פלאשנט חינוך: - משדרגים את כוח האדם בגני הילדים בחדרה
יום שלישי, 25 במאי 2021
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   צרכנות    רכילות
משדרגים את כוח האדם בגני הילדים בחדרה
רון איתן
יום ראשון, 25 באוקטובר 2015, 20:49

כחלק ממהלך עירוני לשדרוג כוח האדם בגני הילדים התקיים קורס להכשרת סייעות שנועד להעניק להן כלים מקצועיים כדמות משמעותית בחיי הילדים.
טקס הענקת תעודות למחזור הראשון של קורס הכשרת סייעות לגני ילדים התקיים באולם הישיבות בעירייה, במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן ובהשתתפות מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, מנהלת אגף החינוך לאה אבוטבול, מ"מ מנהלת האגף שמעון כלפון, מנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי גילה גואטה, יו"ר ועד העובדים איציק יצחקי, נציגי הוועד, נציגי הנהלת מכללת וינגייט ורכזי הקורס מטעם המכללה.

קורס הכשרת סייעות לגני ילדים, פרי שיתוף פעולה בין אגף החינוך בעיריית חדרה והמכללה האקדמית בווינגייט, הינו חלק ממהלך עירוני שנולד מתוך תפיסה כי השקעה בילדים כבר מרגע לידתם חשובה לצורך ההישגים בעתיד של הילדים עצמם ושל החברה בכלל.
שמעון כלפון, לאה אבוטבול וגילה גואטה עם בוגרות הקורס. צילום: באדיבות עיריית חדרה
לדברי ראש העיר, צביקה גנדלמן, העירייה מציבה את חינוך הילדים בעדיפות ראשונה ומשקיעה בהם רבות כבר בגיל הגן, כולל שדרוג כוח האדם המקצועי בגני הילדים להכשרת הסייעות להיות כוח מסייע מקצועי חינוכי ומשמעותי בחיי הילדים.

מנהלת אגף החינוך, לאה אבוטבול, מסרה כי מדובר בקורס ראשון שנועד לפיתוח המקצועי של הסייעות, ובמסגרתו למדה קבוצה של כ-30 סייעות, ותיקות וחדשות, כולן ללא יוצא מן הכלל עברו בהצלחה את מבחני הסיום. לדבריה, הסייעות מעידות שהקורס שיפר מאוד את עבודתן, והן ביקשו להמשיך להתפתח באמצעות קורסים נוספים.

מנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי, גילה גואטה, ציינה כי המטרה למנף את עבודת הסייעות ולהציבן במעמד של סייעות פדגוגיות, המתמחות גם בתכנים ועבודתן היא חלק בלתי נפרד מעבודת הגננת. גואטה הוסיפה כי מחזור שני של סייעות כבר החל את הלימודים, וכי כבר כעת מתכננים קורסים נוספים להעשרת הידע של הסייעות ולהציבן במקום הראו להן.

לסייעת בגן הילדים תפקידים ארגונים ופדגוגיים ועל כן חשוב להכשירה ולהקנות לה ידע וכלים מקצועיים שיעזרו לה להיות מסייעת חינוכית מקצועית ומשמעותית בחיי הילדים. הקורס נחשב לקורס יסודי ומקיף הנפרש על פני שנתיים, ובמסגרתו נלמדו נושאים כמו תיאוריות בפסיכולוגיה, ארגון סביבה חינוכית, דרכי העבודה בגן, תקשורת בינאישית, תקשורת עם הורים, מיומנויות מחשב ותקשוב, הקניית הרגלים ודרכים להתמודד עם בעיות התנהגות, בטיחות ובריאות בגן ועוד.

במהלך הקורס הכירו הסייעות מגמות חדשות בהפעלת גני ילדים, למדו על השלבים ההתפתחותיים של ילדי הגן ומה הם צורכיהם, רכשו כלים לעבודה במרכזי הפעילות בגן, וכן עברו תהליך של העצמה ושיפור מיומנויות תקשורת בינאישית שיעזרו להן בעבודתן בצוות הגן ועם ההורים. כאמור, בסיום הקורס הוענקו לבוגרות תעודת סייעות בגני ילדים.

