משדרגים את שולחן החג - -
לוקאלי
משדרגים את שולחן החג

פלאשנט לוקאלי
יום ראשון, 22 בספטמבר 2024, 11:46
קבלו מתכונים מיוחדים שישדרגו את שולחן החג שלכם

פשטידת תפוחי אדמה ובשר (צילום: kuppersbusch)

לא נמאס לאכול כל חג את אותם המאכלים? השניצלים של דודה תקווה, החמין של דוד ישראל, והדג המפורסם של אמא רחל. הגיע הזמן לשדרג את ארוחת החג ולהכניס קצת גיוון לשולחן עם כמה מנות מיוחדות שלא רואים כל יום. צלעות כבש ברוטב פירות יער, שיפודי בקר עסיסיים עם קרם פארסניפ, ואפילו פשטידת תפוחי אדמה ובשר שמשלבת טעמים מפתיעים. מתכונים שירעננו את הארוחה, ויפתיעו את האורחים. הגיע הזמן לצאת מהשגרה וליהנות מארוחת חג מקורית! המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch





צלעות כבש ברוטב פירות יער

מצרכים:

לרוטב פירות היער:

1 כפית סוכר

100 מ"ל מים

200 גרם פירות יער קפואים

למיונז עשבי התיבול:

1 ביצה

½ לימון

מלח

עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה

200 מ"ל שמן חמניות

לירקות:

גזרים קטנים

כרובית בשלושה צבעים

לצלעות הטלה:

6-8 צלעות טלה

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

עבור רוטב פירות יער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.

עבור המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.

עבור הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.

עבור צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.



שיפודי בקר עם קרם פארסניפ

מצרכים:

עבור השיפודים:

בירה סטאוט

רוטב סויה

מיץ תפוחים

סוכר חום

שמן שומשום

אניס כוכב

בשר בקר

עבור הזיגוג:

מרינדת בשר

1 כפית קורנפלור

עבור קרם הפארסניפ:

2 פארסניפ (גזר לבן)

1 תפוח

200 מ"ל חלב

200 מ"ל ציר ירקות

מלח

פלפל לבן

שמן זית

לקישוט:

זרעי שומשום

עירית

אופן ההכנה:

עבור השיפודים: מוסיפים את מרכיבי המרינדה לסיר קטן ומבשלים למשך 5 דקות. נותנים להתקרר. מניחים את פרוסות הבקר בקערה ויוצקים את המרינדה לתוכה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 2 שעות לפחות.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבקר בתבנית אפייה ומוסיפים מעט מהמרינדה לתבנית. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על לחות הבשר. מכסים את תבנית הבשר בנייר אלומיניום ואופים למשך שעתיים.

מוציאים את הבקר מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט. חותכים את הפרוסות לריבועים ומשפדים שלושה חתיכות על כל שיפוד.

עבור הזיגוג: מוסיפים את המרינדה של הבקר לסיר קטן, ממיסים את הקורנפלור ומחממים עד שהזיגוג מסמיך.

עבור קרם הפארסניפ: מקלפים וקוצצים את הפארסניפ והתפוח. מוסיפים לסיר עם החלב וציר הירקות. מבשלים על חום בינוני עד שהפארסניפ רך. מוסיפים מלח, פלפל לבן, מזלפים מעט שמן זית וטוחנים עד שהקרם חלק.

מברישים את השיפודים בשמן וצולים אותם במחבת גריל או על גריל חם משני הצדדים עד שהם משחימים. לאחר הצלייה, מברישים אותם בזיגוג.

מגישים את השיפודים עם קרם הפארסניפ. מקשטים בזרעי שומשום קלויים ובעירית.



פשטידת תפוחי אדמה ובשר

מצרכים:

לפשטידה:

1 ק"ג תפוחי אדמה

80 גרם נקניקיות, חתוכות לקוביות

1 בצל

100 מ"ל שמנת סויה או שמנת ריצ' לבישול

100 גרם גבינת טופו קרמית

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

80 גרם מרגרינה

להגשה:

כתף בקר מעושן

גבינת טופו קרמית

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

מקלפים וקוצצים חצי מתפוחי האדמה. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.

חותכים את הנקניקיות לקוביות קטנות ומזהיבים אותן במחבת עם הבצל הקצוץ ומלח.

מקלפים את שאר תפוחי האדמה ומגררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והנקניקיות, גבינת הטופו, שמנת הסויה או הריצ' והביצים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. לאחר שיוצא מהתנור, מניחים להתקרר 15 דקות.

חותכים את הפשטידה לפרוסות ומזהיבים משני הצדדים במחבת עם מרגרינה.

מגישים עם כף גבינת טופו, פרוסת כתף בקר מעושן ובצל ירוק קצוץ.



