משפחה מחדרה תובעת מיליונים בשל רשלנות רפואית ב"הלל יפה". א.ש מחדרה טופל כנגד מחלת סרטן השד הידועה כנדירה אצל גברים. המשפחה: "הצוות הרפואי נקט אפס מעשה והתעלם מ"נורות אזהרה".
לבית המשפט השלום בחדרה, הוגשה הבוקר תביעה באמצעות עורך הדין אורן בושרי מחדרה, בשל רשלנות של הצוות הרפואי בבית החולים "הלל יפה" שטיפל בא.ש מחדרה והתעלם לדברי בני המשפחה מ"נורות אזהרה" ונקט אפס מעשה לזיהום שהתפשט בגופו, עד שהגיע לחוליות עמוד השדרה, גרם לשיתוק ארבעת הגפיים, להנשמה, לפצעי לחץ ולסוף המר, למוות.
לטענת המשפחה כפי שמצויין בכתב התביעה א.ש אושפז בהיותו בן 80 בבית החולים הלל יפה וטופל כנגד סרטן שד בסדרה בת שבעה טיפולים, אשר ניתנו, מדי שבוע, דרך ברנולה (צינור דק מחומר פלסטי המוחדר לווריד היקפי בזרוע).
לקראת הטיפול השישי, הוחלט ללא הסברים או נימוקים, להחדיר התקן - מיכל קטן, תחת העור שימנע את הצורך בדקירת ווריד בכל פעם. לטענת התביעה אלא שמעצם היותו מחובר לצנתר השוכן בווריד, קיים סיכון יתר לכך שחיידקים הנמצאים בזרם הדם שאוהבים להתיישב על גופים זרים כמו ההתקן המדובר ייצרו מוקדי זיהום ויגרמו לספסיס כללי. סיכון ידוע זה התממש כאן.
בית החולים הלל יפה. טרם קיבל את כתב התביעה. (צילום: שלומי גבאי)
העירוי הראשון של תרופות הכימותרפיה אשר ניתן דרך ההתקן, לאחר זמן ברישום המעקב הסיעודי נרשם כי א.ש דיווח על חום, באזור ההתקן היה אודם, שני סימנים אלה מהווים נורות אזהרה לזיהום. עוד נרשם, על ידי האחות, כי בהוראת הרופא לא נלקחה תרבית דם.
בהמשך הטיפול נרשם כי א.ש התלונן על חום וביחידה לאונקולוגיה נמדד חום גבוה ולא נלקחה תרבית דם ולא נרשם טיפול אנטיביוטי וא.ש נשלח לביתו. ארבעה ימים מאוחר יותר, לאחר שהחום לא ירד וחלה ירידה במצבו הכללי, לרבות חולשה, הזעה וקוצר נשימה, א.ש אושפז במחלקה פנימית. בקבלתו נמצא פרפור פרוזדורים, ירידה חדה בתפקוד הכליות, זיהום קשה.
עורך דין אורן בושרי. "מחובתה של המדינה לפצות את התובעים בגין מלוא נזקיהם". (צילום: בן רוטשטיין)
אז, ורק אז, נלקחו תרביות דם ונמצא חיידק בדם staphylococcus aureus (חיידק השוכן דרך קבע על פני העור, אם הכנסת הפורט לא נעשתה בתנאים סטריליים מוקפדים תתכן חדירתו למחזור הדם). בא.ק.ג נמצאה עדות לדלקת פנים הלב (סיבוך מוכר של בקטרמיה ע"י סטאפילוקוקוס).
הזיהום התפשט לקרומים העוטפים את חוט השדרה, גרם לדלקת בחוט השדרה ולשיתוק ארבעת הגפיים. הזיהומים טיפסו לריאות והחולה הונשם. השכיבה הממושכת גרמה לפצעי לחץ. א.ש לטיפול במכשיר הנשמה בביתו. כתוצאה מהרשלנות המתוארת בכתב התביעה, הזיהומים ופצעי הלחץ, הוא נפטר לאחר 4 חודשים. לטענת המשפחה הסבל והמוות מקורם ברשלנות.
פרופ' מוטי רביד, חוות דעתו הועברה לבית משפט השלום בחדרה. (צילום: שלומי גבאי)
תיקו הרפואי של המנוח הועבר לידי פרופ' מוטי רביד, מומחה ברפואה פנימית, שהסכים לכתוב חוות דעת בדבר איכות הטיפול הרפואי שניתן. במסגרת חוות דעתו הוא כתב: "הגישה האדישה לתלונות החולה, ההתעלמות מן הממצאים, ובמיוחד חוסר רגישות לסיכון המיוחד שחולה סכרת, המקבל כימותרפיה וסטירואידים, נתון בו, בנוכחות צנתר בווריד מרכזי, הם שגרמו להתפתחות הבלתי מופרעת של הזיהום בחיידקי הסטרפטוקוקוס ,להתפשטות הזיהום לחוליות עמוד השדרה להיווצרות הלחץ על חוט השדרה דלקת בתוכו עד לניתוק רצף העצבים, שיתוק ארבע גפיו, ההזדקקות להנשמה, השכיבה הממושכת, התפתחות פצעי לחץ, ולמותו".
בכתב התביעה ציינו בני המשפחה סעיפים רבים שהביאו לטענתם למותו של יקירם ובהם הטענה כי באופן שיטתי לא נרשם בתיקו דיון רפואי לגבי משמעות הממצאים של החולה ולא סיפקו טיפול רפואי סביר או מתאים למצב הרפואי, ולא נקטו בכל האמצעים הדרושים ו/או המקובלים לצורך אבחון מצבו הרפואי.
מבית החולים הלל יפה מסרו בתגובה כי בית החולים טרם קיבל את כתב התביעה, לכשיתקבל יגיב בערכאות המתאימות.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
מדברים על זה
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!