| 
לא אחת מתרחשת תאונה כאשר הנפגע היה בדרכו לעבודה או בחזרתו מהעבודה. במקרים אלו התאונה יכולה להיחשב כתאונת דרכים במסגרת העבודה ועל כן לתובע קיימת אפשרות לתבוע הן את המוסד לבטוח לאומי במסגרת נפגעי עבודה והן את החברה המבטחת.
 יצויין שראשית יש להוכיח שהמקום בו התרחשה התאונה אכן נמצא על הדרך הישירה בין מעונו של העובד למקום עבודתו או להיפך, בחזרתו מעבודתו למעונו.
 
 לעיתים קיימים חריגים וחרף העובדה שיש סטייה ו/או הפסקה בנסיעה, עדיין התאונה תחשב כתאונת עבודה.
 
 כך למשל ייתכן שעובד יסטה מדרך מסויימת וילך בדרך אחרת / מקבילה ובית המשפט יקבע שאין סטייה ממשית אלא בחירה בדרך חלופית. אך כאשר יש סטייה של ממש, בית המשפט לא ייעתר ויקבע שהתאונה ארעה במסגרת העבודה. לדוגמא, תובע שנסע וביצע סטייה למקום אחר חרף העובדה שזה בדרכו.
 
 משרדנו ייצג תובעת שיצאה מביתה לעבודתה, אך בגין תנועה כבדה החליטה להיכנס לבית קפה בקרבת מקום עד שפקק התנועה יעלם ו/או יפחת.
 
 במקרה זה הוגשה תביעה ללא קשר לעבודה מאחר ומשרדנו סבר שיש סטייה ממשית ועל כן יש להגיש התביעה ישירות מול המבטחת.
 
 המבטחת טענה שמדובר בתאונת עבודה, על מנת להפחית מהפיצוי שיהא עליה לשלם לתובעת, אך בית המשפט דחה טענה זו וקבע שאכן לא מדובר בתאונת עבודה.
 
 התובעת שנפגעה בגבה ואף נקבעו לה אחוזי נכות , טענה שבגין התאונה היא הפסידה ימי עבודה ונזקקה לעזרה משמעותית של בני ביתה ונאלצה לשכור עוזרת בית לתקופה הראשונית.
 
 לאחר שמיעת העדויות פיצה בית המשפט את התובעת בגין התאונה והנזקים שנגרמו לה , בסך של כ- 235,000 ₪ .
 
 משרדנו מייצג תובעים שנפגעו בתאונות עבודה, תאונות דרכים, רשלנות רפואית ובכל נזקי הגוף מול חברות הביטוח, לרבות ייצוג בבית משפט במסגרת תביעת נזיקין והן בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בנפגעי עבודה, נכות כללית, סיעוד.
 
 עורך דין אדרי יהודה, רחוב הרצל 53 נתניה, טלפון 09-8845320 ,מייל edri1.law@gmail.com
 
 
 
 
 |