החל משנת הלימודית הנוכחית תשע"ז, יקבלו תלמידי כיתות ב' חיסון נגד מחלת השפעת במסגרת חיסוני השגרה הניתנים בבתי הספר
במשרד הבריאות, מעריכים כי נגיף השפעת מביא לריבוי ממשי של מקרי תחלואה כל שנה, כולל תחלואה קשה, ואף מקרי פטירה. מתן חיסונים אלה הם המענה הטוב ביותר הקיים להגנה על האוכלוסייה מפני שפעת.
תלמידי בית ספר הינם קבוצת סיכון לחלות בשפעת והינם גורם עיקרי בהפצת המחלה לקהילה. באנגליה - תכנית לחיסון ילדי בית ספר, בעונת החורף 2014-2015, הביאה לירידה של כ-94% בביקורי רופא בעקבות מחלת השפעת באזורים בהם ניתן החיסון, 74% ירידה בביקורים בחדרי המיון עקב שפעת, וירידה של 93% באשפוזים. כמו כן, נצפתה ירידה במדדים אלה גם בקבוצות גיל שלא חוסנו, בעוצמה פחותה. חיסון ילדי בתי הספר נגד שפעת צפוי להגן על הילדים, וגם על הסובבים אותם.
לפיכך, הורה שר הבריאות יעקב ליצמן על מתן החיסון כנגד מחלת השפעת לילדי בית ספר, כדי להנגיש את החיסון לאוכלוסייה חשובה זו. מדובר בתכנית מודולרית, בכך שתוסיף שכבת גיל אחת מדי שנה עד לכיסוי 5 שכבות גיל בסיום התכנית. בתום היערכות מיוחדת ומקיפה, בידי האגף לשירותי בריאות הציבור בראשותו של פרופ' איתמר גרוטו משנה למנכ"ל משרד הבריאות, יקבלו הורים לילדי כיתות ב', דף מידע אודות החיסון, מספק שרותי הבריאות לתלמיד.
לחלק מהתלמידים יתכנו תופעות לאחר קבלת החיסון
משרד הבריאות מפנה את תשומת לב ההורים ואומר כי יש לעדכן את אחות בית הספר במקרים הבאים:
אם ביום מתן החיסון הילד סובל ממחלת חום חדה. במקרה זה עשויה האחות להחליט שמתן החיסון יידחה עד להחלמה.
אם לילדכם הייתה תופעת לוואי לאחר מנה קודמת של חיסון נגד שפעת.
אם לילדכם אלרגיה לביצים.
אם ילדכם קיבל חיסון נגד שפעת מה- 01.09.16 ואילך
למידע זה חשיבות גבוהה לצורך קבלת החלטה על ביצוע החיסון.
חשוב לדעת, לחלק מהתלמידים יתכנו תופעות (תגובות) לאחר קבלת החיסון. לרוב, מדובר בתופעות קלות וחולפות כגון: תופעות מקומיות אודם, כאבים מקומיים ונפיחות באזור ההזרקה, הנמשכים לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון. תופעות כלליות חום, צרידות, שיעול, גירוי בעיניים, כאבי שרירים, כאבי ראש, גרד, עייפות, הנמשכים לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון.
יש לציין כי ילדים שמקבלים חיסון נגד שפעת בפעם הראשונה צריכים לקבל שתי מנות בהפרש של חודש. במקרה שהילד מתחסן לראשונה, יש להשלים את המנה השנייה במסגרת קופת החולים, חודש לאחר המנה הראשונה. במידה שהילד חוסן בעבר נגד שפעת אין צורך במנות נוספות לשנה זו.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.