחרי שיחה עם אורן הבנתי עם הגיע הרגע".

-בדרך כלל פורשים במסיבת עיתונאים. אצלך זה עבד אחרת?

"העדפתי לעשות את הדברים בשקט ובצניעות, זה הסגנון שלי".

-מיד עברת לאימון?

"לגבי המעבר לאימון הוא קרה די מהר, אורן הציע לי לאמן איתו בצוות האימון ונכנסתי לצוות של נבחרת ישראל בגברים כבר בחודש ינואר, המעבר היה די מהיר אבל אני כבר עושה את ההסתגלות הזאת תוך כדי תנועה".

-איך שיתוף הפעולה שלך ושל אורן סמדג'ה?

"שיתוף הפעולה עם אורן ובאופן כללי בצוות הוא די טבעי בשבילי, מכיוון שאני מכיר לעומק את הנפשות הפועלות וגם הם מכירים אותי מאוד טוב, אני מאמין שבשנים הקרובות ניראה גם תוצאות מאוד מרשימות של הספורטאים הצעירים שיש בנבחרת כרגע".

-איך אתה מסכם את הקריירה?

"סיכום הקריירה שלי קצת שנוי במחלוקת, מצד אחד לא הגשמתי את כל השאיפות שלי אבל יש חצי כוס מלאה ללא ספק אחרי מדליה אולימפית קבוצתית בטוקיו, וסיימתי במקום השביעי בקטגוריה שלי, סגן אלוף אירופה ועוד המון הישגים, והכי חשוב, אני שלם עם הדרך שלי ולא הייתי משנה כלום".

-מה הרגע הגדול שלך?

יש כמה רגעים גדולים לדעתי, המדליה האולימפית בטוקיו זה היה רגע היסטורי".

-מה המטרות הבאות?

"המטרות שלי כרגע בצד המקצועי זה לעבוד עם הספורטאים בנבחרת בצורה הטובה ביותר ולגרום לכל אחד לממש את הפוטנציאל שלו".

-מה החלום שלך?

"החלום שלי כמובן להיות איש משפחה, בקרוב אני ואשתי שתחייה מצפים לבת ובקרוב בעזרת השם נהפוך למשפחה קטנה".

 
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
חן וטורי פותח עונה כמאמן ראשי בגבעת אולגה חן וטורי פותח עונה כמאמן ראשי בגבעת אולגה
...
פלאשנט ספורט | 17/9/2025
צחי טיאר: צחי טיאר: "אני רוצה לזכות באליפות עם חדרה"
...
פלאשנט ספורט | 10/9/2025
אליצור נתניה תישאר בליגת העל אליצור נתניה תישאר בליגת העל
...
פלאשנט ספורט | 1/9/2025
מכבי אור עקיבא עלתה לליגה ב' מכבי אור עקיבא עלתה לליגה ב'
...
פלאשנט ספורט | 27/8/2025
יניב בל התפטר מתפקידו בהנהלת הפועל חדרה יניב בל התפטר מתפקידו בהנהלת הפועל חדרה
...
פלאשנט ספורט | 17/8/2025
n>
יניב בל התפטר מתפקידו בהנהלת הפועל חדרה יניב בל התפטר מתפקידו בהנהלת הפועל חדרה
...
פלאשנט ספורט | 17/8/2025
המטרה היא לעלות ליגה המטרה היא לעלות ליגה
...
פלאשנט ספורט | 10/8/2025
נחזיר את נתניה לשנות הזוהר שלה נחזיר את נתניה לשנות הזוהר שלה
...
פלאשנט ספורט | 28/7/2025
הצלחה גדולה לג'ודו בהונגריה הצלחה גדולה לג'ודו בהונגריה
...
פלאשנט ספורט | 20/7/2025
דניאל דפאא נמכר להפועל תל אביב דניאל דפאא נמכר להפועל תל אביב
...
פלאשנט ספורט | 14/7/2025
רשימת המשחקים הקרובים
הפועל חדרה
תאריךקבוצה
אין משחקים

כל הכתבות הקודמות