הונחה אבן הפינה להקמת מרכז הקניות הגדול והייחודי בפארק אנרג'י
מירית אזרחי יום רביעי,
21 בינואר 2015, 15:34
הונחה אבן הפינה למרכז המסחרי החדש בפרוייקט "מול החוף" שיהיה למבנה הראשון שיוקם בפארק העסקים והתעשייה אנרג'י פארק. על פי המתוכנן החברות "שיכון ובינוי נדל"ן" ו"אמירי גן" בעלי הפרוייקט יקימו בנוסף 5 מגדלי משרדים שיתנשאו לגובה של עד 24 קומות כל אחד.
בטקס רב משתתפים הונחה היום אבן הפינה למתחם "מול החוף", מרכז מסחרי חדש המוקם באנרג'י פארק חדרה. בטקס השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, יו"ר קבוצת שיכון ובינוי משה לחמני, מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן תמיר דגן, הבעלים של חברת "אמירי גן" עודד תורג'מן ויהודה פסו, רבני העיר, בעלי רשתות מסחר מובילות שיפתחו סניף במרכז החדש, ואורחים רבים מתחום הנדל"ן והפיתוח.
"מול החוף" של חברות "שיכון ובינוי נדל"ן" ו"אמירי גן" יוקם על חטיבת קרקע של כ-60 דונם, שעליה מתוכנן מרכז קניות ייחודי וגדול בהיקפו וכן 5 מגדלי משרדים בני עד 24 קומות כל אחד.
ראש העיר צביקה גנדלמן, מנכ"ל העירייה וחבר מועצת העיר ובעלי הפרוייקט בטקס הנחת אבן הפינה. צילום: גד כספי
הפרויקט, המתוכנן על פי עקרונות הבנייה הירוקה, מתוכנן כקניון דו-קומתי פתוח המקיף מגרשי חנייה ומשלב מרכז קניות ובילוי. עיצובו ייחודי ויש לו נצפות גבוהה מכביש החוף וכן נגישות מצוינת לעיר.
לדברי ראש העיר, צביקה גנדלמן : "אנו מניחים אבן פינה למרכז מסחרי חדש, אבל זה הרבה יותר מכך. זהו המבנה הראשון באנרג'י פארק והוא נותן את האות לתחילת הבינוי בתוכנית המשמעותית ביותר לקידומה ושגשוגה של העיר. המרכז המסחרי נבנה סמוך לכביש החוף וייראה היטב לכל העוברים בכביש, אות וסמל להתפתחותה של העיר וקידומה".
תוכנית אנרג'י פארק חדרה (חד/1300) משמעותית ביותר לקידומה של העיר שכן היא מהווה עוגן תעסוקתי ראשי לאלפי מקומות תעסוקה. התוכנית כוללת מתחמי תעשייה, עסקים, בילוי, ומסחר, בהיקף כולל של כ-450 אלף מ"ר, וכן שטחים ציבוריים פתוחים, מערכות דרכים, מתקני תשתית, ומרכז תחבורה משולב למסוף אוטובוסים, תחנת רכבת, חניונים ציבוריים מוניות וכדומה.
התוכנית כוללת פרויקטי תשתית כמו כביש יצחק שמיר הצפוי לחבר את גשר אריאל שרון למחלף אולגה ולכביש החוף, מערכות דרכים פנימיות בנוסף לחיבורים תחבורתיים נוספים.
כביש יצחק שמיר ייסלל באורך כ-900 מ"ר ויהווה נתיב תחבורה שיקל על העומסים ויהיה ציר מרכזי לאנרג'י פארק ולמרכז התחבורה המתוכנן בסמוך לתחנת הרכבת.
סלילת הקטע הנדון תשלים ציר תנועה רציף מזרח- מערב, ובכך ישלים את ציר הרוחב המרכזי של העיר, שיימתח בין שכונת בית אליעזר במזרח חדרה עד מחלף אולגה וחוף הים במערב העיר.
רחוב יצחק שמיר יחבר בין גשר אריאל שרון לגשר גבעת אולגה מעל כביש 2 (כביש החוף) ומשם לרחוב מנחם בגין המוביל לחוף הים ולשכונת גבעת אולגה. הפרויקט כולל כניסה חדשה ישירה מכביש החוף לעיר חדרה שתקצר את משך הנסיעה.
בנוסף אמור הפרויקט בעיר להסיט את התנועה הראשית העוברת כיום בתוך שכונת ויצמן. התנועה, אשר כיום יוצאת ונכנסת לחדרה דרך רחוב אהרונסון, תוסט אל הכביש החדש, ובכך תצמצם את נפח התנועה בשכונת ויצמן.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.