לקראת חנוכה: חברת החשמל חיברה את מרכזית המאור הראשונה לרחובות המרכזיים בעיר החדשה חריש
העבודות לקראת חיבורי החשמל לבתי המשתכנים הראשונים בעיר החדשה חריש נמצאות בעיצומן.
לקראת החנוכה, חג האור, חברת החשמל חיברה את מרכזית המאור הראשונה בעיר חריש. בתוך כך, נמשכות עבודות מואצות לקידום תשתית החשמל בעיר לקראת חיבורי החשמל הראשונים לבתי המשתכנים החדשים, שיבוצעו בהתאם לאישורי האכלוס שצפויים להגיע בחודשים הקרובים.
יו"ר דירקטוריון חברת החשמל אלוף במיל' יפתח רון-טל אמר: "חברת החשמל גאה להיות שותפה בבניית חריש, העיר החדשה בישראל, ובמיוחד בחנוכה, אנו גאים להגיע ולהאיר את העיר. כחברה לאומית מובילה, אשר היתה שותפה בהקמת מדינת ישראל ופיתוחה המואץ, אנו למודי ניסיון, יכולות טכנולוגיות ומקצועיות מוכחות. נקדם את בניית העיר כעיר חכמה גם באמצעות התשתית האופטית העומדת לרשותנו ואת תחום ההתייעלות האנרגטית בעיר ובקרב תושביה. חברת החשמל רואה עצמה כשותפה עם מחויבות ורצינות לשילוב כוחות להקמת עיר חדשה במדינה".
עובדי חברת החשמל בעבודות לקראת חיבורי החשמל לבתי המשתכנים הראשונים. צילום: יוסי וייס
הרצל פרידמן, מנהל מחוז הצפון בחברת החשמל: אני מברך על ההתקדמות של עבודות תשתית החשמל בעיר. נמשיך להעמיד את כל המשאבים הדרושים ולשלב כוחות כשותפים להקמת עיר חדשה בצפון. היום, לקראת חג האור, הארנו את רחובות העיר ובקרוב, בתאום ובשיתוף כל הגורמים, נאיר את הבית הראשון בעיר החדשה".
יצחק קשת, ראש מועצת חריש: "אנו ממשיכים לעבוד במלוא המרץ על מנת לקבל את 400 המשפחות הראשונות שצפויות להגיע לחריש בקרוב. שיתוף הפעולה הפורה עם חברת החשמל ושאר הגורמים מסייעים בידינו לקדם משמעותית את בניית התשתיות עבור התושבים הרבים הצפויים להגיע לעיר החדשה וזה אך סמלי שבחג חנוכה, הידוע גם כחג האורים, נאיר את הרחובות והבתים החדשים בחריש. חריש תהיה בעשור הקרוב עיר הזוגות הצעירים של ישראל והיא מתוכננת ונבנית כעיר מתקדמת המציעה רמת חינוך גבוהה, שילוב טכנולוגיות מתקדמות שיהפכו אותה לעיר החכמה הראשונה בישראל וכל זאת לצד איכות חיים וקרבה לטבע."
מאירים את חריש החדשה. צילום: מירי רחמים
עבודות החשמל בעיר בעיצומן לקראת אכלוס מתוכנן של 800 יחידות דיור, תוך מאמץ מיוחד לאפשר למשתכנים החדשים לאכלס את הדירות כבר בקרוב. העבודות לפריסה של מערכת החשמל הפנימית ביישוב בעיצומן, בסדרי גודל של 35 תחנות טרנספורמציה פנימיות (תחט"פים), 34 ק"מ מתח נמוך, 24 ק"מ חיבור לבתים (חל"ב) ו19 ק"מ מתח גבוה. בנוסף, כבר במהלך תכנון הפרויקט שולבו תשתיות של סיבים אופטיים שבימים אלה נמצאים בבצוע, כך שחריש תהיה העיר הראשונה שכולה תהיה מרושתת בתשתית של סיבים אופטיים עד הבית. החברה משתלבת בימים אלה גם בתהליך הקמת העיר בשכונה הצפונית ובשכונת הפרסה ומדובר על 6,000 יחידות דיור לאכלוס בשלב ראשון עד שנת 2017 ומתכוננת להקמת תחנת משנה (תחמ"ש) "חריש" וקו מתח עליון שיגיע מתחמ"ש עירון.
אכלוס 400 המשפחות הראשונות שיגיעו לחריש צפוי להתחיל בראשית 2016, כאשר מדי שנה צפויות להיקלט כ-2000 משפחות חדשות. עד כה נמכרו בחריש כ-4500 דירות ( כ-20 אלף תושבים). עפ"י נתוני המועצה המקומית חריש 78% מהתושבים שרכשו דירה למגורים בחריש הם גילאי 25-44, 81% הם זוגות נשואים עם ילדים. מחצית מהתושבים שצפויים להגיע לחריש מתגוררים כיום בתל אביב והמרכז, 20% מירושלים והסביבה, 8% מאזור חיפה ו- 7% מאזור חריש. חריש צפויה לאכלס בתוך עשור כמאה אלף תושבים.
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!
"התרנגול" - ציור קיר שיצר האמן שמוליק כץ לפני כמעט 80 שנה בבית הילדים בקיבוץ געתון, שהושחת וכמעט נהרס - מצא בית חדש. לאחר ששומר במהלך השבועות האחרונים, נתלה מחדש "התרנגול" בכניסה לבית המוסדות של געתון, וכעת שוב יכול הציבור ליהנות ממנו במלוא הדרו. אהבנו!
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.