מעונינים לרכוש נכס?
כיצד תבטיחו לעצמכם רכישה מוצלחת ובטוחה ?
זוהר ראובני, יועץ ומשווק נדל"ן בעל 15 שנות ניסיון בנדל"ן, ממשרד "תיווך זוהר ראובני" בכרכור, מעניק טיפים בעלי ערך רב. הטיפים יחסכו לכם הרבה כסף וימנעו מכם עגמת נפש ופגיעה באיכות החיים.
במהלך הבדיקה של הנכסים, ובעיקר כשמדובר בנכס המיועד למגורים, בדקו את הסביבה. ראובני ממליץ לשים לב אם יש שטח המיועד לאזור מסחרי, לתעשייה או לבניית רבי קומות. לאף אחד לא נעים לגלות, כי בשדה הבר הפתוח שעל יד ביתו החדש עומד לקום לפתע מגדל מגורים גבוה או מבנה תעשייתי. בדיקה קצרה לפני הרכישה עשויה לחסוך לכם הרבה עוגמת נפש בהמשך.
בתהליך בחינת הסביבה, כדאי לבדוק היטב האם היא מותאמת לצרכים האישיים שלכם ושל בני ביתכם: "הורים לילדים עד גיל 18 מוטב שיבדקו האם ישנם גנים ובתי ספר על יד הבית, כדאי לראות האם יש בסביבה מכולת, האם האזור שקט ותואם את אורח החיים שלכם, האם זו שכונה חדשה וותיקה, בהתאם להעדפותיכם".
בשעה טובה, עמלתם ומצאתם נכס שנראה לכם מתאים למגורים, ותואם את יכולתכם הכספית. כעת עוברים לשלב הבא: "הוציאו נסח טאבו ( אישור זכויות במקרה של אדמת מינהל) , ובדקו איך הנכס רשום. האם יש פרצלציה
( חלוקה) או הסכם שיתוף +תשריט. כמו כן, בדקו מהן זכויות הבנייה המותרות לכם", אומר ראובני. "כמו כן, יש לבדוק שאין חובות ועיקולים על הנכס. במידה וישנם : בדקו היטב איך מטפלים בזה, ומהם הסכומים".
התקדמתם, ואתם לקראת הרכישה. כעת מגיע השלב המשפטי של ביצוע העסקה.
"מומלץ לקחת עורך דין שמתעסק בתחום הנדל"ן, ושמכיר את שוק הנדל"ן באזור הרכישה", אומר ראובני.
טיפ נוסף : לפני סגירת העסקה, חשוב לסגור עם המתווך או עם הבעלים של הנכס, איזה ציוד נשאר בבית, כמו למשל מזגנים או אזעקה, ולרשום זאת בחוזה.
נקודה נוספת המחייבת בדיקה והערכות היא מועד הפינוי מהנכס. "בררו מתי הפינוי", מדגיש ראובני. "אם הנכס בבנייה, וודאו לקבל ערבויות מתאימות שימליץ לכם עורך הדין שלכם".
לסיום, שני טיפים חשובים המיועדים לפני תהליך רכישת נכס חדש מהקבלן : "וודאו וקבלו המלצות מרוכשים שקנו מהקבלן. תבדקו האם הקבלן אמין, והאם הוא עומד בזמנים כמובטח. אם התשובות חיוביות ובכוונתכם לרכוש את הנכס : יש לוודא מה המפרט הטכני, המציג את רמת הסטנדרט של הנכס, אותו יספק לכם הקבלן. וכמובן – יש לצרף את המפרט הטכני אל החוזה", מסכם ראובני.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.