עיצום כספי בסך 1.1 מיליון שקל על חברת ייצור אריזות מקיסריה
שלומי גבאי יום שני,
13 ביולי 2020, 05:44
המשרד להגנת הסביבה הטיל עיצום כספי בסך 1.1 מיליון שקל על חברת ייצור אריזות מקיסריה, גלובל רוטו שקע, בשל אי-מילוי דרישותיו לטיפול בפליטות חומרים אורגניים נדיפים
השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל: "המשרד להגנת הסביבה פועל באופן שוטף להפחית זיהום אוויר בישראל באמצעות פעולות אכיפה. המשרד אמון על שמירת אוויר נקי לתושבי ישראל ופעל גם הפעם בהליך הרתעתי מול מפעל שזיהם. לא נגלה סובלנות או סבלנות בכל הקשור לבריאות הציבור והאוויר שהוא נושם"
המשרד להגנת הסביבה הטיל באחרונה עיצום כספי על חברת גלובל רוטו שקע מקיסריה בסך 1.1 מיליון שקל, בשל אי-התקנת מערך טיפול בפליטות חומרים אורגניים נדיפים; חריגות של חומרים אורגנים נדיפים בדיגומי ארובה; ואי-התקנת והפעלת מערכת לניטור רציף.
במסגרת היתרי הפליטה שנותן המשרד להגנת הסביבה, חויבה גלובל רוטו שקע, חברה לייצור אריזות מקיסריה, לבצע שורת פעולות שמטרתן להפחית את פליטת החומרים האורגניים הנדיפים ממתקני החברה. המשרד אף דרש מהחברה לבצע דיגומים ולהתקין מערכות ניטור שמטרתן היא מעקב אחר פליטות חומרים אלה מהמפעל.
מערכת אר.טי.או שהורכבה במפעל צילום: אנה מדינה, המשרד להגנת הסביבה
במסגרת פעולות פיקוח של מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה, אשר כללו גם ביצוע דיגומים, התגלה כי החברה לא ביצעה את הנדרש בהיתר הפליטה וכן התגלו חריגות של חומרים אורגנים נדיפים בדיגומי ארובה. זאת, בנוסף לאי התקנת והפעלת מערכת לניטור רציף.
כחלק מהליך האכיפה המנהלי, שלמה כץ, מנהל מחוז חיפה שלח מכתב התראה לחברה על הפרות התנאים.
הליך האכיפה המנהלי ופעולות הפיקוח הובילו לזירוז מצד החברה בהליכי רכישת מערכת טיפול בפליטות מסוג RTO, אשר מצוידת במערכת לניטור רציף אחר הפליטות וזו הותקנה ביולי 2019. המפעל הפר, במשך תקופה ממושכת, את חובתו לבצע פעילות של צמצום והפחתה של חומרים אורגניים כנדרש על פי תנאי היתר הפליטה.
בשל התנהלות החברה והתמשכות ההליכים, שבהם הוסיפה החברה לפלוט חומרים אורגניים נדיפים בכמות גדולה, החליט המשרד להגנת הסביבה, להוסיף ולנקוט בהליכי אכיפה נוספים ולהטיל על החברה גם עיצום כספי - בהתאם לתקנות ההפחתה.
המשרד להגנת הסביבה ימשיך בפעילות אכיפה נחושה וישתמש בכל הכלים העומדים לרשותו כדי לשמור על בריאות הציבור ועל הסביבה, ולמנוע מפגעים.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.