היכרות עם ההבדלים בין תואר ראשון ושני בלימודי בנקאות ושוק ההון יכולה לעזור למי שרוצה להשתלב במהירות באחד מעמודי התווך של הכלכלה. בנוסף, כדאי להכיר את תנאי הקבלה ולבחור בהתאם את מוסד הלימודים
לימודי בנקאות ושוק ההון מכשירים את בוגריהם לעסוק באחד מעמודי התווך של הכלכלה המודרנית. במסגרת מסלול ההכשרה לומדים הסטודנטים על ענף הבנקאות, על שוק ההון ועל הגורמים שמתווכים ביניהם. היות ושוק ההון והבנקאות גם נמצאים בהתפתחות מתמדת, מטרת הלימודים היא לשלב בין העבר והעתיד כדי ליצור כוח אדם מוכשר ובעל השכלה רחבה ורלוונטית.
בישראל קיימות מספר תכניות לימוד שמכשירות סטודנטים לתחום הבנקאות. במסגרת תכניות אלו ניתן גם לרכוש השכלה בשוק ההון, להתוודע למערכות הבנקאיות הספציפיות שקיימות בארץ ולהכיר טוב יותר את הבורסה בעולם. מבחינה פרוצדורלית, תכניות הלימוד כוללות קורסים תיאורטיים וסדנאות מעשיות והן מועברות על ידי מרצים בעלי שם עם ניסיון מוכח.
לימודי בנקאות ושוק ההון צילום: יח"צ
נושאי לימוד בולטים בתואר ראשון ושני
ניתן גם להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין תואר ראשון ושני כדי לדעת טוב יותר מה לומדים בלימודי בנקאות ושוק ההון. תואר ראשון מעניק מטבע הדברים את התשתית, לכן לומדים בו על ניהול הלוואות ופקדונות, על ניהול השקעות בניירות ערך, על תיווך אשראי לחברות ופרטים ובמסלולים מסוימים גם על טיפול במשכנתאות.
לשם השוואה, בשלבים מתקדמים של תואר ראשון בלימודי בנקאות לומדים על תחום המימון ועל גיוס כספים, תקצוב והערכת סיכונים להפסדים. לקראת סוף התואר הראשון מתנסים הסטודנטים בהפעלת מערכות בנקאיות ולומדים על האופן שבו שוק ההון מתווך בין חברות שזקוקות למשאבים כלכליים לבין משקיעים שמעוניינים להלוות להן.
המבנה של תואר שני בבנקאות ושוק ההון מעט שונה ועוסק בנושאי לימוד אחרים. בין נושאי הלימוד נכללים תחומים כמו השקעות אלטרנטיביות, שוקי הון בחו"ל, מסחר בבורסה ובנקאות להשקעות. במהלך התואר השני הסטודנטים משתתפים בחדרי עסקאות ורוכשים את הידע המקצועי הדרוש להם לעבודה בתחום. במקביל, הייחודיות של תואר שני היא בדגש על התנסויות מעשיות מקיפות בתוך ומחוץ למוסדות הלימודים עצמם.
מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי קבלה לקורסים בבנקאות ושוק ההון משתנים בין מכללות ואוניברסיטאות. ברוב המכללות יצטרכו המועמדים להציג אישור על סיום 12 שנות לימוד, תעודת בגרות מלאה ולעיתים גם ציון פסיכומטרי. כמו כן, במכללות ובאוניברסיטאות כאחד דורשים לעיתים ראיון קבלה אישי של המועמד עם ראשי מסלול הלימודים כדי לבדוק את מידת התאמתו למקצוע.
תנאי הקבלה לתואר שני מחמירים יותר. ללימודים אלו מתקבלים רק מועמדים בעלי תואר ראשון בציון 80 לפחות, אחרי שהם עוברים ועדת קבלה שלוקחת בחשבון רקע מקצועי. עם זאת, ניתן להעלות מחקרים חריגים לדיון בפני ועדת חריגים ולבקש התחשבות בצבירת ניסיון מקצועי בבנקים ובשוק ההון.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".