התאמה של יין לסוג הארוחה לא חייבת להיות משימה כל כך מסובכת. בשלב הראשון אתם צריכים להחליט מה לבשל, ואחרי זה רק לבחור בין יין אדום, לבן, גוורצטרמינר או ריזלינג. הנה כל הפרטים
אירוח מושלם מתחיל בהתאמה בין סוג היין לסוג האוכל. על פניו נדמה שמדובר במשימה מסובכת ששמורה למביני עניין בלבד, אך האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. כל חובב יין מתחיל יכול למצוא לעצמו את השילוב האידיאלי בין המשקה לבין המנה ורק צריך להכיר את האפשרויות הנפוצות.
הנה למשל 4 יינות מומלצים לאירוח הבא שלכם והאוכל שאותו כדאי להגיש לצדם: 1. יין אדום לבשר אדום
האפשרות הקלאסית היא להגיש יין אדום לצד בשר. לא משנה אם תחליטו לבשל את הבשר בקדירה, לצלות אותו על מחבת או להשתמש בתנור, היין האדום תמיד יעזור לו לעבור בגרון בצורה חלקה ונעימה יותר. אתם אפילו יכולים לבחור בין יין אדום יבש וחצי יבש, או להמשיך עם זן ספציפי שמועדף עליכם ועל המשפחה. שמרו על צריכה מאוזנת של יין אדום ובשר ותבטיחו לעצמכם איכות חיים גבוהה.
2. יין לבן לדג
יין לבן נותן תחושה של רעננות ולכן הוא מתאים לארוחות שבהן מגישים דג. היתרון של יין לבן לדג מתחיל עוד במנות הראשונות, כי הוא משתלב עם פשטידות, מאפים מלוחים, פסטה וכל מה שתרצו להגיש כדי לפנק את האורחים. את היין הלבן תוכלו לבחור בין זנים ישראליים ובינלאומיים וכמובן להגיש קר קצת לפני המנה המרכזית. קחו בחשבון שיינות לבנים מזנים ארומטיים מקומיים נפוצים מאוד באגן הים התיכון וביוון, לעומת מוסקט יבש שמתאפיין בחמיצות קלה.
3. יין גוורצטרמינר לגבינות
קשה להתעלם מהנוכחות של יין גוורצטרמינר על גבי השולחן והאמת היא שאין שום סיבה לעשות את זה. החמיצות העדינה של היין הזה מאזנת את המתיקות הטבעית שלו, והוא חביב על גברים ונשים בטווח רחב של גילאים. ליינות גוורצטרמינר יש ריח פרחוני והוא נחשב קליל, עדין ומרענן גם בימי הקיץ הלוהטים. מומלץ להגיש אותו עם גבינות ואפשר גם להציע אותו לאורחים יחד עם קינוחים מתוקים.
4. יין ריזלינג למנות פיקנטיות
לא פשוט לייצר יין ריזלינג אבל זה שווה את המאמץ. ענבים מסוג ריזלינג מחבבים קור והאקלים החם של ארץ ישראל מקשה עליהם לגדול כהלכה, אך ניתן כמובן להשיג אותם לארוחות שנשענות על תפריט קולינרי אסייתי.
היין מומלץ בעיקר למנות פיקנטיות. אפשר להגיש אותו עם נודלס, סושי וכדומה, או לחילופין בסגנון אחר לגמרי עם חריימה בימי שבת בצהריים. בכל מקרה, יש להקפיד על הגשת היין בטמפרטורה המתאימה ולא לשכוח לבחור סדרה איכותית שתצליח לשלב בין מאפיינים של אלגנטיות, מורכבות ועדינות כיפית.
מרגש! "פריד תאייה הוא דוגמה ומופת לאדם עם לב ענק. הנתינה השקטה שלו, במיוחד בתקופות מאתגרות כאלה, מראה עד כמה אנשים טובים נמצאים סביבנו. היוזמה של פריד לשלוח 40 ארגזי תותים לכיכר החטופים מחממת את הלב ומחזקת את תחושת הערבות ההדדית." כל הכבוד!
פעילויות ללא תשלום למפונים במהלך פברואר: מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן באשדות יעקב מאוחד מזמין משפחות מפונים לקחת חלק במגוון פעילויות ללא תשלום במהלך חודש פברואר, ובהן סדנאות יצירה ומוסיקה, הקרנה מיוחדת של סרט ועוד. הפעילויות - המתקיימות בתמיכת קרן התנועה הקיבוצית - הינן בהרשמה מראש בלבד. מספר המקומות מוגבל. תושבי האזור מוזמנים לקחת חלק בפעילויות על בסיס מקום פנוי. מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן הינו אחד מיותר מ-230 אתרי מורשת ומוזיאונים, הנכללים בארגון הגג של המועצה לשימור אתרים.
הפתיחה החגיגית של שיראל קוסמטיקס בנתניה: שיראל סעידיאן, הנכדה הבכורה והאהובה, פתחה מקום חדש ומרגש. סבא עופר סעידיאן היקר, יקיר העיר נתניה ובעליהם המוכר של אולמי “ארמונות כינור דוד” בעיר, כיבד את המעמד המיוחד בקביעת מזוזה, תוך איחולי הצלחה ושפע לנכדתו האהובה.
טל מור - תערוכת יחיד: "שכרון צבעים": התערוכה היא הזמנה לעולם של צבעים, חלומות, ונופים שנצפים מזוויות חדשות ומפתיעות. טל מור, צלם אמנותי, מביא את חוויותיו האישיות, מסעותיו בעולם, ותפיסת עולמו לתוך יצירות שמקרינות שמחה, חופש ואופטימיות. העבודות של טל, על הקו שבין אמנות לנוסטלגיה, הן רגע של אסקפיזם. הן שולחות את הצופה לעולם של אושר ותשוקה לחיים, מזכירות את היכולת להתבונן ולמצוא יופי בעצמנו ובעולם שסביבנו. אוצרת: שולמית נוס | שעות ביקור בתערוכה: תאריך פתיחה: 24/01/25 עד הנעילה 24/03/25 | קמפוס דיסקונט, רח' דיסקונט 1, מתחם ה-1000, ראשון לציון. תהנו!