זו הפעם הראשונה שמשרד התיירות עורך בחדרה השתלמויות למורי דרך. ההשתלמות בשיתוף החברה העירונית לתיירות חדרה "נחלים"
עד כמה עלתה חדרה על מפת התיירות בישראל תעיד השתלמות שקיים בעיר משרד התיירות להכשרת מורי דרך. זו הפעם הראשונה שמשרד התיירות האגף להכשרת מורי דרך, בניהולה של רותי יחזקאלי, מוציא מורי דרך להשתלמות בחדרה, שהתקיימה בשיתוף "נחלים" החברה העירונית לתיירות חדרה בניהולו של המנכ"ל עו"ד מתניה כחלון.
מול מיצג במוזיאון החאן (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
במסגרת ההשתלמות, בהדרכת שי רוזן וכן הדרכות מקומיות באתרים השונים, הגיעו עשרות מורי דרך שנחשפו לנופים, לאתרי טבע ומורשת, ונחשפו לפינות חמד שלא הכירו. ריבוי האתרים בחדרה חייב יום השתלמות ארוך וגדוש מאוד, שהחל בשעת בוקר בבית פיינברג למפגש עם אנשי לשכת התיירות וסיור מודרך באתר. לאחר הסיור המשיכו מורי הדרך אל מוזיאון החאן שם צפו במיצגים חדשים, כולל קיר האריחים.
בית הכנסת הגדול היה התחנה הבאה, ולאחר שהתרשמו מהמבנה וסיפורו המשיכו לגן המייסדים ולשוק החדש. בתום הטעימה של אתרי המורשת במרכז העיר יצאו מורי הדרך אל פארק נחל חדרה ואנדרטת אבשלום, ומשם לפארק השרון ובמסלול הליכה מעגלי לתל גדור ולמפרץ הסיני.
היום הסתיים בקפה ועוגה בבית חנקין, שם שמעו את סיפורו של המקום וצפו אל הנוף הנשקף.
מורי הדרך הגיבו בהתלהבות וסיכמו כי היום היה מצוין, מעניין ומרחיב את הדעת. גם מבחינת משרד התיירות מדובר ביום ההשתלמות מוצלח ביותר, וכבר שריין המשרד יום נוסף להשתלמות במחציתה השנייה של השנה למורי דרך נוספים.
החברה לתיירות חדרה הוקמה במטרה לקדם אתרים הקיימים בחדרה, למתג אותם כמוקדי תיירות שימשכו מבקרים, ובנוסף ליזום מיזמי תיירות חדשים כדי למשוך קהל מגוון לעיר.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.