חדרה ציינה השבוע את היום הבינלאומי למאבק באלימות במשפחה בארוע מרגש שהתקיים השבוע באולם רנה שני
בארץ ובעולם מציינים בחודש נובמבר (25.11) את יום המאבק באלימות במשפחה, תופעה חברתית קשה המופיעה בכל שכבות הציבור והיא אחת התופעות החשובות שיש להעלות למודעות ולסדר היום ולטפל בהן.
האירוע התקיים בהובלת נעמ"ת שרון-שומרון ברשותה של שרה גובס, המרכז לשלום המשפחה שבאגף הרווחה בניהולה של מאיה ויסמן, הרשות לביטחון קהילתי בניהולה של דבורה עמר ויועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה רויטל פוקס, ובשיתוף עם ויצ"ו בניהולה של שרה ריינר, ארגון נשות הדסה בניהולה של מיכל ברודנר ופנאי העיר ברשותו של אייל עפגין.
לציון האירוע הוצבה בכניסה לאולם התערוכה "אלימות באומנות", של ויצ"ו . הערב החל בדברי פתיחה של ראש העיר , מר צביקה גנדלמן אשר הביע תמיכה במאבק וחשיבות הטיפול בתופעה.
הביע תמיכה במאבק. גנדלמן (צילום: דוברות העירייה)
עו"ד אידית טיטונוביץ מנהלת הלשכות המשפטיות של נעמ"ת ישראל הרצתה על הנורות האדומות בקשר זוגי אלים, לאחר מכן עלתה ההצגה "מרוב אהבה" בבימוי של אלירן כספי, סיפורן של פסיכולוגית ומטפלת המתמודדות כל אחת בחייה עם מערכת יחסים מורכבת ואלימה נפשית. ההצגה הכניסה את הקהל באופן מרגש לדינמיקה המצויה באלימות בין בני זוג ולאלימות פסיכולוגית .
שנת 2021 הוגדרה כשנת טיפוח מיניות בריאה ומניעת אלימות במשפחה בהובלת ראש העיר, כשהמטרה היא להסביר ולהעלות מודעות במניעת אלימות במשפחה. ברחבי העיר פורסמו בחודש האחרון שלטים המציינים את הנורות האדומות בקשר זוגי ואלים. בשיתוף בעלי עסקים הופק הפרויקט להעלאת המודעות לכל בית אב, לכל משלוח של פיצה, המבורגר, סיני, או גלידה הוספנו מדבקה המציינת את מספרי הטלפון החיוניים לשעת צרה.
הרשות לביטחון קהילתי בשיתוף אגף החינוך הרחיבה את תכניות המיניות והקשר הזוגי בביה"ס החל מכיתה א'. לאחר הצלחתו של המחזור הראשון לתכנית "לוקחים אחריות" בהובלת ויצ"ו חדרה- תכנית המכשירה מתנדבים למיגור האלימות כלפי ילדים, נשים, נוער וקשישים בימים אלו נפתח מחזור שני של מתנדבים.
הערב הועבר על ידי מאיה ויסמן מנהלת המרכז לשלום המשפחה תחת המסר, כי אלימות במשפחה לא נפתרת מעצמה ויש לפנות ולהתייעץ. לא להשאר לבד.
המרכז לשלום המשפחה השייך לאגף הרווחה בעיריית חדרה נותן מענה מקצועי ומיומן בתחום האלימות במשפחה. המרכז נותן מענה טיפולי לכל המערכת המשפחתית , גם בנשים, גם בגברים וגם בילדים ובני נוער.
ניתן לפנות באופן ישיר ודיסקרטי וגם רק להתייעץ.
המרכז לשלום המשפחה, רח' הלל יפה 25 . טל : 04-6303306
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.