״עדי ה- ADHD מכפר גלעדי״ - -
לוקאלי
״עדי ה- ADHD מכפר גלעדי״

פלאשנט לוקאלי
יום חמישי, 27 ביוני 2024, 17:41
יורם לוי, יוצר, פרסומאי בכיר בעולם הפרסום, מוסיקאי, סופר ומרצה. תושב זכרון יעקב, כתב את ספר הילדים החדש

נשיא המדינה עם יורם לוי (צילום: צילום: בית הנשיא)

יורם לוי: "ניהלתי קריאטיבית את המותגים המובילים במשק, ביניהם: ההשקה של מותג orange בישראל, שוקולד פרה (תמיד איתך), קפה טורקי (״הוט ווטר סמול גלאס״), קמפיין היונים של ביטוח ישיר, מותג הוט עם כוכבי הבורר, עספור ועוד. ניהלתי קמפיינים פוליטיים ביניהם לבוז׳י הרצוג, יאיר לפיד ונפתלי בנט. זכיתי בחמש אריות זהב בפסטיבל קאן לפרסומות, ונבחרתי להיות שם גם שופט

בפסטיבל. זכיתי בגרנד פרי בפסטיבל ניו יורק. הייתי יו״ר השופטים של תחרות הפרסום הישראלית – קקטוס הזהב. בנוסף גם הגשתי תכנית רדיו לילית ברדיו תל אביב FM102 לצד דפנה שפיגלמן במשך שנתיים. הרציתי בתואר שני במכללה למנהל ובמכללה האקדמית אונו. כתבתי טור דוקו-קומי בשם ״מדור גרושים״ באתר ״סרוגים״. בוגר בית הספר למוסיקה רימון, הוצאתי לאור 4 שירים שלי וכתבתי שירים בין השאר למשה פרץ. שימשתי כחבר ועד מנהל בעמותה הישראלית להפרעת קשב במשך עשור.

לאחרונה כתבתי ספר ילדים בשם "עדי ה-ADHD מכפר גלעדי״ העוסק בהתמודדות של ילדים עם הפרעת קשב ומיועד לילדים, להוריהם, למורים, קלינאיות תקשורת ולכל מי שרוצה לחוות את החוויה דרך עיני הילד. הספר עוסק בחוויות של ילד המתמודד עם הפרעת קשב, עם וויסות חושי ותנועתיות יתר. הספר מתאר מצבים שונים בהם עדי נדרש להתמודד עם הסביבה שלא תמיד יודעת להכיל אותו. בכיתה, בנסיעות ארוכות, בארוחות משפחתיות רבות משתתפים ועוד".

-מנין הרעיון לכתוב ספר ילדים דווקא על הפרעת קשב?

"שלושת ילדיי מאובחנים עם הפרעת קשב ובתקופתי עוד לא ידעו לארוז את הסימפטומים לכדי ארבע אותיות לועזיות, אבל התופעות היו זהות. קושי להתרכז בלימודים, קושי להישאר סטטי במקום אחד ושאר מאפיינים שמיוחסים היום לילדי קשב. שימשתי כפרסומאי בהתנדבות מלאה של העמותה הישראלית להפרעת קשב, ייצרתי עבורם קמפיינים שהגיעו לאמצעי המדיה ולתכניות בטלוויזיה, בין השאר ייצרתי גרסת ראפ לשיר – ״יוסי ילד שלי מוצלח״ של ע.הלל שעוסק בילד שנשלח להביא חלב והוא מביא כלבלב נשלח להביא לחם והוא חוזר עם מפוחית וכו'. כדי להנגיש את השיר לדור שלא ידע את השיר הישן והכינורות והאקורדיון... ייצרתי גרסת ראפ ומילים חדשות שמתכתבות עם הטקסט המקורי ״אבל אפ טו דייט״, שדור הסמארטפון והטיקטוק יכולים להבין. בנוסף ייצרנו מהדורה מיוחדת של הספר:״המפוזר מכפר אז״ר״ שעוסק באדם מבולבל שדעתו מוסחת כל הזמן ולכן מפספס רכבת, מתבלבל בתכניות שלו וכו׳.

הרעיון מאחורי הספר החדש שלי היה לייצר ספר בסגנון ״המסודר מכפר אז״ר" עם כריכה אחרת, שמספקת טיפים בעלי ערך לבעלי הפרעת קשב. אחרי עשור של התנדבות בוועד המנהל, למדתי וחקרתי הרבה מאד על תחום הפרעת הקשב, בעיקר אצל ילדים. כיוון ששלושת ילדיי מאובחנים כולם, וכאמור גם אבא שלהם לא פסח על העניין, נרקם הרעיון לכתוב ספר ילדים שעוסק בהתמודדות ובאתגרים של ילדים בעלי הפרעת קשב, בימינו אנו.

