כחלק ממוכנות העיר למצב חירום, התקיים במהלך השבוע שעבר 'שבוע חירום' בכלל מוסדות החינוך בארץ ובעיר חדרה, בדגש על היערכות לתרחיש רעידות אדמה. במסגרת הפעילות תרגלו צוותי החינוך והתלמידים פינוי ממבני החינוך ויציאה מסודרת לשטח פתוח
במסגרת שבוע מוכנות לחירום, שהתקיים בכל גני הילדים העירוניים ובבתי הספר לכל אורך השבוע שעבר, תרגלו הגננות, המורים והתלמידים הנחיות ודגשים חשובים להתנהלות נכונה בעת אירוע חירום, בדגש על רעידות אדמה. לקראת שבוע החירום, בוצעו כנסי הסברה לכלל רכזי הביטחון הבית ספריים ולגננות המובילות, במסגרתם רועננו ההנחיות והנהלים.
במהלך השבוע נבדקו מערכות ההתרעה לרעידת אדמה בבתי הספר, כמו כן, צוותי החירום הבית ספריים פעלו ותורגלו, ואף הועברו שיעורי הסברה ופעילויות הפגה סביב הנושא בקרב התלמידים. הפעילות לקראת ובמהלך שבוע החירום, הובלה על ידי שני קב"טי מוסדות החינוך, איציק ציונית ושמוליק מיכאלי ממחלקת הביטחון באגף האכיפה והביטחון בעיריית חדרה, והיא מהווה נדבך מהמוכנות העירונית למצבי חירום.
מוכנות למצב חירום (צילום: דוברות העירייה)
אז מה עושים במקרה של רעידת אדמה? כפי שהודגש בשבוע החירום, חשוב להתייחס תמיד לכל רעידה כאל רעידת אדמה חזקה ולעבור באופן מידי למקום בטוח, וככלל, שטח פתוח- הכי בטוח. בהתאם להנחיות להתנהגות נכונה בעת רעידת אדמה, אם אתם נמצאים בתוך מבנה, צאו לשטח פתוח במידת האפשר, או לחילופין, היכנסו לחדר מוגן.
בשטח הפתוח חשוב להתרחק ממבנים, מעצים ומכבלי חשמל ככל האפשר, ובעת שהייה בחוף הים, עזבו את החוף והתרחקו ככל האפשר מחשש לצונאמי. אם אתם נמצאים ברכבכם בעת רעידת אדמה, עצרו מיד וחכו בתוך הרכב עד שהרעידה תיפסק. כמובן שאין סיבה להילחץ, אך חשוב להכיר את ההנחיות כדי לדעת מה עושים ומה לא עושים במקרה של רעידת אדמה בפרט, ולהיות ערוכים ומוכנים למצבי חירום בכלל.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.