פלאשנט בריאות - לקצר מרחק – להציל חיים
בריאות
לקצר מרחק – להציל חיים

פלאשנט בריאות
יום חמישי, 16 בינואר 2025, 07:58
עמותת הידידים של המרכז הרפואי הלל יפה קיימה אירוע ראשון לטובת גיוס תרומות להקמת מכון PET-CT

(צילום: נמרוד גליקמן)

בשבוע החולף קיימה עמותת הידידים של המרכז הרפואי הלל יפה אירוע ראשון לטובת גיוס כספים עבור הקמת מכון PET-CT. האירוע, שהוא הראשון בסדרה אותה מתכננת העמותה, התקיים בביתם של רפי ודפנה דהן, תושבי קיסריה, שפתחו את ביתם לטובת מטרה חשובה זו.

באירוע השתתפו אנשי עסקים, יזמים ובכירים במשק, שבאו ללמוד מקרוב על הפרויקט החשוב וההכרחי לתושבי האיזור ובכלל.

המרכז הרפואי הלל יפה קיבל זה מכבר ממשרד הבריאות אישור להקמת מכון פט סיטי, הכולל בינוי ורכש מכשיר מתקדם. מדובר בבדיקה חיונית ומצילת חיים עבור חולים , בעיקר חולים אונקולוגיים (חולים במחלת הסרטן), הנדרשת  הן לשם אבחון המחלה, הן במהלך הטיפול לצורך מעקב אחר יעילותו והן בסיומו לצורך מעקב אחר הישנות המחלה.  עלות הבינוי והרכש הינה גבוהה מאד ונאמדת בכ- 27 מיליון ₪.

פרופ' מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי: " בבית החולים אין מכון PET-CT ואין כלל בין תל אביב לחיפה. החולים שלנו נאלצים להמתין זמן רב לבדיקה, לנסוע למרחקים ארוכים, לעיתים בשעות הלילה, כדי לבצע בדיקה שהינה מצילת  חיים. בשנת 2024 לבדה, טיפלנו כ-11,000 חולי סרטן, ומספרם גדל בכל שנה. צריך לזכור שמדובר בחולים מורכבים שהניידות קשה להם ואנו מחויבים לעשות את כל הנדרש על מנת להקל עליהם ולשפר את סיכויי החלמתם".

משה מורג, יו"ר עמותת הידידים: "עמותת הידידים חרתה על דגלה לעשות ולתרום למען המרכז הרפואי הלל יפה ומטופליו. אנו מכירים בחשיבות הצורך שהציגה בפנינו הנהלת בית החולים לתת לחולים אונקולוגים את כל הנדרש להחלמתם במקום בו הם מטופלים, בזמינות מרבית וקרוב לבית. עמותת הידידים התגייסה למאמץ זה ולאורך השנה הקרובה נקיים מספר אירועים למען פרויקט חשוב זה. אני מודה מקרב לב לדפנה ורפי דהן על אירוח האירוע הראשון בסדרה".

עם קבלת הרישיון ממשרד הבריאות להפעלת מכשיר PET-CT לפני מספר חודשים, בית החולים פועל על מנת לגייס את המשאבים הנדרשים לטובת בינוי המתחם הייחודי ומכשיר ה-PET – CT עצמו, בכוונה להפעיל את השירות החיוני עד תום שנת 2025.





 
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה
...
פלאשנט בריאות | 1/8/2026
התמוטטה בחדר כושר וחזרה לחיים התמוטטה בחדר כושר וחזרה לחיים
...
פלאשנט בריאות | 30/7/2026
"אי אפשר להשאיר מתקן רפואי לא נקי"
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
אות הוקרה למד״א הצלה שרון אות הוקרה למד״א הצלה שרון
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת
נכתב על ידי נהור רויזמן הבעלים...
פלאשנט בריאות | 25/7/2026
כשסנדלרים הופכים למנתחים כשסנדלרים הופכים למנתחים
...
פלאשנט בריאות | 18/7/2026
חייה של בת 30 מחדרה - ניצלו חייה של בת 30 מחדרה - ניצלו
...
פלאשנט בריאות | 6/7/2026
פיברומיאלגיה: כשהכאב אינו נראה לעין - אילו טיפולים עשויים לסייע? פיברומיאלגיה: כשהכאב אינו נראה לעין - אילו טיפולים עשויים לסייע?
...
פלאשנט בריאות | 3/7/2026
זהירות סלמונלה בטחינה זהירות סלמונלה בטחינה
...
פלאשנט בריאות | 25/6/2026
 תוכנית אזורית לקידום תזונה בריאה ואורח חיים בריא תוכנית אזורית לקידום תזונה בריאה ואורח חיים בריא
...
פלאשנט בריאות | 16/6/2026

כל הכתבות הקודמות