פרויקט חידוש חזיתות מגיע לחדרה. הפרויקט נועד לשיפור חזות העיר והעלאת איכות חיי התושבים, ויתבצע בשיתוף חברת "עזרה וביצרון", המובילה פרויקטים דומים ברשויות נוספות בישראל.
עיריית חדרה נתנה אור ירוק לפרויקט חידוש חזיתות בניינים בעיר, שנועד לשיפור חזות העיר והעלאת איכות חיי התושבים.
הפרויקט יתבצע בהתאם למדיניותו של ראש העיר צביקה גנדלמן, ונועד להשלים ולהמשיך את המהפכה העוברת על חדרה בשנתיים האחרונות, הכולל שיקום תשתיות ותיקות בעיר ובשכונות, פיתוח מתחמי מגורים חדשים והרחבת אזורי התעסוקה של חדרה לרווחת התושבים.
את הפרויקט תוביל העירייה באמצעות אגף ההנדסה ובשיתוף החברה הכלכלית חדרה אשר תטפל ותלווה את הליך השיפוץ מתחילתו ועד להשלמתו.
לדברי גנדלמן, מטרת המיזם להביא לשיפור חזות פני העיר, לשפר את איכות החיים ולמצב את העיר חדרה לא רק כמובילה בפרויקטים חדשים אלא כעיר הדואגת לכלל תושביה. שיפוץ חזיתות הבניינים ירענן את מראה העיר וייצור סביבה נעימה עבור התושבים והמבקרים.
הפרויקט יתבצע בשיתוף חברת "עזרה וביצרון", המתמחה במגוון תחומי פעילות בענף הבנייה, ביניהם שיפוצי חזיתות מבנים וטיפול במבנים לשימור, שיפוצי מבנים ומרכזים עירוניים, ביצוע עבודות פיתוח, תשתיות, ופיתוח שכונות לצורך התחדשותן. החברה מובילה פרויקטים דומים ברשויות נוספות בישראל, ביניהן תל-אביב, נתניה ועוד.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, אשר בהנחיית ראש העיר גנלדמן התניע את המהלך בחדרה, מסביר כי במטרה להביא לשיפור חזות פני העיר תוענק מטרייה ניהולית וסל הטבות ותמריצים לעידוד שיפוץ הבית המשותף.
פרויקט חידוש חזיתות מגיע לחדרה. צילום: באדיבות עיריית חדרה
השירות מיועד לכלל התושבים ברחובות הזקוקים לשיפוץ, ומסייע לנטרל את רוב הקשיים הכרוכים בניהול השיפוץ באמצעות ועד הבית, החל מהשגת הסכמת הדיירים, ניהול ההתקשרות מול הקבלן על כל המשתמע מכך, שמירה על איכות העבודה וסטנדרטים גבוהים, ביטוחים, גיוס הכספים והלוואות, ערבויות בנקאיות ומתן בטחונות למימוש הפרויקט.
לצורך ביצוע השיפוץ נדרשת הסכמה של כ-70 אחוז מדיירי הבניין, הסכמה שאותה יסייע הפרויקט להשיג. שיפוץ הבניין מבוצע ברמת גימור גבוהה ביותר לפי תקנים חדישים ואינו מתמקד רק בחזית, אלא בכל המעטפת החיצונית של הבניין. בנוסף, הדיירים יכולים לבחור על פי התקציב העומד לרשותם האם לשפץ גם את חדר המדרגות, הלובי וכדומה.
תושבים שיהיו מעוניינים בביצוע הפרויקט בבניין מגוריהם יוזמנו לפנות לפרויקט, למנות נציגות לבניין ולפתוח תיק שיפוץ.
מהנדס הפרויקט יאפיין יחד עם נציגות הבניין רשימת צרכים ובקשות. לאחר הפגישה עם נציגות הבניין ישלים מהנדס הפרויקט את הכנת כתב הכמויות לשיפוץ הבניין, אשר יוצג ועד הבית, כולל רשימת העבודות לביצוע במסגרת השיפוץ וכן הערכה ריאלית של העליות הצפויות.
לאחר אישור כתב הכמויות תבחר נציגות הבניין קבלנים מתוך מאגר קבלנים, לקבלת הצעות מחיר לביצוע השיפוץ. מהנדס הפרויקט יסייע לנציגות הבניין להשוות בין הצעות המחיר השונות שהוגשו על-ידי הקבלנים.
נציגות הבניין תבחר בקבלן לביצוע השיפוץ, ולאחר שתחתום מולו על החוזה יחל הליך השיפוץ. מהנדס הפרויקט יפקח על השיפוץ על כל שלביו, כולל פיקוח על איכות העבודה, טיב החומרים, קצב ביצוע, ניקיון האתר, בטיחות ועוד.
במהלך העבודות ייהנו הדיירים מערבות למהלך ביצוע העבודה וערבות עבור תקופת הבדק, שיהוו ביטחונות לעבודות הקבלן ולתיקון הליקויים שעשויים להתגלות במהלך שנה מתום השיפוץ.
לצורך השיפוץ תסייע העירייה בהלוואות לדיירים למימון (מלא או חלקי), ללא ריבית וללא הצמדה לתווך ארוך. זכאות וגובה ההלוואה משתנה בהתאם לאזור המגורים וסוג הבניין.
מי שתוביל את הפרויקט בחדרה, בדומה לנתניה, היא החברה הכלכלית חדרה. היתרון הגדול של הפרויקט הוא שלמעשה הדיירים נמנעים מלנהל משאים ומתנים מול קבלנים ובעלי מקצוע שונים. כמו כן הדיירים יוכלו לבחור קבלן מבצע מתוך רשימת קבלנים שתבחר באמצעות מכרזים שתפרסם החברה הכלכלית.
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!
"התרנגול" - ציור קיר שיצר האמן שמוליק כץ לפני כמעט 80 שנה בבית הילדים בקיבוץ געתון, שהושחת וכמעט נהרס - מצא בית חדש. לאחר ששומר במהלך השבועות האחרונים, נתלה מחדש "התרנגול" בכניסה לבית המוסדות של געתון, וכעת שוב יכול הציבור ליהנות ממנו במלוא הדרו. אהבנו!
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.