עיריית חדרה והמועצה אזורית מנשה הסכימו על תוכנית להחלפת שטחים ושינוי שטחי השיפוט שלהן, במטרה ליצור תחום שיפוט רציף.
מועצת העיר אישרה פה אחד את התוכנית לשינוי גבולות שטח השיפוט של חדרה והחלפת שטחים עם המועצה האזורית מנשה, וזאת ליצירת תחום שיפוט רציף.
המהלך מתבצע בהסכמה של שתי הרשויות, עיריית חדרה ומועצה אזורית מנשה, המבקשות לתקן ולשנות את תחום השיפוט שלהן עבור שטח בהיקף של כ-2,600 דונם.
לדברי מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, במצב כיום, בכביש 65 קיימות מובלעות רבות של שטחים השייכים לחדרה וכלואים בשטחי גן שמואל, כך שלא ניתן לנצלם. במקביל קיימות מובלעות של המועצה האזורית מנשה הכלואות בשטחי חדרה ואינן מנוצלות.
מובלעות אלה יוצרות לעתים מצבים אבסורדיים ברמת התכנון. כך למשל, יש לחדרה שטחים הנושקים בקיבוץ גן שמואל, כך שבניית בתים בקיבוץ נאלצת לעבור אישור בוועדה המקומית של חדרה. גם שטחים חקלאיים של גן שמואל עוברים בוועדת התכנון של חדרה, ובכך נוצר מצב שאין בו הגיון או תועלת.
במקביל, עיריית חדרה מנועה מלהרחיב את אזור התעשייה כמתוכנן בתוכנית חד/ 1800, מאחר ששטח ההרחבה ממוקם למעשה בשטח השיפוט של מועצה אזורית מנשה, מה שמגביל את העירייה להתפתח צפונה.
במטרה לפתור את הבעיה ההדדית נועדו שתי הרשויות והסכימו ביניהן על תיקון שטח השיפוט.
לפי טבלת השטחים שהכינו הרשויות, נקבע כי חדרה תעביר למועצה אזורית מנשה 1,068 דונם, ואילו המועצה האזורית מנשה תעביר לחדרה 1,400 דונם באזור כביש 64, ו-128 דונם נוספים באזור כביש 4.
רוב השטחים הכלולים בבקשה (למעט השטח מצפון לאזור התעשייה) מהווים למעשה שטח ירוק, אזור כפרי או אזור חיץ החוצץ בין עיריית חדרה הבנויה באינטנסיביות לבין המועצה המקומית פרדס חנה, אשר גם בה קיימות תוכניות לציפוף ובנייה אינטנסיביים. לפיכך ישנה חשיבות רבה, בהיבט הירוק, לשמר ולהשאיר את השטחים הנידונים כפתוחים או ירוקים ללא בנייה אינטנסיבית ופיתוח רב. העברת תחום השיפוט לידי מועצה אזורית מנשה תבטיח למעשה את עתיד השטחים הללו, ובמידה רבה תשאירם כשטחים בעלי אופי כפרי וזיקה חקלאית.
כמו כן, העברת תא השטח מצפון לאזור התעשייה, שכבר מוגדר כפארק מטרופוליני בתמ"מ 6 לידי חדרה, תאפשר את פיתוחו האינטנסיבי כראוי להיותו פארק בקנה מידה מטרופוליני.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, לפני כשנה הצליחה העירייה להוביל מהלך של הקמת צומת על כביש 65 , ומחלף תעשיות שיחבר בין אזור התעשייה של חדרה לאזור התעשייה של קיסריה.
גנדלמן: "החלפת השטחים תאפשר לעירייה להרחיב את אזור התעשייה, ואילו המחלף יווסת את כניסת התנועה. כיום רוב התנועה נכנסת לאזור התעשייה דרך צומת אליאנס. המחלף מכביש 65 יאפשר כניסה מצפון, וישחרר את עומס התנועה בצומת אליאנס".
ההסכם יובא השבוע גם לאישור מליאת המועצה האזורית מנשה. ראש המועצה אילן שדה: "הסכם חילופי השטחים יאפשר פיתוח והרחבה של שתי הרשויות, ובמקביל שמירה על שטחים ירוקים לטובת תושבי האזור".
על מנת שהתיקון יקבל תוקף, יש להקים ועדת גבולות מטעם משרד הפנים אשר תדון בבקשת הרשויות. הנימוקים העיקריים לבקשה הם הסדרת תחום השיפוט, תיקון מובלעות בתחום השיפוט ויצירת תחום שיפוט רציף.
במידה שהנתונים שיציגו הרשויות ישכנעו את הוועדה, היא תשנה את שטחי השיפוט לפי המלצתה. הצפי הוא שמאחר שמדובר בהסכמה של שתי הרשויות, ההליך יהיה מהיר ויקבל את אישור משרד הפנים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!