אוהבים לארח? כך תרכיבו את הארוחה המושלמת - -
אוכל ומסעדות
אוהבים לארח? כך תרכיבו את הארוחה המושלמת

דונה נבון
יום רביעי, 25 באפריל 2018, 08:09
ממומן
המארחים הלא מנוסים והמארחים הוותיקים שמחפשים לשנות ולרענן קצת, כמה טיפים שימושיים לאירוח מושלם בכמה שפחות עבודה

מארחים לארוחה משפחתית כך תרכיבו את הארוחה המושלמת

העולם מתחלק לאלה שאוהבים לארח, ואלה שאוהבים להתארח. אלה שלא אכפת להם להשקיע שעות בצחצוח הבית, בעיצובו כך שיותאם לאירוח, בבישול במשך שעות ארוכות ועיצוב השולחן – רק בשביל שעתיים של אירוח, שאחריהם נותרים ערימות של כלים, רצפה מלוכלכת ובקשה לעשות הכל, מחדש, בשבוע הבא.

אז איפה אתם על הסקאלה? גם אתם אוהבים לארח, או שאתם מאלה שאוהבים לישון עד מאוחר, להתקלח וללכת לאכול אצל מישהו אחר? מה שבטוח, שכל אחד צריך מתישהו לארח. זה החוק. אי אפשר רק לקבל וצריך לפעמים גם לתת. אז במיוחד עבורכם, המארחים הלא מנוסים והמארחים הוותיקים שמחפשים לשנות ולרענן קצת, כמה טיפים שימושיים לאירוח מושלם בכמה שפחות עבודה.

פזרו את ימי העבודה
אל תשאירו את כל המשימות ליום האחרון, גם אם זה יום ששי וזה יום החופש שלכם. אם אתם מתכוונים להגיש סלטים למשל, אתם בהחלט יכולים להתחיל להכין אותם ביום רביעי ולהמשיך אותם ביום חמישי. הכינו אותם כרגיל רק את הרוטב אל תכינו – אותו תכינו ברגע האחרון ותיצקו לסלט כמה דקות לפני ההגשה. הסלטים לא מתקלקלים, אם מאכסנים אותם בקופסאות סגורות היטב. סלט ירקות רגיל לעומת זאת, שווה להכין בערב האירוח כי אחרת הירקות נהיים קצת סמרטוטיים. אבל סלטים מבושלים בהחלט יחזיקו מעמד יפה במקרר. גם פשטידות ומאפים אתם יכולים להכין יום לפני ולאכסן סגור במקרר.

קצצו, קלפו ובשלו כבר לכמה מנות
תהיו חכמים, ותכינו מראש כמויות גדולות של מאכלים או יסודות, שתצטרכו לכמה בישולים שונים. למשל, אם אתם צריכים כמות גדולה של שום קצוץ לכמה מנות שונות, הכינו מראש כמות גדולה ושמרו בצד, במקום בכל פעם לקצוץ מחדש עוד שן שום. אותו עיקרון לגבי קיצוץ בצל: אתם הרי יודעים מראש שתצטרכו אותו בכמה מנות, קיצצו מראש שלושה או ארבעה בצלים.

אם אתם משתמשים בקוצץ מכאני אז בכלל נצלו אותו לקצוץ הכל בבת אחת, כך גם לגבי עשבי התיבול וכל מה שצריך קיצוץ. אם אתם מבשלים בסיר תפוחי אדמה ויודעים שתצטרכו גם ביצים קשות או גם גזר מבושל, הכניסו גם אותם, וחיסכו עוד סיר לנקות אחר כך. אם אתם מכינים רוטב עגבניות למנה מסוימת, ותצטרכו מעט רוטב במנה אחרת, הכינו כמות גדולה ואת מה שיישאר תתבלו בצורה אחרת, שתעניק לרוטב טעם אחר לגמרי.

שמרו על סדר וניקיון במשטח העבודה שלכם
ככל שיש יותר כלים ולכלוך על משטח העבודה, כך אנו יותר מתעייפים, כי אנו בכל פעם מנקים קצת, מלכלכים, מנקים וחוזר חלילה. רכזו את כל הפעולות שזקוקות למכשיר מסוים, ואז שטפו את המכשיר והניחו בצד. למשל אם יש לכם מעבד מזון, הפעילו אותו לכל הפעולות הנדרשות לכם, גם עבור מנה ספציפית שאותה אתם מתכננים להכין רק כמה שעות מאוחר יותר. להזכירכם המעבד מזון יכול לקצוץ, לחתוך, לסחוט, ולעשות המון דברים שיקלו עליכם את החיים.

