פלאשנט חינוך: - ''ברקת'' בחדרה מציג שיעורי קונדיטוריה ואפייה
חינוך
"ברקת" בחדרה מציג שיעורי קונדיטוריה ואפייה

פלאשנט חינוך
יום חמישי, 30 במרץ 2023, 08:50
פרויקט מיוחד במינו בבית הספר "ברקת" בחדרה, בו לומדים נערים ונערות עם אוטיזם: שיעורי קונדיטוריה ואפייה תקשורתית. השיעורים מועברים על ידי היועצת החינוכית של בית הספר, שהיא גם קונדיטורית, מריטה לוי. התלמידים במהלך השיעורים מכינים מאפים טעימים ומרהיבים, ובד בבד משפרים את מיומנויות התקשורת שלהם. כך מקדמים תקשורת בדרך מקורית!

מריטה לוי והעוגות (צילום: ליאורה אדריך)

בבית הספר לחינוך מיוחד "ברקת" בחדרה, בו לומדים נערים ונערות עם אוטיזם, מתקיימים שיעורים ייחודיים של קונדיטוריה ואפייה תקשורתית. על הפרויקט מופקדת מריטה לוי, יועצת בית הספר, שהינה גם מנתחת התנהגות ובעלת תעודת הסמכה לקונדיטוריה בין לאומית.

במסגרת השיעורים התלמידים מגיעים אל חדר הקונדיטוריה, המאובזר בציוד מותאם, ולומדים את יסודות האפייה תוך שילוב של קידום מיומנויות התקשורת וכישורי החיים. בשיעורים אלו שמים דגש על קריאת מתכון בדרכים ורבליות ו/או מונגשות באמצעות סמלים, בהתאם לצרכיו של כל תלמיד. עוד לומדים בשיעורים על מדידה, שקילה, עבודת צוות, פיתוח עצמאות, סידור המצרכים על שולחן העבודה, הכנת המתכון בשיתוף פעולה תוך עידוד שיח תקשורתי בין התלמידים ובינם לבין מריטה לוי, שטיפת כלים ועריכת השולחן. לאחר שהסתיימו המלאכות התלמידים יושבים בחגיגיות ובשמחה רבה לאכילת התוצר הטעים שהם הכינו במו ידיהם, תוך שהם גם מכינים לעצמם שתייה חמה.

התלמידים מאוד נהנים משיעורי הקונדיטוריה, ומחכים להם בכיליון עיניים. בבית הספר "ברקת" יש 9 כיתות ולכן בכל שליש משנת הלימודים מריטה לוי מלמדת 3 כיתות שיעורי קונדיטוריה ואפייה תקשורתית, במסגרת שיעורי כישורי חיים שהיא מעבירה כיועצת חינוכית.

המאפים שעושים התלמידים הם רבים ומגוונים ביניהם: עוגות בחושות למיניהן, כגון שוקולד, תפוחים, תפוזים, סולת ושיש, עוגיות מבצק פריך כגון עוגיות ריבה, עוגיות חמאה, שוקולד צ'יפס, עוגיות מגולגלות ושושנים. כמו כן, מתנסים התלמידים באפיית עוגות שמרים, פיצות, לחמניות, הכנת פאי לסוגיו כמו ריבת תות, גבינה, אגוזים, ועוד.

בוועד ההורים של בית הספר ברקת סיפרו השבוע, כי "בשיעורי קונדיטוריה ואפייה תקשורתית עם מריטה לוי התלמידים חשים תחושה של הישג, הם הופכים להיות יצירתיים, ודרך האפייה היא דרך נוספת לבטא את רגשותיהם, לשפר את מצב רוחם, להפיק תועלת מהאפייה ובעיקר הנאה וסיפוק מהתהליך-מראשיתו ועד סיומו. התלמידים אופים באירועים מיוחדים בבית הספר כמו יום המשפחה, יום הורים, מסיבות, חגים וסוף שנה. הערך המוסף של האפייה התקשורתית הוא לאפשר להם להיות בוגרים יוזמים ועצמאיים בחברה, הממצים את שאיפותיהם בחיים".

עוד ציינו בוועד ההורים כי אחד מיתרונות הקונדיטוריה והאפייה התקשורתית הוא בכך שזה מחייב תקשורת פורייה בין כל המשתתפים בהכנת התוצר. באופן טבעי נוצרת הדדיות בצד שיתוף פעולה, נוצר שיח, וזה מאוד חשוב ומשמעותי בעיקר בקרב אנשים עם אוטיזם, שיש להם לקות תקשורתית. כל אלו משפרים את יכולות התקשורת של התלמידים בדרך המהנה ביותר שיש.
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
פרסום ראשון!! שלי הרוש סיימה את תפקידה פרסום ראשון!! שלי הרוש סיימה את תפקידה
מנהלת מחלקת החינוך היסודי בעיר...
פלאשנט חינוך | 2/5/2024
מכיכר החטופים לערבה הדרומי מכיכר החטופים לערבה הדרומי
 תלמידי שכבת י"ב בבית החינוך א...
פלאשנט חינוך | 17/4/2024
דרמה בטיול השנתי דרמה בטיול השנתי
שני תלמידים מכיתה י"א בתיכון ב...
פלאשנט חינוך | 10/4/2024
תלמידי עתיד כרמים ישתתפו בתחרות רובוטיקה בארה תלמידי עתיד כרמים ישתתפו בתחרות רובוטיקה בארה"ב
נבחרת הרובוטיקה First אורביט 1...
פלאשנט חינוך | 2/4/2024
רוטרי זכרון יעקב למען הסטודנטים רוטרי זכרון יעקב למען הסטודנטים
...
פלאשנט חינוך | 19/3/2024
חתן התנ חתן התנ"ך המחוזי: ישורון ויסמן
כבוד לאור עקיבא, חתן התנך המחו...
פלאשנט חינוך | 27/2/2024
מערך ההגנה האווירי בטכנודע חדרה מערך ההגנה האווירי בטכנודע חדרה
ילדי ישראל נחשפים מקרוב למערך ...
פלאשנט חינוך | 20/2/2024
מבצע דוגו בבית הקשיש   מבצע דוגו בבית הקשיש  
גם השנה, תלמידי בית החינוך אמי...
פלאשנט חינוך | 25/1/2024
תלמידות מאור עקיבא למען חקלאים מחדרה תלמידות מאור עקיבא למען חקלאים מחדרה
על רקע המלחמה המתמשכת, חקלאים ...
פלאשנט חינוך | 23/1/2024
מכירים תודה לחברה הישראלי מכירים תודה לחברה הישראלי
במסגרת יום 'לתת תודה' שמוביל א...
פלאשנט חינוך | 16/1/2024

כל הכתבות הקודמות