מנציחים בכבוד: בטקס מרגש הוסר הלוט על שמו טירן ארזי
הדר צאלים יום רביעי,
28 במרץ 2018, 09:53
בטקס מרגש בהשתתפות חבריו לנשק נקרא הגן הציבורי בשכונת חפציבה על שמו של בן המקום טירן ארזי ז"ל, שנהרג בקרב בג'נין במבצע חומת מגן
הטקס התקיים בשכונת חפציבה נקרא הגן הציבורי בשכונה על-שם רס"ר טירן ארזי, בן המקום שנהרג במבצע חומת מגן ביחד עם 12 מחבריו. בני משפחה, חברים לנשק, מוקירי זכרו ותושבים רבים השתתפו בטקס, שהנחתה סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, וחלקם אף נשאו דברים לזכרו של טירן ז"ל.
טירן ארזי, בן מיכל ויוסף, נולד בחדרה בשנת 68'. כשהיה בן 8 עברה משפחתו משכונת בית אליעזר לשכונת חפציבה, למד בבית ספר ניצנים והמשיך ללימודי חשמל בבית הספר התיכון עמל. בפברואר 87' התגייס לצה"ל ושירת בצנחנים, ומפקדיו סיפרו שהיה עמוד התווך של המחלקה.
לאחר שחרורו התגייס למשטרה, ובשנת 91' נשא אישה והביא לעולם בת ובן. משפחתו וחבריו מעידים כי ניחן בנפש עדינה, ידע להעניק, לאהוב ולכבד, אהב את הזולת ואת בני המשפחה והיה אהוב על כולם. במבצע חומת מגן גויס בצו 8 ושירת בג'נין. טירן היה אמור לצאת לביתו לחופשה, אבל במקומו הגיע קצין העיר ובישר למשפחתו את הבשורה המרה.
טירן נפל בקרב ב-9 באפריל 2002, כאשר נכנס בראש לוחמים לתוך סמטה והיה הראשון שנורה ונהרג. בקרב זה נפלו עוד 12 חיילים. בן 33 היה בנופלו. הותיר אחריו אישה, ילדים, הורים, אחים ואחות. על הגלעד שהציבו הוריו של טירן בגן הציבורי, חרותים סביב שמו גם שמותיהם של 12 חבריו שנפלו עמו בקרב.
את הלוט מעל הגלעד הסירו ההורים ביחד עם ראש העיר צביקה גנדלמן אשר נשא דברים לזכרו של טירן והעלה על נס את אחוות הלוחמים, הרעות, והקשר המיוחד שנוצר ביניהם בזמן השירות.
הדודה מאיה מזל דיברה על הכאב שהותיר מאחוריו ועל העצבות הקשה השורה על המשפחה מאז נפילתו. חברים מהסדיר והמילואים ריגשו את הקהל הרב שהגיע כאשר דיברו על אישיותו המיוחדת, אהבתו למשפחתו והקשר המיוחד שהיה לו עם נופיה של מדינת ישראל.
חניכי תנועת הנוער "בני עקיבא" המשתתפים בפרויקט "אמץ חייל" השתתפו בטקס, ובמסגרת הפרויקט ישתלו פרחים מסביב לגלעד.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.