נצלו אותו אפילו לקיצוץ בצל, ליצירת פרוסות תפוחי אדמה ועוד. ברגע שסיימתם אתו – נקו והחזירו למקום. יש מצרכים שמלכלכים באופן בלתי נמנע. למשל, פטרוזיליה וכוסברה תמיד מנשירות עלים ומלכלכות את המשטח ואת הרצפה. שטפו אותן והניחו בכלי עם מים קרים. כך גם תשמרו על העלים ירוקים מאד, וגם תימנעו מלכלוך.

הניחו צלחת קטנה על השיש ליד הגז, ובה תניחו את הכלים שבעזרתם אתם מערבבים את האוכל במחבתות ובסירים, כך לא תלכלכו את השיש. אם אתם זקוקים לבלילת ביצה למשל או להכנה וערבוב של רוטב, היעזרו בצלחת חד פעמית עמוקה, ולאחר השימוש זרקו לפח. המוטו – להגיע לשעות הצהריים המאוחרות של יום האירוח עם כמה שפחות כלים ולכלוך, כדי שתספיקו גם קצת לנוח.

בחרו להכין אוכל טעים אך לא מאד מסובך
במקום להכין מנות המורכבות מעשרות שלבי הכנה, התמקדו במנות שכולם אוהבים, ואפשר לבשל במינימום השקעה של זמן – לפחות ביום האירוח. למשל, במקום קציצות מסובכות ברוטב שעבורן צריך לקצוץ, לקלף ולהכין סוגים רבים של מצרכים, אתם יכולים לזרוק על המחבת נתח נאה של אנטריקוט, דקה לפני שאתם מתיישבים אל השולחן. לצלות אותו כמה דקות, להוסיף מלח ופלפל ולהגיש אותו לצד תפוחי אדמה צלויים. מובטחות לכם מחיאות כפיים.
בתיאבון!

כל הכתבות הקודמות
עוד כתבות שיכולות לענין אותך
לוגו חדש לזכר הנופלים לוגו חדש לזכר הנופלים
29/4/2025 פלאשנט לוקאלי
 מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
27/4/2025 פלאשנט לוקאלי
תאונות עבודה וצדדים שלישיים תאונות עבודה וצדדים שלישיים
25/4/2025 פלאשנט חוק ומשפט
חגיגות עצמאות עם ילד על  הרצף חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
24/4/2025 פלאשנט לוקאלי
במותם ציוו לנו את החיים במותם ציוו לנו את החיים
20/4/2025 פלאשנט לוקאלי
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
20/4/2025 פלאשנט לוקאלי
הבעיה היא לא בבנייה של עו הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
14/4/2025 פלאשנט לוקאלי
"לעוף על כנפי הדמיון"
14/4/2025 פלאשנט לוקאלי
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
10/4/2025 פלאשנט חוק ומשפט
כנס הקהילות הראשון Ba כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
10/4/2025 פלאשנט לוקאלי
מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
10/4/2025 פלאשנט לוקאלי
מסלולי טיול קסומים בנגב מסלולי טיול קסומים בנגב
9/4/2025 פלאשנט עסקים
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
8/4/2025 פלאשנט לוקאלי
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
3/4/2025 פלאשנט חוק ומשפט
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
3/4/2025 פלאשנט לוקאלי
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
1/4/2025 פלאשנט צרכנות
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
31/3/2025 פלאשנט לוקאלי
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
27/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
פרדסShops – מפרגנים ונהנים פרדסShops – מפרגנים ונהנים
21/3/2025 פלאשנט לוקאלי
נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע
20/3/2025 פלאשנט לוקאלי
יפוי כח מתמשך יפוי כח מתמשך
20/3/2025 פלאשנט חוק ומשפט
הוא משלנו הוא משלנו
18/3/2025 פלאשנט לוקאלי
 סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
18/3/2025 פלאשנט עסקים
החשיבות של ביטוח ועד בית החשיבות של ביטוח ועד בית
17/3/2025 פלאשנט עסקים
"פורשת בתחושת סיפוק משאירה מועצה איתנה"
14/3/2025 פלאשנט לוקאלי
כתבות נוספות
הבעיה היא לא בבנייה של עו הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
14/4/2025 
"לעוף על כנפי הדמיון"
14/4/2025 
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
10/4/2025 
כנס הקהילות הראשון Ba כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
10/4/2025 
מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
10/4/2025