היכרות עם ההבדלים בין תואר ראשון ושני בלימודי בנקאות ושוק ההון יכולה לעזור למי שרוצה להשתלב במהירות באחד מעמודי התווך של הכלכלה. בנוסף, כדאי להכיר את תנאי הקבלה ולבחור בהתאם את מוסד הלימודים
לימודי בנקאות ושוק ההון מכשירים את בוגריהם לעסוק באחד מעמודי התווך של הכלכלה המודרנית. במסגרת מסלול ההכשרה לומדים הסטודנטים על ענף הבנקאות, על שוק ההון ועל הגורמים שמתווכים ביניהם. היות ושוק ההון והבנקאות גם נמצאים בהתפתחות מתמדת, מטרת הלימודים היא לשלב בין העבר והעתיד כדי ליצור כוח אדם מוכשר ובעל השכלה רחבה ורלוונטית.
בישראל קיימות מספר תכניות לימוד שמכשירות סטודנטים לתחום הבנקאות. במסגרת תכניות אלו ניתן גם לרכוש השכלה בשוק ההון, להתוודע למערכות הבנקאיות הספציפיות שקיימות בארץ ולהכיר טוב יותר את הבורסה בעולם. מבחינה פרוצדורלית, תכניות הלימוד כוללות קורסים תיאורטיים וסדנאות מעשיות והן מועברות על ידי מרצים בעלי שם עם ניסיון מוכח.
לימודי בנקאות ושוק ההון צילום: יח"צ
נושאי לימוד בולטים בתואר ראשון ושני
ניתן גם להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין תואר ראשון ושני כדי לדעת טוב יותר מה לומדים בלימודי בנקאות ושוק ההון. תואר ראשון מעניק מטבע הדברים את התשתית, לכן לומדים בו על ניהול הלוואות ופקדונות, על ניהול השקעות בניירות ערך, על תיווך אשראי לחברות ופרטים ובמסלולים מסוימים גם על טיפול במשכנתאות.
לשם השוואה, בשלבים מתקדמים של תואר ראשון בלימודי בנקאות לומדים על תחום המימון ועל גיוס כספים, תקצוב והערכת סיכונים להפסדים. לקראת סוף התואר הראשון מתנסים הסטודנטים בהפעלת מערכות בנקאיות ולומדים על האופן שבו שוק ההון מתווך בין חברות שזקוקות למשאבים כלכליים לבין משקיעים שמעוניינים להלוות להן.
המבנה של תואר שני בבנקאות ושוק ההון מעט שונה ועוסק בנושאי לימוד אחרים. בין נושאי הלימוד נכללים תחומים כמו השקעות אלטרנטיביות, שוקי הון בחו"ל, מסחר בבורסה ובנקאות להשקעות. במהלך התואר השני הסטודנטים משתתפים בחדרי עסקאות ורוכשים את הידע המקצועי הדרוש להם לעבודה בתחום. במקביל, הייחודיות של תואר שני היא בדגש על התנסויות מעשיות מקיפות בתוך ומחוץ למוסדות הלימודים עצמם.
מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי קבלה לקורסים בבנקאות ושוק ההון משתנים בין מכללות ואוניברסיטאות. ברוב המכללות יצטרכו המועמדים להציג אישור על סיום 12 שנות לימוד, תעודת בגרות מלאה ולעיתים גם ציון פסיכומטרי. כמו כן, במכללות ובאוניברסיטאות כאחד דורשים לעיתים ראיון קבלה אישי של המועמד עם ראשי מסלול הלימודים כדי לבדוק את מידת התאמתו למקצוע.
תנאי הקבלה לתואר שני מחמירים יותר. ללימודים אלו מתקבלים רק מועמדים בעלי תואר ראשון בציון 80 לפחות, אחרי שהם עוברים ועדת קבלה שלוקחת בחשבון רקע מקצועי. עם זאת, ניתן להעלות מחקרים חריגים לדיון בפני ועדת חריגים ולבקש התחשבות בצבירת ניסיון מקצועי בבנקים ובשוק ההון.
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!