פלאשנט בריאות - ''אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות''
בריאות
"אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות"

פלאשנט בריאות
יום חמישי, 29 בפברואר 2024, 08:16
ד"ר ולריה סמניסטי, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה, קוראת לציבור הרחב: "אל תדלגו על הבדיקות האבחנתיות".

ד"ר ולריה סמניסטי

המצב הביטחוני השורר במדינה מאז ה- 7 באוקטובר גורם למרביתנו תחושת פחד וחרדה. בימים הראשונים ללחימה התחושות היו בעוצמות גבוהות ותחושת בלבול ריחפה מעל ראשינו. עם הזמן, נאלצנו לחזור לשגרה עד כמה שניתן.

"גם בתקופת הקורונה הרבה אנשים לא הקפידו לעשות בדיקות תקופתיות, וכתוצאה מכך הייתה עלייה במספר האבחונים של מחלות ממאירות בשלבים מתקדמים של המחלה. חשוב להבין כי בדיקות אבחנתיות לא פעם מונעות את התפתחות הסרטן, לדוגמה בבדיקת קולונוסקופיה ניתן להסיר פוליפ בזמן ואם אותו מטופל היה מתמהמה ומתעכב עם הבדיקה, ככל הנראה הפוליפ יכול היה להתפתח לכדי גידול סרטני במעי ואף לשלוח גרורות בגוף", מסבירה ד"ר ולריה סמניסטי, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה.

לציין כי לאורך כל התקופה, צוות המכון האונקולוגי המשיך לפעול כרגיל ולקבל חולים באשר הם, לרבות מפונים מאזור הדרום שהגיעו אלינו כדי לקבל טיפול. "יצרנו קשר עם הרופאים המטפלים שלהם והמשכנו להעניק להם את פרוטוקול הטיפול המיועד במיוחד להם כדי לוודא את המשך הרצף הטיפולי. בעיתות מלחמה, המחלות לא נעלמות ואף יכולות להחמיר את המצב. הסטרס והלחץ ידועים כגורמי השפעה שליליים על מצב הבריאות, לצד אכילה רגשית וחוסר פעילות גופנית שאופייניים למצבי סטרס, חוסר וודאות וחרדה".

"כל אדם צריך לגלות אחריות על בריאותו ולוודא שאכן עושה את כל הבדיקות האבחנתיות הרלוונטיות עבורו, בין אם מדובר בבדיקת דם סמוי בצואה, בדיקות דם תקופתיות, בדיקה גינקולוגית, קולונוסקופיה או ממוגרפיה. ככל שהממצא, אם קיים, יתגלה בזמן מוקדם יותר, כך הסיכוי למנוע סרטן גדול יותר או לחילופין, גם אם כבר התפתח גידול ממאיר, הסיכוי להסירו גבוה יותר", מציינת ד"ר סמניסטי.

אין לדעת כמה זמן עוד תימשך המלחמה וכיצד היא תיגמר ולכן חשוב להקפיד לבצע בדיקות אבחנתיות ובמידה ומתגלה תסמין חדש, יש להגיע לבירור רפואי בהקדם ולא להגיד "עכשיו זה לא הזמן".



 
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
הלל יפה: מרחיבים את מערך הלב הלל יפה: מרחיבים את מערך הלב
מערך הלב של המרכז הרפואי הלל י...
פלאשנט בריאות | 17/4/2026
מוקד טלפוני חדש למדיקה מרכזים רפואיים מוקד טלפוני חדש למדיקה מרכזים רפואיים
...
פלאשנט בריאות | 9/4/2026
תמונת הניצחון של העורף הישראלי תמונת הניצחון של העורף הישראלי
...
פלאשנט בריאות | 16/3/2026
מהטכנודע להלל יפה מהטכנודע להלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 21/1/2026
מזל טוב לתינוק הראשון לשנת 2026 בהלל יפה מזל טוב לתינוק הראשון לשנת 2026 בהלל יפה
...
פלאשנט בריאות | 1/1/2026
יו יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ביקר במדיקה רפאל
...
פלאשנט בריאות | 13/11/2025
בתנועה מתמדת בתנועה מתמדת
...
פלאשנט בריאות | 1/10/2025
88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה 88% מהמטפלים בטראומה חווים קושי נפשי בשל המלחמה
...
פלאשנט בריאות | 16/9/2025
הוועידה הלאומית למחלות נדירות הוועידה הלאומית למחלות נדירות
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025
לימודי רפואה גם באילת לימודי רפואה גם באילת
...
פלאשנט בריאות | 10/9/2025

כל הכתבות הקודמות