368 דירות חדשות נמכרו בחדרה במחצית הראשונה של השנה
רון איתן יום שלישי,
3 בנובמבר 2015, 06:20
מהנתונים החדשים עולה כי חדרה מושכת אליה בשנים האחרונות זוגות צעירים ומשפרי דיור רבים ממרכז הארץ ואזור השרון. אחת השכונות הפופולאריות בעיר היא שכונת עין הים.
מניתוח נתונים חדשים שנאספו במחקר שנערך במרכז הבנייה עולה כי במחצית הראשונה של השנה נמכרו בעיר חדרה 368 דירות חדשות. עוד עולה מהנתונים כי חדרה מושכת אליה בשנים האחרונות זוגות צעירים ומשפרי דיור רבים ממרכז הארץ ואזור השרון. אחת השכונות הפופולאריות בעיר היא שכונת עין הים.
ברשות החברות אפי קפיטל ועמרם אברהם המקימות את פרויקט אקווה בשכונת עין הים בחדרה, הכולל 11 מגדלים עם 630 דירות נכון להיום נותרו בפרויקט 115 דירות למכירה. 175 דירות כבר אוכלסו, 115 דירות נמצאות בביצוע ו-340 דירות יימסרו בחצי שנה הקרובה.
לדברי משה ריקובר, מנכ"ל קהילת הנדל"ן ועיר הנדל"ן, "בשנה האחרונה נחתמו הסכמי גג והחלו לצאת מכרזים במחיר למשתכן. אני מעריך שבשנת 2016 אנחנו נתחיל לראות את השינוי במפת הביקושים וערים נוספות כמו קריית גת ייכנסו לדירוג ויישובים כמו באר שבע, אשקלון וראש העין יעלו למקומות הראשונים במספר הדירות שימכרו בכל שנה. צריך לזכור כבר היום כי ישנם ביקושים גדולים לישובים כמו חדרה, עפולה וחיפה אבל ההיצע עדיין היה נמוך במחצית הראשונה של השנה".
במרכז הבנייה מעריכים כי בין הערים שייכנסו לדירוג ניתן יהיה למצוא גם את בת ים שבשנים הקרובות יוקמו ברחבי העיר 10,000 יח"ד. מדובר על פארק הים הממוקם בצמוד לראשון לציון וחולון. המתחם כולל בנייה למגורים ו-2 מיליון מ"ר לתעסוקה ומשרדים.
עיר נוספת שעתידה לרכז בנייה בהיקפים גדולים היא קריית ביאליק שחתמה על הסכם גג להקמת 7,400 יח"ד. המכרזים במסגרת הסכמי הגג כבר יצאו לפועל והבנייה של חלק מהפרויקטים תחל בקרוב. כך למשל ביוני נסגר בהצלחה מכרז בשכונת הרקפות בעיר להקמת 240 יח"ד. בנוסף רשות מקרקעי ישראל מקדמת מכרז בשכונת נאות אפק בקריית ביאליק להקמת 2,000 יח"ד.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.