בזמן הקורונה שרובנו עבדנו מהבית, החלטתי להוציא את הרעיון מהכח אל הפועל. בדקתי עשרות מאיירים ומאיירות ומצאתי את זו שבעיני הכי מתאימה ומוכשרת למקום שאני מכוון – אלינה גורבן, מאיירת בחסד שעשתה עבודה נפלאה ששדרגה את הטקסט ונתנה לו משמעויות חדשות. לדוגמא כפולת העמודים שעוסקת בקושי להירדם בגלל מחשבות שלא עוזבות את עדי (אחד המאפיינים הקלאסיים של בעלי הפרעת קשב) אלינה בחרה לאייר הרבה כבשים שמייצרות ״מסיבה של מחשבות״ בתוך הראש של עדי, וממלאות את חדרו, כולל ״די.ג׳יי״ כבשה וכו'.".

-מה המסר שלך כיום לילד שהיית אז?

"אם הייתי פוגש היום את הילד שהייתי, הייתי לפני הכל מרגיע אותו ומחבק אותו. העובדה שהוא לא מצליח להתרכז בלימודים ולא הצליח להוציא אפילו תעודת בגרות, לא תפגע בחיים שלו, בעתיד או באושר שלו. חבל לבזבז את השנים היפות של הנערות בתסכול שמשהו איתך לא בסדר שאתה ״טיפש״ או ״עצלן״ כפי שאז ניתן היה לפרש. קיבלת מתנה גדולה: הסחת דעת מובילה ליצירתיות גדולה, זו החוזקה שלך ובעתיד תמצא אותה ביג טיים".

-איך התחילה הקריירה המוזיקלית שלך?

"אחרי שסיימתי את בית הספר רימון בהצטיינות, ובעידודו של יהודה עדר נשיא רימון, הוצאתי כמה שירים שכתבתי בתקופת הלימודים. השירים זכו למאות אלפי צפיות ביוטיוב, והובילו למופע שבניתי, יחד עם הרכב שכולל את שיר קביליס, זמרת ואקורדיוניסטית מופלאה, איתה יש לי חיבור קולי מדהים. הצטרפו אלינו נעה בן דוד – בסיסטית ממגמת הג׳אז ברימון ואורן עמראן מתופף ממגמת המחוננים ברימון, ואנחנו מופיעים כבר למעלה משנתיים בכל הארץ, בית היוצר בנמל תל אביב, תיאטרון ירושלים, גולה פתח תקווה, נוקטורנו ועוד.

המופע כולל שירים מקוריים, עיבודים מיוחדים לשירים ישראלים וגם לועזיים, שזור בהומור

סטנד אפ  ותובנות חיים על גירושים מאוחרים, על מעבר לצפון, לימודים ברימון בגיל 50

עם ילדים בני 22... המופע נקרא: ״ירושלמי בתל אביב״ ע״ש שיר הנושא – עברות מקורי של השיר של סטינג – "Englishman in new York".. אבל בתרגום חופשי על ההבדלים בין ירושלמים לתל אביבים".

-איך מתנהלים בזמן מלחמה?

"כבר בימים הראשונים של המלחמה הבנתי שאני חייב לעבור בבתי חולים ובמלונות מפונים והופעתי בהתנדבות פעמים רבות גם בבתי חולים, במחלקות שיקום, במלונות מפונים, כולל מופע גדול של הלהקה בתאטרון ירושלים שהזמינה הקרן לירושלים למען המפונים השוהים בירושלים. חיברנו במיוחד למופע הזה –״מחרוזת שירי בית״ מרגשת במיוחד. הגעתי גם לתלמידי בית ספר יסודי משדרות שפונו למלון להקריא את הספר ולנהל שיחה עם הילדים על הפרעת קשב ועל השלכות המלחמה על התופעה".

-מה החזון שלך?

"החזון שלי הוא להגיע לכמה שיותר לבבות ואוזניים. מהפידבקים שאני מקבל על השירים,

על ההופעות ועל הספר הם מצליחים לייצר רגש ושינוי אמיתי אצל אנשים בכל הגילאים.

החל מילדים ועד קשישים. אני מאמין שהטקסטים והמוסיקה שלי יכולים לעשות טוב לאנשים ובעולם, ולתפישת עולמי זו השליחות שלנו בעולם.

בנוסף, אני מנגן בכל יום ששי בהוסטל של בית אקשטיין בזכרון לחוסים בעלי פיגור בתפקוד נמוך. זו חוויה שאני לא מוותר עליה, הם מתרגשים בכל פעם מחדש. אנחנו שרים יחד שירים ישראליים וקבלת שבת, אני עורך להם קידוש ומדליקים נרות מברכים על החלות. בכל פעם שאני יוצא משם אני מרגיש שלכך נוצרתי ואיזו זכות גדולה נפלה בחלקי".



