במסגרת ההיערכות לחורף הקרוב מבצעת עיריית חדרה פעולות הכנה ברחבי העיר
באמצעות מחלקת אחזקת כבישים מנקה אגף התפעול את מערכת הניקוז העירונית, תעלות ניקוז פתוחות אשר במהלך הקיץ הצטברו בהן עשבייה, ענפים, סחף ועוד.
כמו כן התבצע ניקיון גם במערכת הניקוז התת קרקעית, כולל בדיקה וניקוי של קולטנים (רשתות ניקוז), אשר בחלקם דבקו אדמה ופסולת קשה, והם מנוקים באמצעות ביובית. במקביל מבוצע ברחבי העיר ניקוי מרזבים במבנים עירוניים, וכן מבני חינוך.
גיזום עצים ברחבי העיר (צילום: דוברות העירייה)
אגף החינוך מבצע ניקוי גגות ומרזבים בבתי הספר בעיר, וכן חיזוק מערכות הממוקמות על הגגות (דודים, קולטי שמש וכדומה) ומנחה את מנהלי בתי הספר לבצע בדיקה בשיתוף האחראי העירוני על הבטיחות, על מנת למנוע מפגעים בטיחותיים העלולים לקרות בחורף.
אגף אחזקת גני ילדים שוקד בימים אלה על הכנת גני הילדים לחורף. בין היתר זופתו גגות, ובמסגרת טיפול מונע רוצפו שבילים, ובוצעו פעולות לאיתור מפגעים נוספים. כמו כן, מבוצע גיזום בעצים הסמוכים לגני ילדים ובתי ספר, ובשכונות העיר, למניעת קריסה ונפילת ענפים במקרה של רוחות עזות.
העירייה קוראת לתושבי העיר לבצע פעולות מניעה גם בשטחיהם הפרטיים. בין היתר מומלץ לבדוק דודים, קולטני שמש, צלחות לוויין וכדומה, המותקנים על גג מבנה המגורים, וזאת כדי למנוע מהם להתעופף ברוחות העזות.
עיריית חדרה פועלת ביחד עם רשות הניקוז גם למניעת הצפות בנחל חדרה, וכבר בוצעו פעולות רבות כדי למנוע עליית הנחל על גדותיו.
בין היתר, הורחב חתך הנחל, נעקרו עצים שסתמו את אפיקו. בנקודות התורפה והפיתולים לאורך הנחל בוצעו עבודות ייצוב הפיתולים, כולל הנחת בולדרים (אבנים גדולות) לאפשר זרימה חופשית. חתך הזרימה הורחב, ובכך הוגדל כושר ההולכה בקטע של כביש 4 הישן.
זאת ועוד, בימים אלה מסתיימות העבודות להעתקת קו הביוב של אור עקיבא, שהיווה מחסום גדול בתוך הנחל, ובכך תתאפשר זרימה חלקה של המים. גם כביש יוליאנה נסלל באופן שנלקח בחשבון נושא ההצפה, והוא הוגבה מעל השטח.
כל זאת ועוד מבוצע במסגרת תוכנית שמיישמות העירייה ורשות הניקוז כדי להגן על העיר חדרה מעליית הנחל על גדותיו מאזור כביש 2 ועד אזור חיבור הנחלים במועצה אזורית מנשה.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.