תמר ארבל-אלישע, ציור חופשי, מבנימינה, מזמינה אתכם לעוף עם הדימיון ולצלול לעולם של צבעים ויצירה בסדנאות ליחידים ולקבוצות
תמר ארבל-אלישע: "הסטודיו לציור חופשי מציע סדנאות ליחידים ולקבוצות וגם ציורים מופשטים שמקפיצים את עיצוב הבית או המשרד. הסטודיו הוקם לפני שלוש שנים".
מאין נולד הרעיון?
"לפני שבע שנים בערך התחלתי לצייר כמו שאף פעם לא ציירתי. אני בוגרת המדרשה לאמנות, למדתי לצייר מתוך התבוננות. אבל הפעם התחלתי לצייר אחרת. ציור שבא מבפנים. מעין משחק עם צבע. נהניתי מזה מאוד והתייחסתי למשחק הזה מאוד ברצינות. חקרתי את זה בכל דרך אפשרית ובעיקר התמדתי ביצירה. ציירתי לבד בבית. בסתר. בהתחלה אפילו האינסטגרם שלי היה אנונימי.
ארבע שנים מאוחר יותר, ביום בהיר אחד, נקראתי לחדר המנהל והתבשרתי שסוגרים את תחום קהילה, התחום אותו ניהלתי, ואני הולכת הביתה. מהר מאוד הבנתי שקיבלתי מתנה. הזדמנות להמציא את עצמי מחדש. ידעתי שאני רוצה לצייר. וגם לשתף אנשים בתהליך המרתק הזה.
לשמחתי, דורון, בעלי, תמך ברעיון ויחד חיפשנו איפה נוכל להקים לי סטודיו. הפתרון נמצא בחצר ביתו של אביו בבנימינה. חצר ותיקה בשכונת יעקב. הרפת, ששימשה לפרה אחת, הוסבה תוך שבועות ספורים לסטודיו המתוק והמואר בו אני פועלת. זה המקום השמח שלי, ובו אני מבלה בכל רגע אפשרי".
מהי ההתמחות שלך?
"התחלתי מסדנאות לפרטיים. סדנאות של אחד על אחד, זוגות, משפחות, קבוצת חברות... ובהמשך פיתחתי תכנים שיתאימו לקבוצות גדולות יותר ולצוותי עבודה. כל מפגש אצלי בסטודיו הוליד רעיון חדש וכך צמחו להן סדנאות שונות ותכנים שונים, שיתאימו לקהלי יעד שונים. עד שמונה משתתפים יכולים להתארח בתוך הסטודיו ומעבר לכך – בחצר הסטודיו או בכל מקום אחר...".
מה עושים בסדנאות שלך?
"עם הכניסה לסטודיו אנשים מעידים שהם מרגישים אנרגיה טובה. אולי זה האור הרך שחודר מכל עבר או הצבע המרוח על הקירות, אולי השולחן העמוס צבעים, מכחולים, שפכטלים וכל מיני כלים מוזרים שמשמשים ככלי ציור, לא יודעת מה גורם לזה בדיוק אבל זה תמיד נעים לי לשמוע. הרעיון המרכזי בכל הסדנאות שלי הוא להשתחרר. עושים את זה בכל מיני דרכים, בחלק מן הסדנאות, אם הקהל זורם, אני אוהבת לשלב מדיטציה. הרעיון הוא להתמקד בכאן ועכשיו וליצור מתוך מקום של חוסר ציפיות ובלי ביקורת. למרבית האנשים זה לא קל, אבל בסוף הסדנה רובם מעידים שחוו שינוי בין היצירה הראשונה והאחרונה במפגש".
ספרי על חוויה אחת שזכורה לך במיוחד
"זו הייתה אישה מירושלים. היא הגיעה אלי לבד ואמרה שהיא רוצה לצייר אבל משהו חוסם אותה. היא יצאה מחויכת, אבל יותר מזה - אחרי הסדנה היא שלחה לי מידי פעם תמונות של עבודות שהמשיכה ליצור בבית. זה ריגש אותי מאוד. הצלחתי לעזור לה לפתוח את הדלת. את הדרך היא המשיכה לסלול לעצמה".
איך מתנהלים בזמן מלחמה?
"נוכחתי עד כמה המשפט הזה נכון - כשהתותחים רועמים המוזות שותקות. זמן רב לא הצלחתי לצייר. עסקתי בכל מיני פרויקטים שהמצאתי לעצמי אבל לא ציירתי כמו קודם. לשמחתי, חודשיים וחצי אחרי תחילת המלחמה זה חזר אלי. היצירה עושה לי טוב. מחזירה קצת שפיות. מבחינת סדנאות, מטבע הדברים, היה קשה. סדנאות שנקבעו מראש – בוטלו, ורק סדנאות מעטות התקיימו במהלך התקופה. לאחרונה אני מרגישה התעוררות והסטודיו חוזר לפעול".
מהם הקשיים כעת?
"התקופה הנוראית הזאת הביאה את כולנו למקומות לא פשוטים. אני מוצאת שדווקא עכשיו הסדנאות שלי נותנות מענה גם למי שציור הוא לא בהכרח משאת נפשו. אנשים באים פשוט בשביל ליהנות ולהשתחרר קצת מכל מה שסובב אותנו".
מה החזון שלך?
"החזון שלי הוא שרבים ייחשפו לגישת הציור החופשי ויפתחו לעצמם את הדלת לעולמות שכרגע נסתרים עבורם. שהעבודות שלי ישמחו עוד ועוד אנשים, אצלם בבית או במשרד. שואלים אותי אם לא קשה לי להיפרד מעבודה שציירתי. אני מודה שאני אוהבת את העבודות שלי אבל העובדה שהן תלויות בבתים יפים ומשמחות את יושביהן מרחיבה את ליבי כל כך, שזה שווה".
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!