בסופו של יום אין דבר יותר מיוחד מאשר לחגוג את יום השבת באווירה מיוחדת. אז כאשר מדובר על אחת מהשבתות המיוחדות החגיגה היא כפולה ומכופלת
אם במהלך השנה אתם מציינים את ימות השבת בדיוק באותה הדרך, ככל הנראה אתם לא באמת מכירים את אותן שבתות מיוחדות שמגיעות במהלך השנה. אנו נציג בפניכם מספר שבתות מיוחדות שאתם חייבים להכיר, כאלה שצריך להיערך אליהן בצורה קצת שונה.
בסופו של יום אין דבר יותר מיוחד מאשר לחגוג את יום השבת באווירה מיוחדת. אז כאשר מדובר על אחת מהשבתות המיוחדות החגיגה היא כפולה ומכופלת. תוכלו למצוא את כל המידע באתר Kicky, אתר שמאגד בו את כל האינפורמציה שאתם צריכים על ימות השבת בכללותן – כך שתדעו הכל לפני שהשבת מגיעה.
שבתות מיוחדות צילום: freepik
יום שבת הגדול
כאשר אנו מדברים על שבתות מיוחדות, אי אפשר שלא לדבר על יום שבת הגדול. מדובר על השבת שמגיעה לפני חג הפסח, כלומר השבת שלפני ליל הסדר. מה שהופך את יום שבת הגדול להיות כל כך מיוחד הוא שביום הזה הרב בבית הכנסת מחדד הלכות הקשורות לפסח – ויש כאלה שאפילו נוהגים לקרוא חלק מההגדה בשבת הזאת על מנת להיות מוכנים לקראת חג הפסח שנמצא ממש מעבר לפינה.
יום שבת תשובה
עוד אחד מימות השבת שאי אפשר להתעלם ממנו כאשר מדברים על שבתות מיוחדות זה יום שבת תשובה. מדובר על השבת שמצוינת במסגרת 10 ימי תשובה, אותם ימים שבהם אנו מבקשים סליחות. מה שהופך את השבת הזאת למיוחדת זוהי הפרשה שאותה אנו קוראים בבית הכנסת, פרשה ייחודית רק ליום השבת המיוחדת הזאת - "שובה ישראל עד ה' אלהיך כי כשלת בעוונך".
יום שבת כלה
אתם יכולים להבין בדיוק את משמעות השבת הזאת רק על פי השם שלה – יום שבת כלה. מדובר על יום השבת שלפני החתונה, ביום הזה הכלה חוגגת ביחד עם כל חברותיה את החתונה המתקרבת. מדובר על שבת מיוחדת, השבת האחרונה שהכלה היא עדיין רווקה – בעוד מספר ימים היא כבר תהפוך להיות אישה נשואה. לכן כל בני המשפחה והחברים מתקבצים ביחד ביום השבת על מנת לחגוג את החיים החדשים שנמצאים מעבר לפינה.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".