השקת הספר "עדי ה-ADHD מכפר גלעדי״ תתקיים ביום א' הקרוב 30.6.24 בשעה 17:30 באולם התרבות של הספריה הציבורית זכרון יעקב.

השתתפות חופשית בהרשמה מראש באתר הספריה. כולם מוזמנים!

כמו כן, ניתן לרכוש את הספר באתר 'עדי ה-ADHD מכפר גלעדי'  adiadhd.co.il 






 

(צילום: מתניה אופיר)

כל הכתבות הקודמות
עוד כתבות שיכולות לענין אותך
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
10/8/2026 פלאשנט עסקים
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
10/8/2026 פלאשנט לוקאלי
האם מותר לנשל את הילדים  מהירושה? האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
8/8/2026 פלאשנט חוק ומשפט
גנב רכב נתפס על חם בנתניה גנב רכב נתפס על חם בנתניה
6/8/2026 פלאשנט חוק ומשפט
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
5/8/2026 פלאשנט עסקים
כך תבחרו מלון בחו כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
5/8/2026 פלאשנט עסקים
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
3/8/2026 פלאשנט חוק ומשפט
 הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
1/8/2026 פלאשנט לוקאלי
מהשורשים של גבעת עדה אל לב אפריקה מהשורשים של גבעת עדה אל לב אפריקה
1/8/2026 פלאשנט לוקאלי
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם? צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
31/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
כתב אישום כנגד רוצחו של הרב עמוס גואטה  ז כתב אישום כנגד רוצחו של הרב עמוס גואטה ז"ל
30/7/2026 פלאשנט לוקאלי
נהגים שימו  לב!! נהגים שימו לב!!
29/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
גל חסימות  מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
29/7/2026 פלאשנט עסקים
64 ילדים ובני נוער נהרגו במחצית הראשונה של שנת 2026 64 ילדים ובני נוער נהרגו במחצית הראשונה של שנת 2026
27/7/2026 פלאשנט לוקאלי
לא כל חופשה באמת מרגיעה אבל יש מיומנות שכן לא כל חופשה באמת מרגיעה אבל יש מיומנות שכן
27/7/2026 פלאשנט עסקים
המתנות האישיות שכובשות את 2026 – למה כולם בוחרים טבעות עם חריטה אישית המתנות האישיות שכובשות את 2026 – למה כולם בוחרים טבעות עם חריטה אישית
26/7/2026 פלאשנט לוקאלי
בעוד יומיים זה קורה בעוד יומיים זה קורה
26/7/2026 פלאשנט לוקאלי
הטעות שרוב בעלי Apple Watch עושים כשהם בוחרים רצועה הטעות שרוב בעלי Apple Watch עושים כשהם בוחרים רצועה
26/7/2026 פלאשנט עסקים
האם מספיק מיופה כוח אחד בייפוי כוח מתמשך? או האם כדאי למנות כמה? האם מספיק מיופה כוח אחד בייפוי כוח מתמשך? או האם כדאי למנות כמה?
24/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
יוצאים לבלות קרוב לבית יוצאים לבלות קרוב לבית
24/7/2026 פלאשנט לוקאלי
האם כדאי לשכור או לקנות משרד בירושלים האם כדאי לשכור או לקנות משרד בירושלים
21/7/2026 פלאשנט עסקים
בשיא החום כלב ננעל ברכב וחולץ על יד ידידים בשיא החום כלב ננעל ברכב וחולץ על יד ידידים
19/7/2026 פלאשנט לוקאלי
נעצרו שני קטינם מחדרה שאיימו לרצוח קטין אחר נעצרו שני קטינם מחדרה שאיימו לרצוח קטין אחר
19/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
פנאי העיר פותחת את הקיץ עם עשרות אירועים קהילתיים ברחבי חדרה פנאי העיר פותחת את הקיץ עם עשרות אירועים קהילתיים ברחבי חדרה
18/7/2026 פלאשנט לוקאלי
חצי לאשתי וחצי לילדים. למה אני צריך לערוך צוואה? חצי לאשתי וחצי לילדים. למה אני צריך לערוך צוואה?
18/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
כתבות נוספות
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
3/8/2026 
 הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
1/8/2026 
מהשורשים של גבעת עדה אל לב אפריקה מהשורשים של גבעת עדה אל לב אפריקה
1/8/2026 
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם? צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
31/7/2026 
כתב אישום כנגד רוצחו של הרב עמוס גואטה  ז כתב אישום כנגד רוצחו של הרב עמוס גואטה ז"ל
30/7/2026