פלאשנט בריאות - זוכרים את הנופלים - תורמים דם
בריאות
זוכרים את הנופלים - תורמים דם

שלומי גבאי
יום שלישי, 21 באפריל 2015, 20:44
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה (רביעי), יציינו במד"א 20 שנים למסורת התרמת הדם השנתית בזיכרון יעקב ביום הזיכרון. ההתרמה ההמונית תערך השנה בבר ההוביט במדרחוב בעיר, בבית הקפה "נילי" ובדרך שרה מעל נווה הברון.

במד"א מציינים 20 שנים למסורת התרמת הדם השנתית בזיכרון יעקב. (צילום: דוברות מד"א)

לצד הטקסים הממלכתיים לציון יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה, שייערכו ברחבי הארץ, תערך בזיכרון יעקב התרמת הדם השנתית של מד"א זו השנה ה- 20 ברציפות. שמטרתה התרמת דם בקרב הציבור וסיוע להקל על המחסור העונתי הקיים בשרותי הדם של מד"א.

מאז שנת 1996 מקיימים זו השנה ה- 20 ברציפות בזיכרון יעקב את המסורת של הצלת חיים לזכר הנופלים, במסורת זו שיזם ואירגן מר שמעון רדליך תושב המקום ופעיל מרכזי בארגון תורמי הדם של מד"א, הותרמו מאז ועד היום למעלה מ-4,000 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של כ- 12,000 איש. בשנה שעברו נתרמו 297 מנות דם אשר תרמו בהצלתם חייהם של מאות אנשים.

כמדי שנה, תיערך התרמת הדם ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה (יום ד', 22.4) בין השעות 08:00 ל-14:00 בבר ההוביט וב"קפה נילי" שבמדרחוב בזיכרון יעקב.

בנוסף, יוצבו ב'שמורה' הסמוכה ניידות התרמות דם של מד"א וניידת נוספת של מד"א תוצב בסמוך למרכז המסחרי מעל נווה הברון. את התורמים הרבים הצפויים להגיע, יקבלו צוות מתרימי הדם משרותי הדם של מד"א.

מנהלת שירות הדם של מד"א, פרופ' אילת שנער: "מדובר במסורת מבורכת ומצילת חיים הנמשכת כבר 20 שנים ברצף וסייעה בהצלת חייהם של אלפים לאורך השנים. אני רוצה להודות לכל התורמים ולכל מארגני האירוע על ההירתמות למען משימת חשובה זו ובטוחה שמסורת התרמת הדם בזיכרון יעקב תימשך עוד שנים רבות"

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "ביום המיוחד הזו בו כולנו מתאחדים עם זכרם של אלו שאינם כבר איתנו, ישנה משמעות מיוחדת לתרומה האדירה למען הצלת חיים המתקיימת בזיכרון יעקב מידי שנה. בזכות התרומות של תושבי זיכרון יעקב והסביבה והמחויבות העצומה של תושבי העיר למשימה ניצלו חייהם של אלפי אנשים לאורך השנים. תודה לכולכם!"
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
מרפאים את הנפש מרפאים את הנפש
שרות חדשני בנתניה וייחודי בארץ...
פלאשנט בריאות | 8/4/2025
מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער
...
פלאשנט בריאות | 2/4/2025
השפעות חידוש הלחימה על ילדים על הספקטרום האוטיסטי השפעות חידוש הלחימה על ילדים על הספקטרום האוטיסטי
לרגל היום הבינלאומי לאוטיזם ט...
פלאשנט בריאות | 2/4/2025
עולם הבריאטריה  גם בסלולאר עולם הבריאטריה גם בסלולאר
...
פלאשנט בריאות | 20/3/2025
השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד
ד”ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורג...
פלאשנט בריאות | 11/3/2025
ניידת MRI מהפכנית בדרכים ניידת MRI מהפכנית בדרכים
טכנולוגיה פורצת דרך עם בשורה ח...
פלאשנט בריאות | 18/2/2025
השתלת קרנית משתל מלאכותי השתלת קרנית משתל מלאכותי
מחלקת עיניים של המרכז הרפואי ה...
פלאשנט בריאות | 13/2/2025
לקצר מרחק – להציל חיים לקצר מרחק – להציל חיים
עמותת הידידים של המרכז הרפואי ...
פלאשנט בריאות | 16/1/2025

כל הכתבות הקודמות