כנגד 4 בנים מספרת ההגדה... ומנגד 4 פריטי מזון שיעזרו לכם לשמור על המשקל ולעבור את הפסח בשלום
חג הפסח הוא חג משפחתי, נסוב כולו סביב השולחן בארוחות משפחתיות ומפגשים עם חברים. בממוצע ניתן להעלות כ 5 ק"ג במהלך החג כולו, מה שרובנו מנסים למנוע, ולא תמיד בהצלחה יתרה. מזל כהן, מומחית לאימון ותזונה מציגה את 4 מרכיבי המזון שחייבים לאכול בפסח ובאמצעותם למנוע את תהליך ההשמנה כולו.
שקשוקה תרד צילום: מיקי סויסה
מזל כהן, מומחית לאימון ותזונה מציגה את 4 מרכיבי המזון שחייבים לאכול בפסח ובאמצעותם למנוע את תהליך ההשמנה כולו. "נודה על האמת," אומרת כהן, "אי אפשר להתנזר בפסח ממצות עם שוקולד ומעוגת מצות מצופה בשוקולד, אבל אפשר לאזן את החג ולדאוג לאכול מזונות ממריצים ומעודדי שריפת שומן. שילוב של 4 מרכיבי הקסם יאפשרו לכל אחד לאזן את התזונה שלו במהלך החג ולמנוע עליה במשקל ללא סיבה ממשית."
מזל כהן. מומחית לאימון ותזונה צילום: יח"צ
ניתן למצוא בעמוד הפייסבוק של מזל כהן mazal cohen שלל טיפים, מתכונים ועצות כיצד לאכול נכון, לחיות אורח חיים בריא ולרדת במשקל.
1. נבטים, למה?
כי הם עתירי ערכים תזונתיים פי כמה מאות מירקות, מעניקים תחושת שובע לאורך זמן
ומאזנים את החשק למתוקים.
2. עלים ירוקים
עלים ירוקים פועלים כחומר ניקוי בריא לגוף שלך. פעילות הפירוק שלהם בגוף מסייעת בתהליכי ניקוי, ומעבר לכך הם עשירים בברזל. העלים הירוקים ניתנים לשילוב בכל ארוחה ובכל צורה. ובעצם שילובם בכל מנה אנו מאפשרים לגוף לנקות את עצמו ולפנות פסולת.
3. זרעי צי'ה
זרעי צי'ה הינם מקור מעולה לחלבון, אומגה 3 ושומן איכותי. כף אחת ביום ואת מסודרת!
היתרון הגדול של הזרעים הללו, שאין להם טעם ספציפי והם משתלבים כמעט עם הכל.
בשימוש במיוחד על הבוקר - מעודד חילוף חומרי ומסייע להורדה במשקל.
4. פירות
- חג הפסח מביא עימו מגוון רב של פירות עונה במגוון צבעים, ריחות וטעמים. פירות הם הממתקים של הטבע, ומהווים פתרון לקינוח קל בכל ארוחה. אכילת פירות מסייעת בשמירה על המשקל.
מתכונים יצירתיים לפסח:
שקשוקת תרד
חומרים:
2 קישואים פרוסים/ פטריות
1 כף שמן קוקוס
1 שן שום כתוש
500 גרם עלי תרד טריים 500 גרם עלי תרד טריים
מלח ורוד
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם טופו
אופן ההכנה
מקפיצים את הקישואים/ פטריות במעט שמן זית על חום בינוני עד להתרככות.
מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים לפי הטעם.
יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת.
מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
ומפזרים טופו מעל.
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".