ליטל שלף דורי מונתה לאדריכלית העיר החדשה בעיריית חדרה
מירית אזרחי יום שלישי,
2 בדצמבר 2014, 19:20
האדריכלית ליטל שלף-דורי זכתה במכרז של עיריית חדרה, ונבחרה לתפקיד אדריכלית העיר. בימים אלו היא מבצעת חפיפה בתפקיד עם האדריכל היוצא, דני גולדברג. מהעירייה נמסר, כי דני גולדברג זכה במכרז לתפקיד מהנדס העיר באלעד ובתום תקופת החפיפה יחל לכהן בתפקידו החדש.
ליטל שלף-דורי, תושבת גבעת עדה, בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, ובעלת תואר שני M.Sc באדריכלות ובתכנון באוניברסיטת המבורג בגרמניה. התמחותה בתואר השני עוסקת בייעול משאבים לקידום אדריכלות בת קיימא. עבודת התזה שלה עסקה בפתרונות להורדת צריכת החשמל במיזוג אוויר, כאשר לצורך הבדיקה נבחר אזור צפון חדרה- כיום מתוכננת לקום בו שכונת רובע הים.
ניסיונה המקצועי של שלף-דורי מגוון וכולל : קידום תב"עות ותוכניות בינוי, תכנון מפעלים העומדים בתקנים מחמירים של איכות הסביבה, תכנון מוסדות ציבור וחברות, השתתפות בתחרויות בארץ ובינלאומיות, ופרויקטים רבים נוספים.
ליטל שלף דורי, אדריכלית העיר החדשה בעיריית חדרה צילום: דוברות העיריה
במסגרת תפקידה כאדריכלית העיר תנהל שלף-דורי את המחלקה לתכנון עיר, תפקיד הכולל אחריות על קידום תוכניות בניין עיר בתחום הרשות, תופקד על ייצוג הוועדה המקומית בוועדה המחוזית, ובוועדות תכנון שונות, וכמו כן, תהיה אחראית על על קידום מערכת GIS ברשות והטמעתה.
סמכויות נוספות בתפקיד אדריכלית העיר הן : האחריות על הטיפול בכל הבקשות והתכניות לעיצובה של הסביבה העירונית הן במתחמים חדשים והן בסביבה הקיימת, האחריות לבקרה על פעילויות של עיצוב ברשות המקומית ושל שימור אתרים ציבוריים ושחזורם, מתן אישורים לתוכניות פיתוח של מגרשים וסביבתם ובכלל זה שטחים המיועדים לגינון, שבילים וחנייה במגרש ובמדרכה. כמו כן, כולל התפקיד את האחריות על בדיקת תוכניות של חזיתות וגדרות בחזית רחוב מבחינת העיצוב, הגובה וחומרי הגמר, בהתאמה לסביבה.
מהעירייה נמסר כי "ניסיונה המקצועי של שלף-דורי, וכן השכלתה, התואמים כל זאת וכן את אופייה של חדרה כעיר האנרגיה, הרשימה את ועדת המכרזים, שבחרה בה לתפקיד".
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!