התאמה של יין לסוג הארוחה לא חייבת להיות משימה כל כך מסובכת. בשלב הראשון אתם צריכים להחליט מה לבשל, ואחרי זה רק לבחור בין יין אדום, לבן, גוורצטרמינר או ריזלינג. הנה כל הפרטים
אירוח מושלם מתחיל בהתאמה בין סוג היין לסוג האוכל. על פניו נדמה שמדובר במשימה מסובכת ששמורה למביני עניין בלבד, אך האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. כל חובב יין מתחיל יכול למצוא לעצמו את השילוב האידיאלי בין המשקה לבין המנה ורק צריך להכיר את האפשרויות הנפוצות.
הנה למשל 4 יינות מומלצים לאירוח הבא שלכם והאוכל שאותו כדאי להגיש לצדם: 1. יין אדום לבשר אדום
האפשרות הקלאסית היא להגיש יין אדום לצד בשר. לא משנה אם תחליטו לבשל את הבשר בקדירה, לצלות אותו על מחבת או להשתמש בתנור, היין האדום תמיד יעזור לו לעבור בגרון בצורה חלקה ונעימה יותר. אתם אפילו יכולים לבחור בין יין אדום יבש וחצי יבש, או להמשיך עם זן ספציפי שמועדף עליכם ועל המשפחה. שמרו על צריכה מאוזנת של יין אדום ובשר ותבטיחו לעצמכם איכות חיים גבוהה.
2. יין לבן לדג
יין לבן נותן תחושה של רעננות ולכן הוא מתאים לארוחות שבהן מגישים דג. היתרון של יין לבן לדג מתחיל עוד במנות הראשונות, כי הוא משתלב עם פשטידות, מאפים מלוחים, פסטה וכל מה שתרצו להגיש כדי לפנק את האורחים. את היין הלבן תוכלו לבחור בין זנים ישראליים ובינלאומיים וכמובן להגיש קר קצת לפני המנה המרכזית. קחו בחשבון שיינות לבנים מזנים ארומטיים מקומיים נפוצים מאוד באגן הים התיכון וביוון, לעומת מוסקט יבש שמתאפיין בחמיצות קלה.
3. יין גוורצטרמינר לגבינות
קשה להתעלם מהנוכחות של יין גוורצטרמינר על גבי השולחן והאמת היא שאין שום סיבה לעשות את זה. החמיצות העדינה של היין הזה מאזנת את המתיקות הטבעית שלו, והוא חביב על גברים ונשים בטווח רחב של גילאים. ליינות גוורצטרמינר יש ריח פרחוני והוא נחשב קליל, עדין ומרענן גם בימי הקיץ הלוהטים. מומלץ להגיש אותו עם גבינות ואפשר גם להציע אותו לאורחים יחד עם קינוחים מתוקים.
4. יין ריזלינג למנות פיקנטיות
לא פשוט לייצר יין ריזלינג אבל זה שווה את המאמץ. ענבים מסוג ריזלינג מחבבים קור והאקלים החם של ארץ ישראל מקשה עליהם לגדול כהלכה, אך ניתן כמובן להשיג אותם לארוחות שנשענות על תפריט קולינרי אסייתי.
היין מומלץ בעיקר למנות פיקנטיות. אפשר להגיש אותו עם נודלס, סושי וכדומה, או לחילופין בסגנון אחר לגמרי עם חריימה בימי שבת בצהריים. בכל מקרה, יש להקפיד על הגשת היין בטמפרטורה המתאימה ולא לשכוח לבחור סדרה איכותית שתצליח לשלב בין מאפיינים של אלגנטיות, מורכבות ועדינות כיפית.
נשף פורים חגיגי התקיים בנמל תל אביב, במועדון הטראסק, נשף המסכות של עמותת שניר, אירוע נוצץ שכל הכנסותיו מוקדשות לקידום פעילות העמותה, למען השכבות החלשות בישראל. אל הנשף הגיעו אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל, כוכבי רשת וסלבריטאים, אשר הגיעו לתמוך בפעילות עמותת שניר ולחגוג בערב בלתי נשכח. את האירוע הנחה השחקן והבמאי אקי אבני, ועל עמדת ה-DJ ניצבה דלית רצ'שטר, שאירחה את הזמר רן דנקר בנוסף למופע של הזמרת נופיה. היה מדהים!
תערוכה לפסיפס "מארגי אבן" בגלריית 'על האגם' תציג עבודות תלמידי סטודיו "בירגר עיצובים" של האמנית דפנה בירגר | אוצרת רחל זיו. סטודיו "בירגר" הוקם לפני 23 שנים בכפר מל"ל על ידי דפנה בירגר, המתמחה בטכניקות ייחודיות בפסיפס, תוך שילוב אבנים טבעיות, אבני קיסר וזכוכית "סמלטי". הסטודיו משמש מוקד לימוד לאמנים מכל הארץ והעולם. בתערוכה יוצגו עבודות מגוונות של תלמידי הסטודיו, המשלבות טכניקות מסורתיות עם השראה ממקורות שונים כמו רקמה, אריגה ופסיפסים היסטוריים. היצירות מציעות חוויה ויזואלית מרהיבה, בהן האבן הקשה מתגלה כמארג רך, ססגוני ומלא חיים. התערוכה תיפתח חגיגית ב-21.3.2025 בשעה 11:00 בגלריית "על האגם" בדרך הפארק 10 ברעננה ותינעל ב-29.3.2025. בהצלחה!
ויקטוריה בזיאן, מחברת הנדל"ן Refresh, שנמצאים במתחם פיאנו, עיר ימים - בנתניה, נפגשה עם סוכני המשרד במטרה להעניק את השירות הטוב ביותר לתושבי העיר והסביבה. בין האורחים שקפצו לביקור היה גם מוריס חודידה, מנכ"ל עיתון חדשות השרון והסביבה. איחולי הצלחה לויקטוריה ולצוות!
רשת טיב טעם נרתמת למאמץ הלאומי, במסגרת זו תקיים במהלך חודש מרץ עד ה-31.3.25 ב-46 מסניפיה, ברחבי הארץ פעילות התרמה למען ארגון נפגעי פעולות איבה - המסייע ומטפל ברווחת נפגעי פעולות איבה וטרור וליישום זכויותיהם ועד לשיקומם הכלכלי, נפשי, תרבותי וחברתי. במסגרת פעילות זו, יציעו ללקוחות טיב טעם לתרום 10 שקלים בכל קניה. ניתן יהיה לתרום בכל סניפי הרשת ובאתר האונליין טיב טעם בקליק. הסכום שייאסף, יועבר כולו בסוף הפעילות, לטובת ארגון נפגעי פעולות איבה.