שר האוצר, משה כחלון: "כל קרקעות המדינה ישווקו בתוכנית מחיר למשתכן." שלב זה מהווה צעד נוסף בתכניתו של שר האוצר. בהמשך צפויים שלבים נוספים שישלימו את הרפורמה.
מחיר למשתכן- החלטה זו קובעת כי בכלל הקרקעות המתאימות אופן השיווק יהיה בשיטת מחיר למשתכן, כך שיובטח כי היקף השיווק בשיטה זו יהיה נרחב והיקף המענה לדרישה לדיור במחיר מופחת יהיה גבוה ככל הניתן. כמו כן, בניגוד לשיווק בשיטה זו בעבר או בשיטת מחיר מטרה בה ניתן סבסוד גבוה יותר ככל שמחיר הקרקע ביישוב גבוה וניתנה עדיפות משמעותית למרכז הארץ החלטה זו קובעת כי יהיה מדרג הנחות רחב כאשר הנחות גבוהות יותר יינתנו בפריפריה. כמו כן ניתן יהיה להעמיק את מדרג ההנחות במידה ומחירי הקרקע יעלו על מנת לשמר אופק של יציבות מחירים לזוגות הצעירים.
תכנית לעידוד בנייה מהירה- לאור התארכות משך הבנייה בשנים האחרונות, ובהתאם למאמץ להגדיל את היצע הדיור בטווח כחלק מרפורמת הדיור, מוצע לתקן את החלטת מועצת מקרקעי ישראל וזאת בכדי להעניק תמריץ לקיצור משך הבנייה ובכך לסייע לגידול בהיצע יחידות הדיור בזמנים קצרים.
ייעול והאצת הליכי פדיון קרקע- לאור עיכובן של תוכניות המיועדות להניב היצע דיור משמעותי כתוצאה מהליך איטי ומסורבל של פדיון מוצעת רפורמה בפדיון קרקע. הרפורמה המוצעת כוללת צעדים שייעלו את ההליך הקנייני המאפשר פדיון קרקע בעת שינוי ייעוד מקרקע חקלאית לשימושים אחרים כדוגמת דיור.
הגדלת היצע דירות באמצעות תיחום יחידות משנה למגורים- תיחום של יחידת משנה למגורים במסגרת יחידת דיור ראשית, היא פעולה המייצרת גמישות באופן השימוש ביחידות הדיור הקיימות והמתוכננות. גמישות זו מאפשרת להתאים את גודל יחידות הדיור כך שהן תתאמנה למספר המשתנה של בני המשפחה המתגוררים באותה יחידת דיור דירה על פני השנים. גמישות זו בניצול יחידות הדיור תורמת גם להגדלת ההיצע הזמין של יחידות דיור למגורים לצורך שימוש המשפחה או לצורך השכרה למגורים
אימוץ המלצות צוות 120 הימים לטיפול בסוגיות דיור ביישובי המיעוטים- המטרה העיקרית שגיבש הצוות הינה הגדלת היצע הדיור ביישובי המיעוטים. בכדי להשיג מטרה זו גובשו מספר צעדים עיקריים:
הרחבת שטחי הפיתוח בקרקע מדינה אשר ביישובי המיעוטים
להעצים את יכולות התכנון והרישוי של יישובי המיעוטים
סיוע בפעולות פיתוח
חיזוק פעילות רישום הנכסים
המשך הרפורמה בתכנון ובניה – העצמת סמכויות הועדות המקומיות
תמרוץ בנייה מהירה
נשף פורים חגיגי התקיים בנמל תל אביב, במועדון הטראסק, נשף המסכות של עמותת שניר, אירוע נוצץ שכל הכנסותיו מוקדשות לקידום פעילות העמותה, למען השכבות החלשות בישראל. אל הנשף הגיעו אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל, כוכבי רשת וסלבריטאים, אשר הגיעו לתמוך בפעילות עמותת שניר ולחגוג בערב בלתי נשכח. את האירוע הנחה השחקן והבמאי אקי אבני, ועל עמדת ה-DJ ניצבה דלית רצ'שטר, שאירחה את הזמר רן דנקר בנוסף למופע של הזמרת נופיה. היה מדהים!
תערוכה לפסיפס "מארגי אבן" בגלריית 'על האגם' תציג עבודות תלמידי סטודיו "בירגר עיצובים" של האמנית דפנה בירגר | אוצרת רחל זיו. סטודיו "בירגר" הוקם לפני 23 שנים בכפר מל"ל על ידי דפנה בירגר, המתמחה בטכניקות ייחודיות בפסיפס, תוך שילוב אבנים טבעיות, אבני קיסר וזכוכית "סמלטי". הסטודיו משמש מוקד לימוד לאמנים מכל הארץ והעולם. בתערוכה יוצגו עבודות מגוונות של תלמידי הסטודיו, המשלבות טכניקות מסורתיות עם השראה ממקורות שונים כמו רקמה, אריגה ופסיפסים היסטוריים. היצירות מציעות חוויה ויזואלית מרהיבה, בהן האבן הקשה מתגלה כמארג רך, ססגוני ומלא חיים. התערוכה תיפתח חגיגית ב-21.3.2025 בשעה 11:00 בגלריית "על האגם" בדרך הפארק 10 ברעננה ותינעל ב-29.3.2025. בהצלחה!
ויקטוריה בזיאן, מחברת הנדל"ן Refresh, שנמצאים במתחם פיאנו, עיר ימים - בנתניה, נפגשה עם סוכני המשרד במטרה להעניק את השירות הטוב ביותר לתושבי העיר והסביבה. בין האורחים שקפצו לביקור היה גם מוריס חודידה, מנכ"ל עיתון חדשות השרון והסביבה. איחולי הצלחה לויקטוריה ולצוות!
רשת טיב טעם נרתמת למאמץ הלאומי, במסגרת זו תקיים במהלך חודש מרץ עד ה-31.3.25 ב-46 מסניפיה, ברחבי הארץ פעילות התרמה למען ארגון נפגעי פעולות איבה - המסייע ומטפל ברווחת נפגעי פעולות איבה וטרור וליישום זכויותיהם ועד לשיקומם הכלכלי, נפשי, תרבותי וחברתי. במסגרת פעילות זו, יציעו ללקוחות טיב טעם לתרום 10 שקלים בכל קניה. ניתן יהיה לתרום בכל סניפי הרשת ובאתר האונליין טיב טעם בקליק. הסכום שייאסף, יועבר כולו בסוף הפעילות, לטובת ארגון נפגעי פעולות איבה.