לא נמאס לאכול כל חג את אותם המאכלים? השניצלים של דודה תקווה, החמין של דוד ישראל, והדג המפורסם של אמא רחל. הגיע הזמן לשדרג את ארוחת החג ולהכניס קצת גיוון לשולחן עם כמה מנות מיוחדות שלא רואים כל יום. צלעות כבש ברוטב פירות יער, שיפודי בקר עסיסיים עם קרם פארסניפ, ואפילו פשטידת תפוחי אדמה ובשר שמשלבת טעמים מפתיעים. מתכונים שירעננו את הארוחה, ויפתיעו את האורחים. הגיע הזמן לצאת מהשגרה וליהנות מארוחת חג מקורית! המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
צלעות כבש ברוטב פירות יער
מצרכים:
לרוטב פירות היער:
1 כפית סוכר
100 מ"ל מים
200 גרם פירות יער קפואים
למיונז עשבי התיבול:
1 ביצה
½ לימון
מלח
עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה
200 מ"ל שמן חמניות
לירקות:
גזרים קטנים
כרובית בשלושה צבעים
לצלעות הטלה:
6-8 צלעות טלה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
עבור רוטב פירות יער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.
עבור המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.
עבור הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
עבור צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.
שיפודי בקר עם קרם פארסניפ
מצרכים:
עבור השיפודים:
בירה סטאוט
רוטב סויה
מיץ תפוחים
סוכר חום
שמן שומשום
אניס כוכב
בשר בקר
עבור הזיגוג:
מרינדת בשר
1 כפית קורנפלור
עבור קרם הפארסניפ:
2 פארסניפ (גזר לבן)
1 תפוח
200 מ"ל חלב
200 מ"ל ציר ירקות
מלח
פלפל לבן
שמן זית
לקישוט:
זרעי שומשום
עירית
אופן ההכנה:
עבור השיפודים: מוסיפים את מרכיבי המרינדה לסיר קטן ומבשלים למשך 5 דקות. נותנים להתקרר. מניחים את פרוסות הבקר בקערה ויוצקים את המרינדה לתוכה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 2 שעות לפחות.
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבקר בתבנית אפייה ומוסיפים מעט מהמרינדה לתבנית. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על לחות הבשר. מכסים את תבנית הבשר בנייר אלומיניום ואופים למשך שעתיים.
מוציאים את הבקר מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט. חותכים את הפרוסות לריבועים ומשפדים שלושה חתיכות על כל שיפוד.
עבור הזיגוג: מוסיפים את המרינדה של הבקר לסיר קטן, ממיסים את הקורנפלור ומחממים עד שהזיגוג מסמיך.
עבור קרם הפארסניפ: מקלפים וקוצצים את הפארסניפ והתפוח. מוסיפים לסיר עם החלב וציר הירקות. מבשלים על חום בינוני עד שהפארסניפ רך. מוסיפים מלח, פלפל לבן, מזלפים מעט שמן זית וטוחנים עד שהקרם חלק.
מברישים את השיפודים בשמן וצולים אותם במחבת גריל או על גריל חם משני הצדדים עד שהם משחימים. לאחר הצלייה, מברישים אותם בזיגוג.
מגישים את השיפודים עם קרם הפארסניפ. מקשטים בזרעי שומשום קלויים ובעירית.
פשטידת תפוחי אדמה ובשר
מצרכים:
לפשטידה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
80 גרם נקניקיות, חתוכות לקוביות
1 בצל
100 מ"ל שמנת סויה או שמנת ריצ' לבישול
100 גרם גבינת טופו קרמית
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
80 גרם מרגרינה
להגשה:
כתף בקר מעושן
גבינת טופו קרמית
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מקלפים וקוצצים חצי מתפוחי האדמה. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
חותכים את הנקניקיות לקוביות קטנות ומזהיבים אותן במחבת עם הבצל הקצוץ ומלח.
מקלפים את שאר תפוחי האדמה ומגררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והנקניקיות, גבינת הטופו, שמנת הסויה או הריצ' והביצים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. לאחר שיוצא מהתנור, מניחים להתקרר 15 דקות.
חותכים את הפשטידה לפרוסות ומזהיבים משני הצדדים במחבת עם מרגרינה.
מגישים עם כף גבינת טופו, פרוסת כתף בקר מעושן ובצל ירוק קצוץ.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!