הוועדה המקומית אישרה תוכנית להסדרת הקיים, וכן עיבוי זכויות בנייה. התוכנית צפויה לשדרג את ערכי הקרקע, להביא להגדלת האוכלוסייה, ולשפר את איכות החיים של התושבים
הוועדה המקומית אישרה את התוכנית להסדרת שכונת חפציבה, והמליצה על הפקדתה בוועדה המחוזית. התוכנית כולל עיבוי זכויות להסדרת המצב הקיים והרחבת השכונה, וצפויה לשדרג את ערכי הקרקע, תביא להגדלת האוכלוסייה, ותשפר את איכות החיים של התושבים. שכונת חפציבה הוקמה לפני כ-65 שנים, וכיום מתגוררות בה כ-60 משפחות בבתים צמודי קרקע, בצפיפות דלילה, על שטח של כ-85 דונם ללא הסדרה סטטוטורית וללא רישום מוסדר של הזכויות.
בשנת 1995 אושר תשריט לרישום שיכונים ציבוריים אשר רשם את החלקות וגבולותיהן, דבר שאיפשר הסדרה קניינית אך ללא כל אפשרות להוצאת היתרי בנייה לבינוי הקיים או להרחבות ולפיתוח השכונה בכלל. עיריית חדרה בשיתוף משרד השיכון והבינוי פעלה להכנת תוכנית להסדרת השכונה תוך אפשרות להעלאת הצפיפות ותגבור הזכויות, כך שתכלול כ-240 יחידות דיור. בנוסף כוללת התוכנית הסדרת תשתיות (מים, ביוב, ניקוז וכדומה), שדרוג מערכת דרכים, הקצאת שטחי חנייה ושטחים לצורכי ציבור, פיתוח גנים ציבוריים, נגישות וכדומה.
שכונת חפציבה צילום: דוברות העיריה
שכונת חפציבה הקיימת מהווה חלק ממתחם לפיתוח אשר נקבע בתוכנית המתאר של חדרה חד/2020, ובמסגרת זו הוכנה למתחם תוכנית שלד אשר תפקידה לסמן את שטחי הבינוי והפיתוח, השטחים הפתוחים והמערכת התחבורתית, באופן המייצר תפקוד שכונתי נאות. התוכנית מייצרת ממשקים אורבאניים בין השכונה הקיימת לזו המתוכננת מצפון וממזרח לה (שכונת הפרפרים), עם מרחבים ציבוריים משותפים וממשק נכון ופעיל עם השטחים הפתוחים הטבעיים הסובבים אותה, הכל תוך יצירת מארג אורבאני אחד.
כיום הנגישות אל השכונה הינה באמצעות דרך מבצע יונתן המתחברת אל כביש 4 כחיבור זמני, אשר יבוטל לאחר ביצוע החיבורים העתידיים אל השכונה ומחוצה לה.לאור הצפיפות הדלילה מציעה התוכנית הגדלת הצפיפות לכ-4 יחידות דיור לדונם. מימוש היחידות יכול להתקיים בטיפוסי בינוי שונים, ובמקביל קובעת התוכנית כי כל מבנה הקיים ערב אישורה, בתחום המגרש ושאינו פולש לשטחים ציבוריים או עולה על היקף הבנייה המותר, ייחשב כתואם לתוכנית. התוכנית אף מסדירה חריגות בנייה אשר מחוץ לגבולות המגרשים, ובתנאי שמעמדם הקנייני משפטי יוסדר.
לאור כל האמור ולאור תרומתה הגדולה של התוכנית להסדרת שכונת מגורים הקיימת מזה עשרות שנים ללא אפשרות להסדרה ולהוצאת היתרי בנייה ובמצב פיזי ותשתיתי ירוד, החליטה הוועדה המקומית להמליץ על הפקדתה של התוכנית.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.