פלאשנט בריאות - הלב בעזה, החרדות בחדרה
בריאות
הלב בעזה, החרדות בחדרה

פלאשנט בריאות
יום שני, 20 בנובמבר 2023, 18:07
אימהות לחיילים המשרתים ביחידות קרביות בעזה הגיעו לבית החולים הילל יפה עם תלונות אופייניות להתקף לב

באדיבות בית החולים הילל יפה

בשבועיים האחרונים חלה עלייה משמעותית במספר הפניות למערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, דווקא של נשים צעירות בגילאי חמישים. המשותף לכולן הוא שהן אימהות לחיילים המשרתים ביחידות קרביות בעזה. הנשים הגיעו עם תלונות אופייניות להתקף לב- בין אם מדובר בהתקף לב אמיתי ובין אם ב"תסמונת הלב השבור" ובשמה הספרותי טקצובו "Takotsubo cardiomyopathy".



"תסמונת זו היא מצב רפואי שבא לידי ביטוי בירידה זמנית של תפקוד שריר הלב, המתרחש לרוב כתוצאה מלחץ נפשי משמעותי, כגון מוות של אדם קרוב, פיטורין, גירושין וכדומה. בתסמונת זו, בתגובה לסטרס, הגוף מייצר כמויות אדירות של אדרנלין, המגיעות במהירות לשריר הלב וגורמות לו להרעלה וכתוצאה מכך להיחלש באופן זמני, בדומה למתרחש בעת התקף לב", מסביר פרופ' אריאל רוגין, מנהל מערך הלב במרכז הרפואי הלל יפה.



הנשים הוכנסו לצנתור על מנת לבחון את ההתכווצות והאם ישנה חסימה בעורקים – במרבית המקרים לא נצפתה חסימה מה שמאשר את תסמונת הלב השבור, שחולפת מאליה, מבלי להותיר כל סימן והלב חוזר לתפקוד תקין מספר ימים לאחר מכן. אמהות ומשפחות יקרות נסו להרגיע את הנפש ככל הניתן על ידי פעילות גופנית, מדיטציה, נשימות! בתקווה לימים טובים ושקטים יותר – צוות מערך הלב.
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
הלל יפה: מרחיבים את מערך הלב הלל יפה: מרחיבים את מערך הלב
מערך הלב של המרכז הרפואי הלל י...
פלאשנט בריאות | 17/4/2026
מוקד טלפוני חדש למדיקה מרכזים רפואיים מוקד טלפוני חדש למדיקה מרכזים רפואיים
...
פלאשנט בריאות | 9/4/2026
תמונת הניצחון של העורף הישראלי תמונת הניצחון של העורף הישראלי
...
פלאשנט בריאות | 16/3/2026
מהטכנודע להלל יפה מהטכנודע להלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 21/1/2026
מזל טוב לתינוק הראשון לשנת 2026 בהלל יפה מזל טוב לתינוק הראשון לשנת 2026 בהלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 1/1/2026
יו יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ביקר במדיקה רפאל
...
פלאשנט בריאות | 13/11/2025
בתנועה מתמדת בתנועה מתמדת
...
פלאשנט בריאות | 1/10/2025
88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה 88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה
...
פלאשנט בריאות | 16/9/2025
הוועידה הלאומית למחלות נדירות הוועידה הלאומית למחלות נדירות
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025
לימודי רפואה גם באילת לימודי רפואה גם באילת
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025

כל הכתבות הקודמות