 

צלעות כבש

שיפודי בקר

כל הכתבות הקודמות
עוד כתבות שיכולות לענין אותך
הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות: בן חורין אלכסנדרוביץ הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות: בן חורין אלכסנדרוביץ
24/12/2025 פלאשנט לוקאלי
איך לזהות טבעת כסף איכותית איך לזהות טבעת כסף איכותית
24/12/2025 פלאשנט עסקים
השיטה המדויקת למדידת גודל טבעת השיטה המדויקת למדידת גודל טבעת
24/12/2025 פלאשנט עסקים
המדריך להריונית המודאגת להבנת סוגי כאבי הבטן השונים המדריך להריונית המודאגת להבנת סוגי כאבי הבטן השונים
24/12/2025 פלאשנט עסקים
קבלו את ילד הפלא של חדרה קבלו את ילד הפלא של חדרה
23/12/2025 פלאשנט לוקאלי
עלות ביטוח צד ג לבניין - מה באמת משפיע על עלויות הביטוח? עלות ביטוח צד ג לבניין - מה באמת משפיע על עלויות הביטוח?
23/12/2025 פלאשנט עסקים
כל מה שצריך לדעת על מערכות מיזוג אוויר לבית ולעסק כל מה שצריך לדעת על מערכות מיזוג אוויר לבית ולעסק
22/12/2025 פלאשנט עסקים
שירותים לוגיסטיים מתקדמים – הפתרון המושלם לניהול שרשרת האספקה שירותים לוגיסטיים מתקדמים – הפתרון המושלם לניהול שרשרת האספקה
22/12/2025 פלאשנט עסקים
כיצד אבטחת מידע משפיעה על הארגון שלך? כיצד אבטחת מידע משפיעה על הארגון שלך?
22/12/2025 פלאשנט עסקים
חנוכיה שמן זכוכית – יופי ואלגנטיות לחג האורות חנוכיה שמן זכוכית – יופי ואלגנטיות לחג האורות
22/12/2025 פלאשנט עסקים
מציאת בתי מלון בירושלים ליד מחנה יהודה מציאת בתי מלון בירושלים ליד מחנה יהודה
22/12/2025 פלאשנט עסקים
אישום: תקף באכזריות את בן זוגה של אימו אישום: תקף באכזריות את בן זוגה של אימו
17/12/2025 פלאשנט חוק ומשפט
המדריך לגבר לבחירת נעלי נייק המדריך לגבר לבחירת נעלי נייק
17/12/2025 פלאשנט עסקים
מה אומרים הכאבים בצד הפנימי של הברך ואיך חוזרים לפעילות מלאה מה אומרים הכאבים בצד הפנימי של הברך ואיך חוזרים לפעילות מלאה
17/12/2025 פלאשנט עסקים
מי חדרה ו-מי נתניה לקראת סגירה מי חדרה ו-מי נתניה לקראת סגירה
17/12/2025 פלאשנט לוקאלי
מה קורה כשהאור בגלריה נכבה? מה קורה כשהאור בגלריה נכבה?
15/12/2025 פלאשנט לוקאלי
73 יצירות בגלריה על הצוק בנתניה 73 יצירות בגלריה על הצוק בנתניה
14/12/2025 פלאשנט לוקאלי
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
12/12/2025 פלאשנט לוקאלי
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
11/12/2025 פלאשנט חוק ומשפט
רואי הסינג מונה למנכ רואי הסינג מונה למנכ"ל תנועת מכבי העולמית
4/12/2025 פלאשנט לוקאלי
ההשפעה של המלחמה על מחלוקות עסקיות ההשפעה של המלחמה על מחלוקות עסקיות
3/12/2025 פלאשנט לוקאלי
העיקר הבריאות העיקר הבריאות
1/12/2025 פלאשנט לוקאלי
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
23/11/2025 פלאשנט עסקים
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
17/11/2025 פלאשנט עסקים
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
12/11/2025 פלאשנט עסקים
כתבות נוספות
כל מה שצריך לדעת על מערכות מיזוג אוויר לבית ולעסק כל מה שצריך לדעת על מערכות מיזוג אוויר לבית ולעסק
22/12/2025 
שירותים לוגיסטיים מתקדמים – הפתרון המושלם לניהול שרשרת האספקה שירותים לוגיסטיים מתקדמים – הפתרון המושלם לניהול שרשרת האספקה
22/12/2025 
כיצד אבטחת מידע משפיעה על הארגון שלך? כיצד אבטחת מידע משפיעה על הארגון שלך?
22/12/2025 
חנוכיה שמן זכוכית – יופי ואלגנטיות לחג האורות חנוכיה שמן זכוכית – יופי ואלגנטיות לחג האורות
22/12/2025 
מציאת בתי מלון בירושלים ליד מחנה יהודה מציאת בתי מלון בירושלים ליד מחנה יהודה
22/12/2025