עוגות פירורים מציעות משחק מרקמים נפלא בפה. נימוחות של עוגה, פריכות של פירורים, מגוון מילויים רכים ועסיסיים ואוסף של טעמים מתוקים ומלוחים. עוגות פירורים הן שם כולל למגוון עוגות ושילובים שכולם נהדרים וכל אחד מהם הוא הפתעה בפני עצמה. לפניכם הסוד למה שהופך אותן לכה נחשקות.
בסיס פירורים מסוגים שונים
כל עוגת פירורים מתחילה בבסיס העשוי מבצק כלשהו מפורר, שעליו תערובת הגבינה ולבסוף תיתכן שכבה נוספת של הפירורים או שניתן יהיה לוותר עליה.
ניתן להכין בצק פריך, לאפות אותו ואז לטחון אותו בשילוב נוזל כלשהו כגון: חלב, ברנדי ואפילו מיץ כלשהו, או לחלופין להכין בצק מפורר מראש שאינו מצריך אפייה. כמו כן, ניתן להשתמש במרכיבים אחרים הניתנים לטחינה או לפירור כגון – עוגיות שוקולד צ'יפס או ביסקוויטים פתי בר.
כדאי להתאים את בסיס הפירורים לעוגה הרצויה כדי להגיע לשילוב הטעמים והמרקמים הטוב ביותר.
עוגת גבינה ופירורים קלה ומהירה עוגת גבינה פירורים היא אחת העוגות הפופולריות והאהובות ביותר. ישנו מגוון עצום של מתכונים לעוגות גבינה פירורים, שחלקם מצריכים אפייה וחלקם לא. ישנן עוגות מושחתות ועשירות ולעומתן אחרות מכילות גבינות רזות עם פחות אחוזי שומן. בנוסף, ישנן עוגות עם שילובים נוספים של פירות או רטבים המעניקים לעוגה מנעד רחב של טעמים.
בעוגה הפשוטה והקלה ביותר, שאינה מצריכה אפייה, כל שנדרש הוא לערבב את כל מרכיבי המלית ומגוון הגבינות, ליצוק על בסיס הפירורים המוכן ולהכניס למקרר עד שתתייצב העוגה וניתן יהיה לפרוס ולהגיש אותה.
פירורים ופירות שילוב מנצח
עוגות פירורים בסגנון אחר משלבות בסיס של בצק יציב ופריך ועליו פרוסות פירות שונים המרככים את הבצק בעת האפייה ומגירים נוזלים המלחלחים אותו וגורמים לו להתפורר מעט. עוגות אלו ניתן להכין עם מגוון פירות כגון: אפרסקים, שזיפים, תפוחי עץ או משמשים אשר כל אחד מהם מעניק טעם שונה לעוגה.
מעל הבסיס והפירות מוסיפים פירורי בצק מתקתקים נהדרים, שיש ללוש ולהכין באופן מיוחד כך שלא יתמזגו לבצק אחיד, ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה מהירה של פחות מחצי שעה.
אלו עוגות מנחמות ונפלאות, שעדיף להגישן חמות ולצדן כדור גלידה. פרוסה אחת לרוב אינה מספיקה ונדרשת מנה נוספת.
טישפישטי נהדר עם אגוזים
עוגה נהדרת עם שם משונה שמקורה בטורקיה היא אחת העוגות האהובות והביתיות שיש. היא אינה מוכרת לכולם אך מי שטעם אותה פעם אחת בוודאי ירצה לחזור לטעם פעמים נוספות.
מתחילים בהכנת סירופ של סוכר, מים ולימון, וכאשר הוא מתחיל להסמיך מכבים את הלהבה ונותנים לו להצטנן. בינתיים מחממים בקערה במיקרוגל מים ושמן לחום נעים אך לא חם מידי. בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים היבשים – סולת, קמח, אבקת אפייה ומלח – ומעבירים אליה לאט ובכמויות קטנות בכל פעם את השמן והמים החמים. מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך רבע שעה. קוצצים אגוזים, ומוסיפים להם סוכר וניל וקינמון והם ירכיבו את מלית העוגה.
להרכבת העוגה לוקחים חצי מכמות הבצק ומהדקים אותו לתבנית אפייה משומנת. מורחים עליו ממרח תמרים, מפזרים את האגוזים הקצוצים עם הסוכר ומכסים במחצית השנייה של הבצק. מכניסים לתנור החם לרבע שעה, מוציאים וחותכים לקוביות וממשיכים באפייה עוד כחצי שעה. לבסוף, כאשר העוגה יוצאת מהתנור, מוזגים עליה את סירופ הסוכר שהמתין והתקרר, ומוודאים כי כל העוגה מכוסה בסירופ וכי הוא מחלחל פנימה לתוך הבצק.
אי אפשר לוותר על שוקולד
אף על פי שעוגת שוקולד היא קונצנזוס שאין עליו עוררין, אפשר לשלב גם אותה בתוך עוגת פירורים ולקבל עוגה חדשה ושונה. מכינים את בצק הפירורים ומחלקים אותו לשניים. חצי אחד יהיה בסיס העוגה ואילו חציו השני יהיה מעטה הפירורים שיכסה את השוקולד. את החצי המיועד לכסות את העוגה עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא להתקשות.
ממשיכים בהכנת עיסת השוקולד לעוגה ומוזגים את הבלילה על תחתית הבצק בתבנית האפייה. בסיום ההכנה והרכבת העוגה, מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים אותו בידיים מעל עיסת השוקולד. רק אחר כך מכניסים את העוגה לתנור לחצי שעה אפייה עד שהיא מוכנה. מראה פרוסת העוגה שיתקבל יהיה שילוב מעניין של עוגה חומה בתוך שתי שכבות של בצק בהיר, מראה מקסים ומהפנט.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".