אחרי עשרות שנים הפכו אלפי משפחות לבעלים של דירותיהן. הרישום נעשה בלי תמורה ובלי צורך בפעולה מצד בעלי הדירות. המטרה: הפחתת הביורוקרטיה וזירוז פרויקטים של פינוי–בינוי
אחרי שנים של חוסר שוויון יוכלו חוכרי קק"ל ליהנות מעתה מההטבות שניתנו לחוכרים על קרקעות המדינה בעקבות הרפורמה במקרקעי ישראל. 3,219 דירות שנמצאו על קרקע הקרן הקיימת לישראל נרשמות בימים אלה בטאבו ללא עלות. כל עוד הקרקעות היו רשומות על שם קק"ל בחכירה ל־99 שנים, לא ניתן היה להעביר את הבעלות לחוכרים.
השר כחלון. מפחיתים את הביורוקרטיה על הקרקע צילום: אלעד מלכה
לכן, במקרים של פינוי־בינוי, התחדשות עירונית נדרשו החוכרים לקבל אישורים מרשות מקרקעי ישראל גם במצבים שבהם לא נדרש כל תשלום. המצב הזה הכביד על החוכרים ועל הוועדות השונות, שדרשו את אישור מרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לכן, היה קושי רב בביצוע הליכים ביורוקרטיים וקבלת אישורים מרמ"י והמצב הזה הקשה על החוכרים ועל הוועדות והקשה על מימוש פרויקטים שונים.
במצב החדש הבעלות נרשמת בטאבו על שם החוכר, ואין לו שום צורך לבוא במגע מיותר עם הרשויות, בעיקר עם רמ"י. המהלך הזה מפחית מאוד את הביורוקרטיה ומשמש זרז להליכי פיתוח והתחדשות עירונית בלי לפגוע בזכויות המדינה. המהלך גם צפוי להקטין באופן משמעותי את הקשר בין בעלי הנכסים למדינה. העברת הבעלות היא פועל יוצא של עבודת מטה בהובלת יו"ר מועצת מקרקעי ישראל, שר האוצר משה כחלון, הקרן הקיימת והטאבו במשרד המשפטים.
מרגש! "פריד תאייה הוא דוגמה ומופת לאדם עם לב ענק. הנתינה השקטה שלו, במיוחד בתקופות מאתגרות כאלה, מראה עד כמה אנשים טובים נמצאים סביבנו. היוזמה של פריד לשלוח 40 ארגזי תותים לכיכר החטופים מחממת את הלב ומחזקת את תחושת הערבות ההדדית." כל הכבוד!
פעילויות ללא תשלום למפונים במהלך פברואר: מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן באשדות יעקב מאוחד מזמין משפחות מפונים לקחת חלק במגוון פעילויות ללא תשלום במהלך חודש פברואר, ובהן סדנאות יצירה ומוסיקה, הקרנה מיוחדת של סרט ועוד. הפעילויות - המתקיימות בתמיכת קרן התנועה הקיבוצית - הינן בהרשמה מראש בלבד. מספר המקומות מוגבל. תושבי האזור מוזמנים לקחת חלק בפעילויות על בסיס מקום פנוי. מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן הינו אחד מיותר מ-230 אתרי מורשת ומוזיאונים, הנכללים בארגון הגג של המועצה לשימור אתרים.
הפתיחה החגיגית של שיראל קוסמטיקס בנתניה: שיראל סעידיאן, הנכדה הבכורה והאהובה, פתחה מקום חדש ומרגש. סבא עופר סעידיאן היקר, יקיר העיר נתניה ובעליהם המוכר של אולמי “ארמונות כינור דוד” בעיר, כיבד את המעמד המיוחד בקביעת מזוזה, תוך איחולי הצלחה ושפע לנכדתו האהובה.
טל מור - תערוכת יחיד: "שכרון צבעים": התערוכה היא הזמנה לעולם של צבעים, חלומות, ונופים שנצפים מזוויות חדשות ומפתיעות. טל מור, צלם אמנותי, מביא את חוויותיו האישיות, מסעותיו בעולם, ותפיסת עולמו לתוך יצירות שמקרינות שמחה, חופש ואופטימיות. העבודות של טל, על הקו שבין אמנות לנוסטלגיה, הן רגע של אסקפיזם. הן שולחות את הצופה לעולם של אושר ותשוקה לחיים, מזכירות את היכולת להתבונן ולמצוא יופי בעצמנו ובעולם שסביבנו. אוצרת: שולמית נוס | שעות ביקור בתערוכה: תאריך פתיחה: 24/01/25 עד הנעילה 24/03/25 | קמפוס דיסקונט, רח' דיסקונט 1, מתחם ה-1000, ראשון לציון. תהנו!