מליאת מועצת איגוד ערים לשמירת איכות הסביבה שרון-כרמל החליטה השבוע על צירוף הישוב חריש לפעילות האיגוד. יו"ר האיגוד, יעקב אדרי, ציין כי האישור לצירוף מועצת חריש ונציג מטעמה הינו אישור עקרוני, בכפוף לגיבוש הסכם סופי מול מועצת חריש ולאישור שר הפנים.
מנכ"ל האיגוד, ניר סהר, פירט כי איגוד ערים לשמירת איכות הסביבה שרון-כרמל מרכז הסדרה ופיקוח על איכות הסביבה ב-18 רשויות מקומית בשרון הצפוני, בהן מתגוררים כחצי מיליון תושבים. האיגוד הינו הגוף הדומיננטי והמקצועי באזור בכל הנוגע לפיקוח על תחנות כח ומפעלים, מדידות רעש וקרינה, טיפול בשפכים וזיהום קרקע, תכנון סביבתי, חינוך סביבתי וטיפול בפסולת.
ראש המועצה המקומית חריש, יצחק קשת: "כבר למעלה משנתיים אנו פועלים על מנת להפוך את חריש לעיר ירוקה ומקיימת. אני בטוח שההצטרפות לאיגוד ערים לשמירת איכות הסביבה מהווה מדרגה נוספת בדרך הנכונה והבטוחה הזאת, ואנו בטוחים שיביא תועלת רבה לני הארגונים".
העיר החדשה חריש מוקמת בשרון הצפוני, לצד יישובי המועצה האזורית מנשה. בימים אלה נבנות בעיר כ-4000 יח"ד מתוך כ-6500 יח"ד ששווקו במכרזי הקרקעות בשכונות הפרסה והצפונית. נוסף להן שווקו בתחילת השבוע 2300 יח"ד נוספות בשכונת המגף. תחילת האכלוס של יחידות הדיור צפוי להיות לקראת שנת הלימודים הקרובה.
לפני כחודשיים פנה מנהל מחוז חיפה במשרד הפנים, יוסף משלב, ליו"ר האיגוד יעקב אדרי ולמנכ"ל ניר סהר בבקשה לבחון את צירוף הישוב חריש לפעילות האיגוד. בעקבות פנייתו, החל צוות בראשות מנכ"ל האיגוד ניר סהר, בבחינת הנושא והסדרתו מול הגורמים המקצועיים בחריש. הצוות גיבש מסמך בו מפורטים מכלול הנושאים הסביבתיים בהם יפעל האיגוד ובכלל זה פיקוח על נושאים הנובעים מהעובדה כי הישוב נמצא בתקופת הקמה ובינוי.
השבוע הודיע יו"ר האיגוד יעקב אדרי כי הושגה הסכמה עקרונית לצירוף הישוב חריש בכפוף לחתימה על הסכם סופי עם הרשות המקומית ואישור שר הפנים. בהמשך לכך אישרה מליאת מועצת האיגוד את צירוף הישוב. אדרי: "האיגוד כגוף הדומיננטי והמקצועי בתחום איכות הסביבה באזור יוכל לסייע ולתרום רבות להטמעת אלמנטים הנוגעים לאיכות הסביבה בתהליך בניית חריש ובחיי היומיום של התושבים בישוב".
ראש עיריית אור עקיבא ויו"ר האיגוד, יעקב אדרי. צילום: יח"צ
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".