בפגיה בביה"ח "רות" לילדים שברמב"ם, שוהים ארבעה פגים – שני בנים ושתי בנות – כולם אחים אשר נולדו לפני כמה ימים לאהרון (32) ולהודיה (25) חכם מזיכרון יעקב
משקלם של הפגים אשר נולדו לדברי ההורים הטריים באופן טבעי, נע בזמן לידתם בין 1.235 ק"ג בלבד ל-1.305 ק"ג ל"גדול" בין הארבעה. מאז הלידה התחזקו הארבעה, ומצבם יציב וטוב. הרביעייה נולדה במהלך השבוע ה- 29 להיריון, בניתוח קיסרי, כאשר בשבועות שקמו ללידה האם הטרייה הייתה מאושפזת במחלקת נשים ברמב"ם לצורך מעקב והשגחה. צירי הלידה החלו בשעות הערב, ומשום כך הוקפצו צוותים רפואיים על מנת לסייע בלידה המורכבת, ביניהם 15 אנשי צוות רפואי וסיעודי מהפגייה, חדר לידה, מחלקת נשים ויולדות.
פרופ' משנה רון בלוססקי, מנהל יחידת האולטרסאונד המיילדותי והגניקולוגי ברמב"ם ומי שהוביל את המהלך הניתוחי מסביר: "מדובר במקרה נדיר. הסיכוי ללידת רביעייה באופן טבעי עומד על 1:720,000 לידות, כאשר מקרים של טיפולי פוריות מעלים מעט את הסטטיסטיקה. המלצת הרופאים בדרך כלל במקרים של הריונות מרובי עוברים היא לבצע דילול, על מנת לצמצם את הסיכוי לסיבוכי פגות".
עבור משפחת חכם, הרצון לשמור על ארבעת הילודים היה עז. במהלך ההיריון הראשון שחוו, התפתח בעובר שהודיה נשאה אז מום שסיכן את חייה וחרף רצונם לשמור על התינוק, הם נאלצו לבסוף לסיים את ההיריון. "כשאיבדנו את התינוק היינו שבורים", אומרים השניים, "אבל כעת קיבלנו בחזרה פי ארבע. מדובר בתיקון של ממש ואנחנו מאושרים. לקראת חג הפסח זה סיפור של מסר עם תקווה לכולם". מלבד רביעיית הפגים שנולדה זה עתה, לבני הזוג פעוטה בת שנה וחודשיים.
כאמור, לידת רביעייה הינה מצב נדיר, אך בשנים האחרונות דווחו מספר מקרים אלה בישראל. לידת הרביעייה האחרונה שהייתה ברמב"ם אירעה בפברואר 2016. לפני כן נרשם מקרה נוסף בשנת 1988.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.