בעיריית חדרה מסבירים כי, "אנו רואים בגני הילדים מוסד חינוכי ממדרגה ראשונה אשר יש לשבץ בו את העובדים האיכותיים ביותר, כדי לייעל ולמטב את עבודת הסגל החינוכי בגנים. ההכשרה תגבש עובדות איכותיות, ונוכל להציב בגני הילדים צוותים מיטביים שיתנו מענה מקסימלי לרווחתם וחינוכם של ילדי חדרה".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תלמידי החווה החקלאית בעין שמר בדרך לגמר הבינלאומי
   
חדרה מצטרפת לשיטת החינוך המונטסורי
   
תיכון יש"י - מדעים ויהדות מגיע עד הבית
   
גשרים לעתיד במציאות משתנה
   
תלמידי "מדעים ויהדות" במחווה מרגשת לשומר בית הספר
   
עיריית חדרה נערכת לפתיחת הגנים המכילים בשנה"ל הקרובה
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
טיפים והמלצות
חיטוי באוזון - מה זה אומר? חיטוי באוזון - מה זה אומר?
חיטוי נוצר על מנת שנוכל לחטא את כל ...
פלאשנט טיפים והמלצות | טיפים והמלצות

מערכות מיזוג אוויר: בואו נראה מה חשוב לדעת עליהן מערכות מיזוג אוויר: בואו נראה מה חשוב לדעת עליהן
מערכות מיזוג אוויר מפיצות אוויר קרי...
פלאשנט טיפים והמלצות | טיפים והמלצות

גינה לי: 7 טיפים פשוטים לגינה מטופחת גינה לי: 7 טיפים פשוטים לגינה מטופחת
הגינה שלכם איבדה מהחן שלה? הקמתם גי...
פלאשנט טיפים והמלצות | טיפים והמלצות

הדפסת חולצות לאירועים עם משמעות הדפסת חולצות לאירועים עם משמעות
האמת היא שזה לגמרי נמצא בידיים שלכם...
פלאשנט טיפים והמלצות | טיפים והמלצות

מהי כמות הוויטמינים היומית המומלצת לצריכה? מהי כמות הוויטמינים היומית המומלצת לצריכה?
ויטמינים ומינרלים הם חומרים החיוניי...
פלאשנט טיפים והמלצות | טיפים והמלצות

ליאור כלפון מפתיע    ליאור כלפון מפתיע
למה שי חי מחמס    למה שי חי מחמס
חוגגים באקו פארק עם תיאטרון אורנה פורת    חוגגים באקו פארק עם תיאטרון אורנה פורת
שבוע ספורט בחדרה    שבוע ספורט בחדרה
תיירות ונופש
ללמוד להעריך את הטבע: שמורות טבע בצפון ללמוד להעריך את הטבע: שמורות טבע בצפון
הקיץ מתקרב אלינו בצעדי ענק, וזה בדי...
פלאשנט תיירות | תיירות

לא רק בקיץ: 6 טיולים מומלצים לחורף הישראלי לא רק בקיץ: 6 טיולים מומלצים לחורף הישראלי
על אף שהחורף הישראלי אינו סוער כמו ...
פלאשנט תיירות | תיירות

שיתוף פעולה תיירותי אזורי יוצא אל הדרך שיתוף פעולה תיירותי אזורי יוצא אל הדרך
בתחילת השבוע התכנסו חמישה ראשי רשוי...
שלומי גבאי | תיירות

קיסריה היא יעד תיירותי מהטובים בעולם לשנת 2020 קיסריה היא יעד תיירותי מהטובים בעולם לשנת 2020
מגזין התיירות המוביל Travel & leisu...
פלאשנט תיירות | תיירות

רומניה מנקודת מבט שונה רומניה מנקודת מבט שונה
מרחק הטיסה הקצר והעלויות הנמוכות הם...
לילך אנטון | תיירות


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |