פלאשנט בריאות - חדש: מסרון שיזכיר לכם לצום לקראת בדיקת דם
בריאות
חדש: מסרון שיזכיר לכם לצום לקראת בדיקת דם

איתן סופר
יום רביעי, 3 בדצמבר 2014, 15:38
בשירות חדשני שהפעילה כללית במחוז חיפה, מקבלים מעתה אנשים שזומנו לבדיקת דם שנערכת בצום, מסרון יום קודם למועד הבדיקה, עם תזכורת על צום שעליהם לשמור עליו וציון משך הצום הנדרש לבדיקה זו – משך הצום משתנה בין 8-12 שעות מבדיקה לבדיקה. כמו כן, מודגש כי גם בצום ניתן לשתות מים.

בדיקת דם בכללית (צילום: דוברות כללית)

ד"ר זאהי סעיד, המנהל הרפואי במחוז חיפה וג"מ מציין כ-20% מבדיקות הדם מחייבות הכנה מוקדמת. כאשר הנבדק מגיע ללא הכנה מתאימה ולא הקפיד על משך הצום הנדרש, מתקבלות תוצאות מטעות ויש צורך בבדיקה חוזרת, על כל ההשלכות שיש על הנבדק ועל המערכת.

הנזק הנוסף הוא תוצאות מטעות שמועררות חשד לבעיה רפואית כמו, רמות גבוהות של סוכר או כולסטרול בדם, בהלה בקרב הנבדק וצורך במהלכים לבירור רפואי נוסף, אך ורק בגלל אי הקפדה על הצום.

כדי למנוע השלכות שליליות אלו, פותח בכללית שירות מסרוני תזכורת לצום. השירות נוסה כפיילוט במחוז שו"ש, שם נמצא כי כ73% מהאחיות דיווחו על שיפור במוכנות הנבדקים.


בקרב הנבדקים שקיבלו את המסרון, שני שליש הודו שאומנם זכרו כי עליהם לעבור בדיקה ועם זאת מחציתם נזקקו למידע על ההכנה הנדרשת. 88% הביעו שביעות רצון מקבלת המסרון ורצון לקבל מסרון כזה גם בעתיד. שביעות הרצון הגבוהה נרשמה גם בקרב מי שעבר מספר בדיקות בחודש ועל כן הגיעו אליו מסרוני צום חוזרים – הנבדקים ראו בכך שירות מבורך ולא מטרד.

לאור הצלחת הפרוייקט הניסיוני, הוחלט להרחיב את השירות בהדרגה. ראשון הצטרף מחוז חיפה וגליל מערבי, הגדול ממחוזות כללית בארץ.


ברוריה ריקון, מנהלת הסיעוד של כללית במחוז חיפה וג"מ, מסרה כי מדובר בשירות משמעותי לציבור רחב של מטופלים שכן, מידי חודש עוברים במחוז בממוצע 42 אלף מטופלים לבדיקות דם, לכל אחד מהם נערכות בדרך כלל מספר בדיקות במעבדה.

אחת התוצאות החיוביות הנלוות לשירות זה הוא שיפור בהיענות והגעה במועד הזימון לבדיקות הדם החשובות כל כך בתהליך אבחון המחלות ואיזונן.

שירות חדש זה מצטרף לשירותים חדשניים מקוונים רבים שיוזמת כללית כדי להקל על המבוטחים כמו אפליקציית התפתחות הילד, תזכורן זימון לרופא יועץ ועוד.
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער דיווחו על שימוש בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים 26 אחוזים מבני הנוער משתמשים בחומרים אסורים
...
פלאשנט בריאות | 21/5/2025
מרפאים את הנפש מרפאים את הנפש
שרות חדשני בנתניה וייחודי בארץ...
פלאשנט בריאות | 8/4/2025
מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער מענה קריטי לבריאות הנפש של בני נוער
...
פלאשנט בריאות | 2/4/2025
השפעות חידוש הלחימה על ילדים על הספקטרום האוטיסטי השפעות חידוש הלחימה על ילדים על הספקטרום האוטיסטי
לרגל היום הבינלאומי לאוטיזם ט...
פלאשנט בריאות | 2/4/2025
עולם הבריאטריה  גם בסלולאר עולם הבריאטריה גם בסלולאר
...
פלאשנט בריאות | 20/3/2025
השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד השמנה בישראל: נתונים, מגמות והנטל הכלכלי הכבד
ד”ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורג...
פלאשנט בריאות | 11/3/2025
ניידת MRI מהפכנית בדרכים ניידת MRI מהפכנית בדרכים
טכנולוגיה פורצת דרך עם בשורה ח...
פלאשנט בריאות | 18/2/2025
השתלת קרנית משתל מלאכותי השתלת קרנית משתל מלאכותי
מחלקת עיניים של המרכז הרפואי ה...
פלאשנט בריאות | 13/2/2025
לקצר מרחק – להציל חיים לקצר מרחק – להציל חיים
עמותת הידידים של המרכז הרפואי ...
פלאשנט בריאות | 16/1/2025

כל הכתבות הקודמות