עיריית חדרה השיקה את התכנית העירונית למצוינות וחדשנות
ראובן יגיל יום רביעי,
2 במרץ 2022, 15:19
באירוע מרשים, שנערך במרחב פיזיטלי, השיקה עיריית חדרה את התכנית העירונית למצוינות וחדשנות. ההשקה הייתה יריית הפתיחה לתכנית שלמה שייעודה להוביל את חדרה למחוזות של מצוינות וחדשנות מקומית וגלובלית. ניר בן חיים: "התכנית תהפוך את חדרה לפורצת דרך, אנו מלאי תקווה כי כל תושבי העיר ייענו לאתגר ויהפכו לשותפים מלאים"
ביום שלישי שעבר (22.2) השיקה עיריית חדרה את התכנית העירונית למצוינות וחדשנות. האירוע התקיים במרחב חדשני, מרחב פיזיטלי, ואפשר לבאי הכנס לבקר בתערוכה של חדשנות בחינוך, ולהתכנס באולם המליאה שם נאמרו ברכות והושמע חזון העיר בנוגע לחדשנות בחינוך והתקיימה הרצאה מעוררת השראה של אלעד דרמון - תרבות וחדשנות דיגיטלית.
האירוע נערך במעמד ממלא מקום ראש העיר בפועל וראש מנהל חברה וקהילה, בהובלת אגף החינוך. הדוברים היו ממלא מקום ראש העיר בפועל ניר בן חיים, סמנכ"לית העירייה וראש מנהל חברה וקהילה, ד"ר אסנת ספורטה ומנהל אגף החינוך, שלומי דהן. את הערב הנחתה שי גרשון - מי שנבחרה לנהל את תכנית החדשנות העירונית.
בארוע השתתפו כ-230 איש אשר היוו את האקוסיסטם של תושבי חדרה: צוותי החינוך, אנשי ונשות הרשות ושותפים לתכנית מהארץ והעולם -The Peres Center for Peace & Innovation מרכז פרס לשלום ולחדשנות ו- City Challenge.
ההשקה הייתה יריית הפתיחה לתכנית שלמה שייעודה להוביל את חדרה למחוזות של מצוינות וחדשנות מקומית וגלובלית. הרעיון הוא לגייס עיר שלמה סביב התכנית.
פריצת דרך בתחום החדשנות. ראש העיר ניר בן חייים (צילום: שלומי גבאי)
ביום רביעי השבוע (2.3) התכנית באה לידי ביטוי במיזם הייחודי ופורץ הדרך ה - City Challenge: תחרות עירונית שמניעה בני נוער וצעירים (13-35) ליצירת שינוי חברתי באמצעות הרשתות החברתיות (בדגש על טיקטוק). כל העיר עצרה בשעה 11:00 בבוקר, כאשר ניר בן חיים הזניק את האתגר בשידור לייב ובמהלך חודש וחצי כל העיר תפצח את האתגר שיוצג באירוע ההזנקה.
במקביל לכל החגיגה הזו, העירייה כבר החלה במיזם חדשני שמתקיים לראשונה בישראל, "כיתות תאומות" - למידה משותפת של חדשנות ויזמות בין כיתות בחדרה וכיתות בחבל סצ'ואן שבסין. 5 בתי ספר מחדרה משתתפים בפיילוט, בשיתוף מרכז פרס לשלום ולחדשנות.
בנוסף, ממש בקרוב, חדרה תשתתף, לראשונה בישראל, בתכנית גלובלית " יצירתיות היא היעד". תחרות עולמית בה רוכשים כלים של חשיבה יצירתית ומיישמים חדשנות. קהל היעד שישתתף בתכנית הינו גלאי קדם יסודי וכיתות א-ב מתוך מחשבה כי אנחנו רוצים לגדל דור שאורח חייו הוא חשיבה יצירתית. גם תכנית זו, היא שיתוף פעולה עם מרכז פרס לשלום ולחדשנות.
הכוונה של הרשות היא להתחיל השנה בפיילוט מצומצם בתכניות הללו, ובשנה הבאה להרחיב את המעגלים.
ממלא מקום ראש העיר בפועל, ניר בן חיים: "התכנית העירונית למצוינות וחדשנות תצעיד את העיר חדרה קדימה ותהפוך אותה לפורצת דרך בתחומי החינוך והחדשנות. אנו מלאי תקווה כי כל תושבי העיר ייענו לאתגר ויהפכו לשותפים מלאים לתכנית, וביחד נצעד לעבר הגשמת החזון החינוכי שלנו".
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.