המארחים הלא מנוסים והמארחים הוותיקים שמחפשים לשנות ולרענן קצת, כמה טיפים שימושיים לאירוח מושלם בכמה שפחות עבודה
העולם מתחלק לאלה שאוהבים לארח, ואלה שאוהבים להתארח. אלה שלא אכפת להם להשקיע שעות בצחצוח הבית, בעיצובו כך שיותאם לאירוח, בבישול במשך שעות ארוכות ועיצוב השולחן – רק בשביל שעתיים של אירוח, שאחריהם נותרים ערימות של כלים, רצפה מלוכלכת ובקשה לעשות הכל, מחדש, בשבוע הבא.
אז איפה אתם על הסקאלה? גם אתם אוהבים לארח, או שאתם מאלה שאוהבים לישון עד מאוחר, להתקלח וללכת לאכול אצל מישהו אחר? מה שבטוח, שכל אחד צריך מתישהו לארח. זה החוק. אי אפשר רק לקבל וצריך לפעמים גם לתת. אז במיוחד עבורכם, המארחים הלא מנוסים והמארחים הוותיקים שמחפשים לשנות ולרענן קצת, כמה טיפים שימושיים לאירוח מושלם בכמה שפחות עבודה.
פזרו את ימי העבודה
אל תשאירו את כל המשימות ליום האחרון, גם אם זה יום ששי וזה יום החופש שלכם. אם אתם מתכוונים להגיש סלטים למשל, אתם בהחלט יכולים להתחיל להכין אותם ביום רביעי ולהמשיך אותם ביום חמישי. הכינו אותם כרגיל רק את הרוטב אל תכינו – אותו תכינו ברגע האחרון ותיצקו לסלט כמה דקות לפני ההגשה. הסלטים לא מתקלקלים, אם מאכסנים אותם בקופסאות סגורות היטב. סלט ירקות רגיל לעומת זאת, שווה להכין בערב האירוח כי אחרת הירקות נהיים קצת סמרטוטיים. אבל סלטים מבושלים בהחלט יחזיקו מעמד יפה במקרר. גם פשטידות ומאפים אתם יכולים להכין יום לפני ולאכסן סגור במקרר.
מארחים לארוחה משפחתית כך תרכיבו את הארוחה המושלמת
קצצו, קלפו ובשלו כבר לכמה מנות
תהיו חכמים, ותכינו מראש כמויות גדולות של מאכלים או יסודות, שתצטרכו לכמה בישולים שונים. למשל, אם אתם צריכים כמות גדולה של שום קצוץ לכמה מנות שונות, הכינו מראש כמות גדולה ושמרו בצד, במקום בכל פעם לקצוץ מחדש עוד שן שום. אותו עיקרון לגבי קיצוץ בצל: אתם הרי יודעים מראש שתצטרכו אותו בכמה מנות, קיצצו מראש שלושה או ארבעה בצלים.
אם אתם משתמשים בקוצץ מכאני אז בכלל נצלו אותו לקצוץ הכל בבת אחת, כך גם לגבי עשבי התיבול וכל מה שצריך קיצוץ. אם אתם מבשלים בסיר תפוחי אדמה ויודעים שתצטרכו גם ביצים קשות או גם גזר מבושל, הכניסו גם אותם, וחיסכו עוד סיר לנקות אחר כך. אם אתם מכינים רוטב עגבניות למנה מסוימת, ותצטרכו מעט רוטב במנה אחרת, הכינו כמות גדולה ואת מה שיישאר תתבלו בצורה אחרת, שתעניק לרוטב טעם אחר לגמרי.
שמרו על סדר וניקיון במשטח העבודה שלכם
ככל שיש יותר כלים ולכלוך על משטח העבודה, כך אנו יותר מתעייפים, כי אנו בכל פעם מנקים קצת, מלכלכים, מנקים וחוזר חלילה. רכזו את כל הפעולות שזקוקות למכשיר מסוים, ואז שטפו את המכשיר והניחו בצד. למשל אם יש לכם מעבד מזון, הפעילו אותו לכל הפעולות הנדרשות לכם, גם עבור מנה ספציפית שאותה אתם מתכננים להכין רק כמה שעות מאוחר יותר. להזכירכם המעבד מזון יכול לקצוץ, לחתוך, לסחוט, ולעשות המון דברים שיקלו עליכם את החיים.
נצלו אותו אפילו לקיצוץ בצל, ליצירת פרוסות תפוחי אדמה ועוד. ברגע שסיימתם אתו – נקו והחזירו למקום. יש מצרכים שמלכלכים באופן בלתי נמנע. למשל, פטרוזיליה וכוסברה תמיד מנשירות עלים ומלכלכות את המשטח ואת הרצפה. שטפו אותן והניחו בכלי עם מים קרים. כך גם תשמרו על העלים ירוקים מאד, וגם תימנעו מלכלוך.
הניחו צלחת קטנה על השיש ליד הגז, ובה תניחו את הכלים שבעזרתם אתם מערבבים את האוכל במחבתות ובסירים, כך לא תלכלכו את השיש. אם אתם זקוקים לבלילת ביצה למשל או להכנה וערבוב של רוטב, היעזרו בצלחת חד פעמית עמוקה, ולאחר השימוש זרקו לפח. המוטו – להגיע לשעות הצהריים המאוחרות של יום האירוח עם כמה שפחות כלים ולכלוך, כדי שתספיקו גם קצת לנוח.
בחרו להכין אוכל טעים אך לא מאד מסובך
במקום להכין מנות המורכבות מעשרות שלבי הכנה, התמקדו במנות שכולם אוהבים, ואפשר לבשל במינימום השקעה של זמן – לפחות ביום האירוח. למשל, במקום קציצות מסובכות ברוטב שעבורן צריך לקצוץ, לקלף ולהכין סוגים רבים של מצרכים, אתם יכולים לזרוק על המחבת נתח נאה של אנטריקוט, דקה לפני שאתם מתיישבים אל השולחן. לצלות אותו כמה דקות, להוסיף מלח ופלפל ולהגיש אותו לצד תפוחי אדמה צלויים. מובטחות לכם מחיאות כפיים.
בתיאבון!
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".