קבלו כמה מתכונים ייחודיים שיקחו אתכם לטיול רחוק מכאן – ספרינג רולס צבעוניים, ווג'י רולס כרוב סיני וראמן מהיר ומושלם.
קבלו כמה מתכונים ייחודיים שיקחו אתכם לטיול רחוק מכאן – ספרינג רולס צבעוניים, ווג'י רולס כרוב סיני וראמן מהיר ומושלם.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
ספרינג רולס צבעוניים
מרכיבים:
3 גזרים
½ כרובית
200 גרם פטריות שיטאקי
שמן זית כתית
מלח
דפי אורז
רוטב צ'ילי מתוק
בצל ירוק
הוראות הכנה:
קולפים את הגזר וחותכים למקלות. חותכים באותה צורה את הכרובית ופורסים פטריות.
מניחים את הירקות על צלחת גדולה המתאימה למיקרוגל, מורחים שמן ומלח על הכל ומכסים בניילון נצמד מותאם למיקרוגל. מחוררים את הניילון הנצמד ומחממים למשך ארבע דקות ו-30 שניות.
מניחים את דפי האורז על משטח נקי ומסדרים תחילה את מקלות הכרובית, ולאחר מכן מקלות הגזר ושתי פרוסות פטריות, בסדר הזה על כל דף.
מקפלים את הדפים בצורת מעטפה ומגלגלים לסגירה של כל הקצוות.
חוזרים על הפעולה עם כל דף עד לשימוש בכל החומרים.
מניחים את גלילי האורז הממולאים על תבנית אפיה, מברישים במעט שמן ואופים ב-200 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות. מגישים עם קצת צ'ילי מתוק ומקשטים בבצל הירוק.
ווג'י רולס כרוב סיני
מרכיבים:
2 שיני שום
2 גבעולי בצל ירוק
100 גרם פטריות
גזר אחד
½ פלפל גמבה אדום
2 גרם ג'ינג'ר טרי
1 כרוב סיני גדול
120 גרם אורז בסמטי מבושל
1 בטטה מגוררת
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
שמן זית כתית
שומשום קלוי
לרוטב:
50 גרם רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
הוראות הכנה:
קוצצים שן שום, בצל ירוק, פלפל גמבה אדום וג'ינג'ר. מטגנים תוך כדי ערבוב במחבת או בווק על אש גבוהה עם מעט שמן זית ומבשלים את הירקות עד להזהבה. מוסיפים את האורז ואת הבטטה המגוררת יחד עם דבש ורוטב סויה. מטגנים תוך ערבוב כמה דקות ומניחים בצד.
בינתיים מביאים מים לרתיחה ומבשלים את עלי הכרוב הסיני במשך חמש דקות או עד לריכוך. מצננים את העלים ומסננים מהמים.
מניחים את העלים המסוננים על משטח העבודה וממלאים כל עלה בתערובת הירקות. מקפלים את הדפנות ומגלגלים עד שהעלה נאטם מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והירקות.
מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה, וצולים את הרולים משני הצדדים.
מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד בקערה. מגישים עם הרולים ומקשטים בשומשום קלוי.
ראמן מהיר ומושלם
מרכיבים ל-2 מנות:
800 מ"ל מים
2 ביצים
2 חבילות של אינסטנט נודלס
10 גרם חמאה
2 פרוסות גבינת צ'דר
שומשום קלוי
בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
מביאים את המים לרתיחה בסיר. בסיר אחר ,מרתיחים מים לבישול הביצים. כשהמים רותחים בשני הסירים, מוסיפים את הנודלס/ הביצים, כל רכיב בסיר משלו. את הנודלס מבשלים במשך 2 דקות ואת הביצים במשך 5 דקות.
מוסיפים לנודלס את שקיק התיבול שמגיע איתן, מערבבים לכדי פיזור אחיד במים ומורידים מהאש. מקלפים את הביצים המבושלות.
הרכבת המנה והגשה:
יוצקים מהנודלס ומהציר שלהן לקערה עמוקה. מוסיפים כפית חמאה ופרוסת גבינה ומערבבים היטב עד להמסה בציר. חוצים את הביצים ומניחים מעל הגבינה. מעטרים את הראמן בבצל ירוק קצוץ וקצת שומשום קלוי.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".