פלאשנט בריאות - ב''שהם'' מציינים את חודש הזקן הבינלאומי
בריאות
ב"שהם" מציינים את חודש הזקן הבינלאומי

מירית אזרחי
יום שלישי, 18 בנובמבר 2014, 19:40
במרכז הרפואי "שהם" בפרדס חנה המיועד לגיל המבוגר, מתקיימים בימים אלה אירועים רבים, לציון חודש הזקן הבינלאומי.

ב"שהם" מקיימים בימים אלה אירועים רבים לציון חודש הזקן הבינלאומי. (צילום: דוברות המרכז הרופאי "שהם")

באירועים משתתפים מטופלי המרכז וקשישים מהקהילה.

חודש הזקן 2014 החל ב-26 באוקטובר ונמשך חודש שלם, עד 26 בנובמבר, ומצוין השנה על ידי משרד הרווחה והשירותים החברתיים בסימן "האחר הוא אני". במגוון הפעילויות הושם דגש על קבלת השונה והאחר, דאגה לחוליות החלשות בחברה, עידוד מעורבות הדדית, מניעת פילוג, גילוי סובלנות והבנה כלפי האחר וקירוב בין ערבים ויהודים.

היוזמה לקיום אירועים למען הזקן באה מהאו"ם, שהכריז על ה- 1 באוקטובר בכל שנה כיום הזקן הבינלאומי, במגמה להעלות על נס את תרומתו של ציבור הזקנים לחברה ולהגביר את המודעות לצרכים של ציבור זה כדי לקדם את רווחתו. בישראל הוחלט להגביר את המודעות לנושא במשך חודש שלם של פעילויות.

במרכז הרפואי "שהם" התקיימו מגוון פעילויות לציון חודש הזקן, בהן יציאת מטופלים לטיול ברמת הנדיב, הדרכה של חברת "מהלב" בנושא ירידה בשמיעה, הופעות במחלקות של להקת ריקודים, ביקורים של תלמידי בית ספר, פעילות סב-נכד, קבלת שבת וביקור בגן ילדים ועוד.

בשבוע שעבר הגיעו ל"שהם" 22 תלמידי י"א מבית הספר אורט רבין בגן יבנה, לפעילות התנדבותית במחלקות. הביקור התקיים במסגרת "מסע ישראלי" של התלמידים, כאשר במהלך שבוע ימים הם חוצים את הארץ מצפון לדרום ומדי יום מקיימים פעילות שונה, תחת כותרות כמו אני ועצמי, אני והקבוצה, אני והקהילה ועוד.

רכז המסע, חננאל שקלאר, סיפר כי "מסע ישראלי" הינה עמותה שהוקמה במטרה לחבר את תלמידי התיכון בכל הארץ לזהות האישית והקולקטיבית, כאשר האמצעי הוא המסע.

השבוע התקיים ב"שהם" אירוע בהשתתפות מאות קשישים מהקהילה, שצפו ב"הרצגה" – הרצאה-הצגה של ד"ר קובי אסף, שהעביר הרצאה מומחזת בנושא שפת גוף - "לגוף שפה משלו". בהמשך החודש מתוכננות פעילויות נוספות, בהן הופעה של ליצנית רפואית, מופע של חבורת זמר ועוד.
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה
...
פלאשנט בריאות | 1/8/2026
התמוטטה בחדר כושר וחזרה לחיים התמוטטה בחדר כושר וחזרה לחיים
...
פלאשנט בריאות | 30/7/2026
"אי אפשר להשאיר מתקן רפואי לא נקי"
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
אות הוקרה למד״א הצלה שרון אות הוקרה למד״א הצלה שרון
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת
נכתב על ידי נהור רויזמן הבעלים...
פלאשנט בריאות | 25/7/2026
כשסנדלרים הופכים למנתחים כשסנדלרים הופכים למנתחים
...
פלאשנט בריאות | 18/7/2026
חייה של בת 30 מחדרה - ניצלו חייה של בת 30 מחדרה - ניצלו
...
פלאשנט בריאות | 6/7/2026
פיברומיאלגיה: כשהכאב אינו נראה לעין - אילו טיפולים עשויים לסייע? פיברומיאלגיה: כשהכאב אינו נראה לעין - אילו טיפולים עשויים לסייע?
...
פלאשנט בריאות | 3/7/2026
זהירות סלמונלה בטחינה זהירות סלמונלה בטחינה
...
פלאשנט בריאות | 25/6/2026
 תוכנית אזורית לקידום תזונה בריאה ואורח חיים בריא תוכנית אזורית לקידום תזונה בריאה ואורח חיים בריא
...
פלאשנט בריאות | 16/6/2026

כל הכתבות הקודמות